31.5.2018

Pyöräristeilyllä Pyhä-Näsillä mieli lepää ja arki unohtuu

Pyhä–Näsi-pyörämatkailureitistö aloittaa kesän entistä ehompana.

ETU: -15 % aktiivipasseista

Aktiivipassi sisältää laivalipun pyörälle ja polkijalle, evään ja virvokkeen. Voimassa risteilykaudella 2018. Edun saa verkkokaupasta ja Hopealinjojen lipunmyynnistä (Tampereella Laukontorilla ja muissa satamissa laivasta). Varmista paikkasi laivalla ja osta lippu ennakkoon verkkokaupasta koodilla "SETU". www.hopealinjat.fi/s-etu

Erityisesti pyöräilijöitä silmällä pitäen valitut palvelut tarjoavat paikallista ruokaa, juomaa ja majapaikkoja aloittelevallekin pyörälomailijalle sopivien etappien päässä. Maastoon asennetut uudet siniset opasteet helpottavat reitin seuraamista ja lukuisat klassikkokohteet Torisevasta Visavuoreen odottavat reissaajia. Matkan varrelta löytyy myös lukuisia uimarantoja ja muita ihastuttavia paikkoja istahtaa ja nauttia vaikkapa Omasta kaupasta haetut eväät. Pirkanmaan Osuuskauppa on ollut Pyhä-Näsin tärkeimpiä yhteistyötahoja alusta asti.

Ehdottomasti upein tapa kokea Pyhä-Näsi on yhdistää pyöräreissuun Hopealinjojen laivamatka Pyhäjärvellä tai 110 vuotta täyttävällä höyrylaiva Tarjanteella Näsijärvellä. Hopealinjojen Aktiivipassilla voit ottaa pyörän laivan kyytiin ja saat vielä eväät mukaan, kun hyppäät maihin. Pyhäjärven puolella laiva vie Visavuoreen tai vaikkapa Hämeenlinnaan asti.

— Laivaretki Tarjanteella Runoilijan tietä pitkin on elävä ja ainutlaatuinen pala historiaamme, jota meidän tulisi ehdottomasti vaalia ja arvostaa paljon enemmän. Tasaisessa kyydissä mieli lepää ja arki unohtuu, suosittelee Pyhä-Näsiä alusta lähtien rakentamassa ollut Matti Pollari Ekokumppanit Oy:stä.

— Pyörän kanssa voit hypätä maihin mieleisessäsi satamassa ja jatkaa siitä matkaa omalla reitillä ja omalla aikataululla. Pyhäjärven ja Näsijärven rannoilta löytyy valtava määrä historiaa ja tarinoita. Melkein joka niemennotkossa tulee vastaan kuuluisa nimi.

— Gallen-Kallela, Merikanto, Thesleff, Lönnrot, Runeberg, Sillanpää ja monet muut. Pirkanmaan järvimaisemat lumosivat aikanaan lukuisia taiteilijoita ja innoittivat suomalaisen kulttuurin merkkiteoksia. Luonto ja maisemat eivät ole menettäneet tenhoaan ja parhaiten niiden tunnelmaan pääsee sukeltamaan hitaasti matkustaen. Pyöräily ja Pyhä-Näsi antavat siihen parhaat eväät, rohkeasti vain satulaan ja kokeilemaan, Pollari kannustaa.