1.2.2018

Tuunaa perinneruoka Lihamiehen vinkillä - tästä riittää kavereillekin!

Tulihan se talvi sieltä! Lunta, jäätä ja kaikkea mitä reippaaseen talviulkoiluun voi kaivata. Talven myötä Lihamieskin kaivoi sukset ja luistimet esiin ja onkin viime aikoina viihtynyt ladulla, rinteessä ja ulkojäillä päivästä toiseen. Mutta kun viettää koko päivän ulkona, niin nälkähän siinä tulee.

Koska Lihamies haluaa ottaa lyhyen talven upeista ulkoilukeleistä kaiken irti, ei hän ihan joka päivä viitsi käyttää aikaa kaupassa käymiseen tai ruoanlaittoon. Niinpä Lihamies päätti kerran retkiluistelun jälkeen poiketa Saleen hakemaan ainekset kaikille tuttuun klassikkoon: karjalanpaistiin! Ja hakikin kerralla sellaisen satsin, että siitä riittää useammallekin päivälle. Tai sitten nälkäiselle kaverille.

Eikä kekseliäs kokkimme tietenkään tyytynyt ihan perinteiseen vaihtoehtoon, vaan tuunasi karjalanpaistia reilulla määrällä pekonia. Koska pekoni nyt vaan yksinkertaisesti maistuu ihan kaiken kanssa ja koska…noh…koska Lihamies! Nyt on aika vetää pataa!

Pekonilla terästetty karjalanpaisti

  • 900 g karjalanpaistilihaa
  • 170 g amerikan pekonia
  • öljyä
  • 6 porkkanaa
  • 3 keskikokoista sipulia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 ½ l vettä
  • 1 tl mustapippuria kokonaisena
  • suolaa maun mukaan

Ota lihat huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Pilko pekoni ohuiksi suikaleiksi. Ruskista lihat öljyssä kuumalla pannulla ja siirrä uunivuokaan.

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit. Lisää vuokaan lihaliemikuutio, vesi, porkkanat, sipulit ja mustapippurit. Mausta suolalla. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 2,5-3 tuntia. Tarjoa perunamuusin kanssa.

Vinkki: Kutsu kaveri syömään!

Ketju: Sale