S-market Mutala

PKO:lle S-market Mutalaan

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) on aloittanut S-marketin rakennustyöt Mutalaan, joten nyt on oikea aika vaikuttaa myymälän valikoimiin.

Haluamme kuulla PKO:n omistajien ja muiden alueen asukkaiden toiveita myymälään liittyen.

Mitä toiveita tai terveisiä sinulla on meille?

Vastaa kyselyyn tästä, niin voit voittaa majoituslahjakortin Break Sokos Hotel Bomballe tai 100 euron lahjakortin PKO:n toimipaikkoihin. Vastausaika 31.12.2018 saakka. Arvonta suoritetaan 8.1.2019. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Uusi S-market rakentuu Joensuussa Nurmeksentien ja Salpakankaankadun risteykseen.  Alustavan arvion mukaan S-market  palvelee asiakkaita kesän 2019 aikana.

- Meille on tullut paljon omistajatoiveita yksikön rakentamisesta, ja tekemiemme laskelmien mukaan S-marketille on selkeä tilaus tällä alueelle. Mutalan S-market  tulee palvelemaan vilkasta ohikulkuliikennettä niin Lehmon, Utran kuin Rantakylänkin suuntaan. Lisäksi yksikkö parantaa omistajiemme palvelutarjontaa Mutalan pientaloalueella, jossa asuu noin 2 000 henkilöä, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

S-marketin katolle aurinkovoimalaitos

Uuteen S-marketiin rakennetaan aurinkovoimalaitos. Myymälän katolle tulevilla lähes 300 aurinkopaneelilla tuotetaan yksikön koko vuoden energiantarpeesta noin 20 prosenttia. Kohteessa on lisäksi ovelliset ja kannelliset kylmäkalusteet. Myymälän valaistus on toteutettu led-valoilla, mikä sekin säästää energiaa.
 

  • PKO:n tavoite sekä kaikessa uudisrakentamisessa että myymälöiden remonteissa on tehdä tiloista energiatehokkaat ja sitä kautta mahdollisimman ympäristöystävälliset. Niin tässä kuin muissakin rakennusprojekteissamme työllistämme aina pääsääntöisesti oman maakunnan urakoitsijoita, Kivelä linjaa.

Mutalan S-marketin  myyntipinta-ala on 1 000 m2, joten se on samaa kokoluokkaa kuin esimerkiksi S-market Eno. Uusi myymälä tulee työllistämään 6-8 henkilöä vakituisesti. Kyseisen marketin valmistumisen jälkeen PKO:lla on yhteensä 29 S-marketia.

Rakennusinvestoinnin arvo on noin 3,5 miljoonaa euroa, jonka työllisyysvaikutus paikallisille rakennusalan ammattilaisille on noin 60 henkilötyövuotta. Mutalan S-marketin maanrakennusurakan tekee Kesälahden Rakennus Oy ja elementtiurakoitsija on lieksalainen Pielisen Betoni Oy.


Toiveitanne kuunnellen,

Henrik Härkönen
vähittäiskaupan toimialajohtaja
PKO