8.2.2017

OP:n ja Aktian maksukortit ABC:n automaateilla


ABC on ottanut mittarikentän korttimaksuissa käyttöön kansainvälisten korttiyhtiöiden uuden pakollisen toimintamallin. Kyse on ABC-ketjun ja pankkien välisen toimintatavan muutoksesta eikä se vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

ABC-ketju haluaa kuitenkin tiedottaa asiasta, koska kaikki pankit eivät vielä käsittele korttimaksua uuden toimintamallin mukaan, mikä voi aiheuttaa hämmennystä katevarausten takia.

Uutta on, että asiakkaan maksaessa tankkauksen kortilla, ABC ilmoittaa toteutuneen tankkaussumman pankille välittömästi tankkauksen jälkeen. Pankki vapauttaa mahdollisen ennakkovarmennetun summan ja todellisen tankkaussumman välisen erotuksen takaisin tilille. Näin asiakkaan tilille ei jää turhan suurta katevarausta.

OP ja Aktia ottavat toimintamallin käyttöön kevään/kesän 2017 aikana. Tämä tarkoittaa, että toistaiseksi tankattaessa OP:n tai Aktian* kortilla, ennakkovarmennettu summa varaa tililtä katteen niin kauan kunnes varsinainen maksutapahtuma veloitetaan. Pääsääntöisesti tililtä veloitus tapahtuu noin kahden pankkipäivän kuluessa. Tästä syystä suosittelemme, että tankattaessa OP:n tai Aktian maksukortilla, valitaan ennakkovarmennettava summa mahdollisimman läheltä todellista tankkaussummaa. Ennakkovarmennettavan summan voi asettaa myös itse valitsemalla mittarilla "Muu summa". Näin tilillä ei ole liikaa katetta varattuna sen aikaa, kunnes varsinainen tapahtuma veloitetaan.

Muiden pankkien korteilla maksaessa ylimääräinen katevaraus vapautuu tililtä välittömästi.  

Aikaisemmin ABC peruutti käyttämättömän osan tankkaussummasta, jos todellinen tankkaussumma oli pienempi kuin ennakkovarmennettu summa. Uuden käytännön myötä pankin vastuulla on ylimääräisen katevarauksen vapauttaminen.
 

*Päivitetty 5.7.2017: Aktia on ilmoittanut ottaneensa uuden toimintatavan käyttöön 3.7.2017. Ylimääräinen katevaraus vapautuu Aktian asiakkaiden tileiltä normaaliin tapaan eli välittömästi tankkauksen jälkeen.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
ABC-automaattiasemat
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun ABC-automaattiasemat toimipaikkoja:
Ladataan kommentointia...