Pohjois-Karjalan Osuuskaupan vaalit

Virallisen vaalitiedoteen voit lukea tästä

Lähde tekemään uusista #paikallistoiveista totta ja asetu ehdolle Pohjois-Karjalan Osuuskaupan edustajiston vaaleissa!

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) omistavat n. 97 000 asiakasomistajaa. Vuonna 2020 PKO:n omistajien keskuudesta valitaan vaaleilla 50 jäsentä edustajistoon.

Omistajana sinä päätät!

PKO:n omistajien eli jäsenten ylintä päätäntävaltaa käyttää edustajisto, joka vahvistaa tilinpäätöksen ja päättää siihen liittyen liiketoiminnan tuloksen käytöstä. Lisäksi edustajisto valitsee PKO:n hallintoneuvoston jäsenet, jotka puolestaan valvovat osuuskaupan toimintaa sekä valitsevat hallituksen jäsenet ja toimitusjohtajan.

Edustajiston jäsenet valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan asiakasomistajien keskuudessa toimeenpantavilla vaaleilla. Edustajisto kokoontuu kahdesti vuodessa. Edustajisto myös välittää omistajien toiveet hallinnon ja liiketoimintajohdon tietoon.

Haluatko ryhtyä ehdokkaaksi?

Ohjeet ehdokaslistojen tekemiseen löydät tästä linkistä

EHDOKASASETTELUAIKA 4.11. - 29.11.2019

Ehdokasasetteluohjeita on saatavissa 4.11.2019 alkaen PKO:n myymälöistä (Prisma, Sokos, S-marketit, Sale) ja konttorilta. Ehdokkaaksi voivat asettua PKO:n toimialueella asuvat, ennen vaalin alkua (24.2.2020) 18 vuotta täyttäneet PKO:n asiakasomistajat, joiden osuusmaksu on täyteen maksettu. Vaaleja varten Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on jaettu kolmen jäsenalueeseen.  Asiakasomistajat äänestävät edustajistoon jäsenet omilta jäsenalueeltaan. Jäsenalueiden ulkopuolella asuva asiakasomistaja voi äänestää ketä tahansa ehdokasta.

Vähintään kolme jäsenalueella asuvaa äänioikeutettua asiakasomistajaa voi esittää vaalia varten sähköisen ehdokaslistan, jossa tulee olla vähintään kaksi samalla jäsenalueella asuvaa ehdokasta. Enimmillään yhdellä  ehdokaslistalla voi olla 42 ehdokasta (vaalialue 1), 38 ehdokasta (vaalialue 2) tai 20 ehdokasta (vaalialue 3).

Asiamies perustaa sähköisen ehdokaslistan alla olevasta linkistä ja kutsuu ehdokkaan omalle listalleen. Sähköiselle listalle ei voi ilmoittautua ehdokkaaksi ilman kutsua.

Mikäli haluat ryhtyä ehdokkaaksi, etkä tiedä kuka alueeltasi kerää ehdokaslistoja, ota yhteyttä lähimpää myymäläämme, sähköpostitse osoitteeseen vaalit.pko@sok.fi tai  puhelimitse p. 010 762 2002.

Ilmoittaudu asiamieheksi ja luo oma ehdokaslista tästä.

 

Näin äänestät vaaleissa!

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan edustajisto valitaan käyttämällä suhteellista vaalitapaa. Tämä tarkoittaa sitä, että ääni annetaan omalle ehdokkaalle, mutta läpipääsyyn vaikuttaa sekä ehdokkaan itse saamat äänet että koko ehdokaslistan äänimäärä.

Vaalit pidetään posti- ja nettiäänestyksenä. Äänestyslipuke ja äänestysohjeet toimitetaan PKO:n äänioikeutetuille jäsenille ennen äänestyksen alkua helmikuussa. Varsinainen äänestysaika on 24.2.-13.3.2020. Tästä linkistä klikkaamalla voit tutustua Pohjois-Karjalan Osuuskaupan sääntöihin, jotka sisältävät myös vaalijärjestyksen: säännöt

Ehdokaslistat vuoden 2020 vaaleissa

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan vaaleissa 2020 valitaan edustajiston jäsenet jäsenalueittain seuraavasti:

Jäsenalue 1:     21 edustajaa: Joensuu
Jäsenalue 2:     19 edustajaa: Ilomantsi, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Jäsenalue 3:     10 edustajaa: Juuka, Nurmes, Rautavaara ja Valtimo

yhteensä 50 edustajaa

Kaikki äänestäneet palkitaan

Kun postiäänet ja nettiäänet on laskettu, on kiitoksen aika. Kaikki äänensä antaneet saavat postitse lahjakortin, jolla voi lunastaa jonkin seuraavista: paketti Kulta Katriina kahvia, 2x1,5 l Coca-Colaa tai pullakahvit PKO:n ABC-liikennemyymälässä.