1.7.2018

Uudet kannustettavat on valittu

Kannustajat-ohjelmaan on valittu kymmenen uutta yhdistystä, ketä sinä kannustat?

Asiakasomistajatalouden pääjäsen voi ilmoittautua Kannustajaksi Omalla S-kanavalla 1.7.-31.12.2018 välisenä aikana. Omalle S-kanavalle pääsee kirjautumaan S-kanavan oikeasta yläkulmasta.

Pirkanmaan Osuuskaupassa on käytössä Kannustajat-ohjelma www.kannustajat.fi, jonka kautta osuuskaupan sponsorointituki ohjataan paikallisille yhdistyksille. Ohjelman avulla asiakasomistajat voivat vaikuttaa osuuskaupan vastuullisuusyhteistyöhön.

  • Osuuskauppa valitsee enintään kymmenen kannustettavaa yhdistystä puolen vuoden kannatusjaksolle.
  • Tuemme erityisesti lasten ja nuorten harrastustoimintaa.
  • Mitä enemmän asiakasomistajatalous kerryttää itselleen Bonusta, sitä enemmän heidän kannattamansa yhdistyksen tukipotti kasvaa.
  • Osuuskaupan tukisumma jaetaan tuettavien yhdistysten kesken siinä suhteessa, missä Kannustajat ovat omilla bonusostoillaan kerryttäneet yhdistysten tukipotteja.
  • Yhdistyksille maksettava tuki ei ole pois asiakasomistajille maksettavasta Bonuksesta, vaan kannustusohjelma antaa mahdollisuuden vaikuttaa osuuskaupan tuen jakautumiseen yhdistysten kesken.

 

Heinä-joulukuun 2018 kannustettavat yhdistykset

Basketball Club Nokia Ry (BC Nokia ry)

BC Nokia on koripallon erikoisseura, joka on perustettu vuonna 1997. Joukkueita seurassamme on kaikille ikäluokille pienten lasten perheryhmistä erityislapsille suunnatun Unified-toiminnan kautta aina aikuisten harrasteryhmiin saakka. BC Nokiassa pelaa noin 400 juniori-ikäistä harrastajaa.

Käytämme tukisumman lyhentämättömänä seuramme junioreiden hyväksi, kausimaksuja alentamaan, jotta kaikilla perheillä olisi mahdolliuus tuoda lapsensa koripalloharrastuksen pariin.


Kangasalan Melojat ry

Kangasalan Melojat on melonnan iloinen ja monipuolinen erityisseura jo vuodesta 1946 lähtien. Kanoottivajamme ja melontastadion sijaitsevat Kangasalan keskustassa Vesaniemen uimarannan yhteydessä. Kuulumme jäsenenä melonnan kattojärjestöön Suomen Melonta- ja Soutuliittoon.

Seurassamme on tällä hetkellä noin 400 jäsentä, joista huomattava osa on retki- ja kuntomelojia. Kilpailupuolelta taas löytyy vahva edustus erityisesti ratamelonnassa, jossa KaMe on yksi hallitsevista seuroista. Tarjoamme monipuolista liikuntaa niin harrastus- kuin kilpailumielessäkin.

Seuramme on Olympiakomitean alainen Tähtiseura, osa-alueenamme pääosin lapset ja nuoret. Tärkeimpinä tapahtumia ovat toukokuussa järjestettävät melontaantutustumiset 4.–5. luokkalaisille ja kesän alkeis- ja ratamelontakoulut. Uutena toimintana olemme aloittaneet erityisryhmien melotuksen.

Tukea tulemme käyttämään nuorten melontaharrastukseen ja uuteen erityisryhmien melottamiseen.

 

Luonto-Liiton Hämeen piiri ry

Jo yli neljänkymmenen vuoden ajan olemme olleet mukana luomassa luontoelämyksiä Tampereen ja sen lähialueiden asukkaille. Järjestämme leirejä, kerhoja, retkiä ja tempauksia. Tavoitteemme on tukea lasten ja nuorten terveen luontosuhteen muodostumista. Haluamme tarjota mukavia luontokokemuksia ja kannustaa kasvavia sukupolvia ympäristön kunnioittamiseen ja ekologisesti kestävään elämäntapaan.

Kannustajat -ohjelmasta saatu tukisumma käytetään lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelutoiminnan järjestämiseen.

 

Nuolialan koulun vanhempainyhdistys ry

Nuolialan koulun vanhempainyhdistyksen tavoitteena on toimia tärkeässä roolissa luomassa lapsillemme elämyksiä, muistoja ja niitä niin tärkeitä onnistumisen tunteita yhteistyössä vanhempien ja koulun kanssa. Viime vuosina Nuolialan koulun tilojen sisäilmaongelmat ja erilaiset väistötilaratkaisut ovat tuoneet omat haasteensa kouluarkeen. Myös käynnissä olevat uuden koulurakennuksen rakennustyöt aiheuttavat haasteita etenkin välituntialueisiin. Vanhempainyhdistys haluaa omalta osaltaan helpottaa oppilaiden kouluarkea sekä luoda mielenkiintoista ajanvietettä kerhojen muodossa.

Tukisumman aiomme käyttää välituntialueiden viihtyvyyden parantamiseen sekä erilaisten kerhojen järjestämiseen.


 

Oriveden Tuisku ry

Oriveden Tuisku on suomalainen vuonna 1935 perustettu jalkapalloseura, jonka jalkapallo- ja futsal-seuratyössä toteutetaan Suomen Palloliiton, suomalaisen Jalkapalloperheen yhteisiä perusarvoja iloisuus, luotettavuus, menestys ja yhteisöllisyys. Tavoitteenamme on tarjota paikallisille ja lähikuntien lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus mahdollisimman edulliseen, mutta samalla laadukkaaseen jalkapallon ja futsalin harrastamiseen.

Pelaajilla seurassa on noin 350. Seuran pelaajamäärä on viimeisten vuosien ajan ollut jatkuvassa, tasaisessa kasvussa. Oriveden Tuisku on valittu mukaan Palloliiton Perhefutis-toteuttajaksi. Perhefutis on pienten lasten ja heidän vanhempiensa yhteinen jalkapalloharrastus.

Erityisesti seuran tyttöfutispuoli on kehittynyt viimeisten vuosien aikana. Tällä hetkellä seuralla on tarjota oma joukkue kaikenikäisille pelaajille 2-vuotiaasta ylöspäin.

Oriveden Tuisku tekee yhteistyötä Oriveden kaupungin varhaiskasvatuksen, perusopetuksen sekä lukion kanssa. Syksyllä 2017 käynnistyi Oriveden lukiossa urheilulinjan pilottivaihe. Jalkapallon lajivalmennuksesta vastaa Oriveden Tuisku.

Oriveden Tuiskun ja Ilves ry:n jalkapallojaoston  yhteistyöseurasopimuksella kehitetään valmennuksen tutortoimintaa ja parannetaan seurojen pelaajien mahdollisuuksia harrastaa jalkapalloa ja futsalia itselleen sopivalla tasolla mahdollisimman pitkään omassa lähiympäristössään.

Tukisumman avulla hankimme Naperofutis- ja juniorijoukkueille uusia varusteita ja sen avulla pyrimme osaltaan pitämään lasten ja nuorten harrastekulut mahdollisimman matalina, jotta kaikilla halukkailla on mahdollisuus harrastaa kesäisin jalkapalloa ja talvisin futsalia.

 

Pirkanpojat-kuoron kannatusyhdistys ry

Poikakuoro Pirkanpojat on tiivis kuoroyhteisö, jossa laulaa n. 80 poikaa iältään 7-20 vuotta. Kuoron keskeisenä tavoitteena on auttaa pirkanmaalaisia poikia löytämään oman lauluäänensä ja sen monet mahdollisuudet laadukkaan musiikkikasvatuksen, aktiivisen kannatusyhdistyksen ja innostavan ilmapiirin keinoin. Kuoron taiteellisena johtajana toimii Jouni Rissanen.

Pirkanpoikien ohjelmisto painottuu kirkkomusiikin mestariteoksiin, mutta kuoro esittää myös mm. nykymusiikkia, oopperaa sekä viihde- ja pop-lauluja.

Yleisradio on nimittänyt Pirkanpojat ensimmäisenä poikakuorona Suomessa "Vuoden Nuorisokuoroksi" kaudella 2006–2007. Viime vuosien aikana Pirkanpojat on kiertänyt aktiivisesti konsertoimassa Suomen lisäksi Italiassa, Saksassa ja Iso-Britanniassa. Kuoro tekee myös jatkuvaa yhteistyötä Tampere Filharmonian ja Tampereen Oopperan sekä Tampereen konservatorion kanssa.

Käytämme tuen kuoron harjoitusleireihin sekä poikien laulukoulutukseen.

 

Säijän koulun vanhempainyhdistys ry
Säijän koulun vanhampainyhdistys on perustettu syksyllä 2017. Nuoresta iästään huolimatta paljon on jo ehtinyt tapahtua: mm. joulumyyjäiset, laskiaisrieha, kevätretki Superparkiin ja tsempparistipendien jako kevätjuhlassa.

Säijän koulussa on esi–kuudesluokkalaiset ja oppilasmäärä n. 60. Pihapiirissä leikkii myös ryhmäperhepäivähoidossa olevia, vielä alle kouluikäiset lapset. Koulun piha on suuri ja luonnonläheinen, maalaiskoulun piha.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää vanhempien ja koulun välistä yhteistyötä, oppilaiden viihtyvyyttä ja jo ennestään loistavaa yhteishenkeä. 

Tukirahalla on tarkoitus hankkia lisää liikuntavälineitä, kartuttaa stipendi- ja leirikoulurahastoa, järjestää vuosittainen retki oppilaiden valitsemaan kohteeseen ja pitkällä tähtäimellä hankkia jääkiekkokaukalo.


Tallitiimi ry

Tallitiimi ry on Hämeenkyrössä toimiva Suomen Ratsastajainliittoon kuuluva ratsastusseura, johon kuuluu 230 eri ikäistä hevosharrastajaa. Tallitiimin tavoitteena on edistää ja parantaa alueensa ratsastusmahdollisuuksia, jotta mahdollisimman moni seuran jäsen voisi harrastaa kunto-, kilpa- tai huippu-urheilua edellytystensä mukaan. Vuosittain Tallitiimi järjestää useita harjoituskilpailuja koulu- ja esteratsastuksessa sekä tarjoaa jäsenilleen valmennusta ja koulutusta. Kilpailutoiminnan lisäksi tärkeää tallitiimiläisille on yhdessäolo ja mukavanhenkiseen porukkaan kuuluminen. Vuosittain teemme muutaman matkan tai retken hevosaiheiseen kohteeseen, sekä järjestämme junioreille kerhotoimintaa.

Tukisumman tulemme käyttämään seuramme ratsastuskentän ja maneesin ylläpitokustannuksiin, estekaluston uusimiseen sekä lapsi -ja nuorisotoimintaan.


Tampereen Pyrintö ry, koripallotytöt -08 ja -10

Tytöt treenaavat 3-4 kertaa viikossa, hiki virtaa, mutta tekemisen täytyy olla myös kivaa. Treeneissä vahvistetaan lasten motorisia taitoja sekä treenataan koripallon perusteiden opettelusta vaativampiin taitoihin, fysiikkaa unohtamatta.

Taistelutahto ja periksi antamattomuus ovat muodostuneet tärkeäksi osaksi pelaamista. Tytöt pelaavat Läntisen alueen mikro- ja minisarjoissa. Tämän lisäksi osallistumme useisiin eri turnauksiin sekä lähellä että kauempana, ovathan turnausreissut joukkuehengen nostattajanakin tärkeitä. Joukkueessa kaikki kannustavat toisiaan ja on hyvä meininki niin tytöillä kuin taustajoukoilla ja vanhemmilla.

Tukisumman tulemme käyttämään peli- ja turnausmaksuihin sekä joukkueen varusteisiin ja välineisiin, joilla mahdollistetaan lasten monipuolisen liikunnan harrastaminen ja kokeilu.


Uplakers ry

Uplakers ry on vuonna 2009 perustettu ylöjärveläinen jääurheiluseura, joka tarjoaa monipuolista ja laadukasta jääkiekko- ja taitoluisteluvalmennusta oheislajeineen kaikentasoisille luistelijoille harrastaja- ja kilpatasolla. Luistelukouluissa tarjoamme laadukasta luisteluopetusta myös perheen pienimmille harrastajille, jopa 3-vuotiaasta lähtien.

Toimintamme tavoitteena on tarjota harrastajille sekä fyysistä että henkistä kehittymistä edistävä harrastus. Korkeatasoinen valmennus antaa mahdollisuuden edetä hyvän harrastuksen parissa mahdollisimman pitkälle.

Vuonna 2019 vietämme juhlavuottamme. Kannustajat-ohjelman kautta saatu tuki on tarkoitus ohjata koko seuran toimintaan ja juhlavuoden tapahtumien kustannuksiin.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
Lähi ABC!
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Lähi ABC! toimipaikkoja: