Kesätyöt 2018

Erilaiset harjoitteluohjelmat ja pidemmät kesätyöpestit ovat monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään ja samalla askel kohti aikuisuutta.

PKO palkkaa nuoria kesätöihin eri puolilla maakuntaa. Kaikissa PKO:n toimialueen yhteensä 10 kunnassa ja kaupungissa kesätyöpestejä on tarjolla tänäkin vuonna. PKO:lla on liiketoimintaa Joensuussa, Kontiolahdella, Liperissä, Nurmeksessa, Polvijärvellä, Outokummussa, Lieksassa, Ilomantsissa, Rääkkylässä, Tohmajärvellä ja Kiteellä.

Olemme yksinkertaistaneet hakua entisestään. Tänä vuonna haemme nuoria kahden eri haun kautta.

Sinä, joka olet vuonna 2018 alle 18 -vuotias, hae tästä.

Sinä, joka olet vuonna 2018 18 -vuotias tai vanhempi (jos täytät vuoden 2018 aikana 18 vuotta, hae tämän linkin kautta), hae tästä.

Tältä videolta voit katsoa muutamia esimerkkejä työtehtävistä, joita meillä on tarjolla esim. ABC:llä, kaupoissa, ravintoloissa tai hotelleissa.

Muutama vinkki hakemuksen täyttämiseen:
- Valitse vain kolme toimipaikkaa, missä oikeasti haluaisit ja voisit työskennellä. Huomioi työmatkat ja työpaikalle kulkeminen. Jos haet työtä toiselta paikkakunnalta kuin missä asut, niin kirjoita lisätietoihin, miksi sinne haet, esim. meillä on kesämökki Rääkkylässä ja voin työskennellä myös siellä, vaikka asunkin Joensuussa.
- Jos olet työskennellyt kahden viikon harjoitteluohjelmassa aikaisemmin esim. ABC-toimialalla, et voi enää sinne hakea, vaan sinun on valittava joko kauppa tai matkailu-ja ravitsemiskauppa.
- Muista huolehtia, että sähköpostiosoite, jonka hakemukseen laitat, on toimiva ja että käyt sitä myös katsomassa säännöllisin väliajoin. Meillä ei ole mahdollisuutta käyttää muuta välinettä  yhteydenottoon kesätyöhauissa. Varsinkin tilanteet, joissa haastattelukutsu on mennyt ohi, kun hakija ei ole muistanut käydä sähköpostiaan katsomassa/sähköposti on niin täynnä, että viestit eivät mene perille, ovat ikäviä sekä hakijalle että haastattelijoille.
- Jos olet hakenut PKOlle jo aikaisemminkin, etkä ole tullut valituksi haastatteluun, kannattaa sekin mainita hakemuksessa. Samoin se, jos olet meillä jo aikaisemmin työskennellyt jossain.
- Joensuun alueen kesätyöhaastattelut tapahtuvat n 10-15 henkilön ryhmähaastatteluina Joensuussa. Maakunnissa hakijat haastatellaan suoraan toimipaikoissa. Kutsumme kaikki haastateltavat henkilökohtaisesti haastatteluun. Haastattelut ajoittuvat viikolle 12 ja niitä ei valitettavasti pysty järjestämään muuna aikana.