S-market Penttilänranta

PKO:lle S-market Penttilänrantaan

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) on aloittanut S-market Penttilänrannan rakennustyöt, joten nyt on oikea aika vaikuttaa myymälän valikoimiin.

Haluamme kuulla PKO:n omistajien ja muiden alueen asukkaiden toiveita myymälään liittyen.

Mitä toiveita tai terveisiä sinulla on meille?

Vastaa kyselyyn tästä, niin voit voittaa majoituslahjakortin Break Sokos Hotel Bomballe tai 100 euron lahjakortin PKO:n toimipaikkoihin. Vastausaika 31.12.2017 saakka. Arvonta suoritetaan 3.1.2018. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Uusi S-market Penttilänranta rakentuu Aittarannan alueelle Penttikänkadun ja Vallilantien risteyksessä olevalle tontille. Alustavan arvion mukaan S-market Penttilänranta palvelee asiakkaita kesään 2018 mennessä.

Uusi myymälä on myyntipinta alaltaan noin 880 m2 eli samaa kokoluokkaa kuin S-market Lehmo tai Karsikko. Uusi myymälä tulee työllistämään vakituisesti 6-8 henkilöä. Rakennusinvestoinnin arvo on noin 3 miljoonaa euroa.

PKO:n tavoite sekä kaikessa uudisrakentamisessa että myymälöiden remonteissa on tehdä tiloista energiatehokkaat ja sitä kautta mahdollisimman ympäristöystävälliset. Niin tässä kuin muissakin rakennusprojekteissamme työllistämme aina pääsääntöisesti oman maakunnan urakoitsijoita. S-market Penttilänrannan maanrakennuksen urakoi joensuulainen Rakennus Hassinen Oy.
Uuden yksikön kokonaisenergiansäästö verrattuna tavalliseen S-marketiin on lähes 40 prosenttia, koska se sisältää mm. seuraavia energiaa säästäviä ratkaisuja:
- aurinkopaneeleilla tuotetaan valoisaan vuoden aikaan noin 40 prosenttia yksikön energian tarpeesta
- hiilidioksidikylmäjärjestelmässä on yhdistetty LVI, kylmäkalusteet ja rakennustekniikka uudenlaisella toimintamallilla, jossa kylmätekniikan tuottamaa lauhdelämpöä käytetään lämmittämään lämmin käyttövesi sekä lattialämmityksen välityksellä lähes koko kiinteistö. Vasta talven kovimmilla pakkasilla tarvitaan kaukolämmön tuottamaa lisälämpöä.
- kohteessa on lisäksi ovelliset ja kannelliset kylmäkalusteet ja myymälän valaistus on toteutettu led-valoilla.

Toiveitanne kuunnellen,

Henrik Härkönen
vähittäiskaupan toimialajohtaja
PKO