15.2.2018

Puistossa luotetaan paikallisiin

Hämeenkyrön Siurosta, läheltä Nokian rajaa saapuu viikoittain koivuhalkokuorma, jolla Puiston massiiviset pizzauunit lämpiävät päivästä toiseen. Kolmen veljen ja yhden serkun voimin toimiva Klapiaitta Oy hankkii halottavat puut omasta metsästä tai korkeintaan parinkymmenen kilometrin säteeltä. – Paljon me tehdään yhteistyötä paikallisten isäntien kanssa, kertoo veljeksistä keskimmäinen ja yrityksen toimitusjohtaja Anssi Metsähonkala.

Pääosin yksityishenkilöille kotiinkuljetuksella halkoja toimittava Klapiaitta elää tiukan vuosisyklin mukaan. Tammikuussa kartoitetaan ja kaadetaan raaka-aineiksi kelpaava puu, äitienpäivään mennessä puut halotaan kuivumaan kesän ajaksi ja syksyllä alkaa myynti.

Samalla kylänraitilla kasvanut nelikko pyörittää toimintaa omien siviilitöidensä ohella. – Harrastusmielellä mutta tosissaan tätä tehdään. Jos illalla tulee soitto, että nyt ovat saunapuut loppu, niin kyllä me pyritään hoitamaan homma siten, että asiakas pääsee saunomaan ainakin seuraavana iltana, Anssi nauraa.

Asiakkaita ajatellen, omaa työtä arvostaen

Pienen pienestä, Tampereen tunnelmallisessa Kauppahallissa sijaitsevasta Ohana Lei'pomosta leijailee aamuisin huumaava tuoksu, kun leipomossa valmistuvat herkulliset leivonnaiset ja leivät. Täältä saapuvat Puiston vitriinistä löytyvät kakut ja cupcaket sekä hampurilaisten briossisämpylät, myös gluteenittomana ja vegaanisena. – Kaikkien asiakkaiden tasavertainen palveleminen on yksi tärkeimmistä periaatteistamme, kertoo leipuri Jenni Junkkila.

Herkullisten tuotteiden lisäksi laadukkaat raaka-aineet ja käsityö ovat suuressa arvossa pienessä yrityksessä. – Leipuri on yksi viimeisistä ammateista, joissa todella saa tehdä työnsä käsin ja nähdä sen tuloksen ja oman kehittymisensä omista tuotteista. Siksi lopputuloksesta on helppo olla ylpeä, Jenni toteaa.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
Muut ruokaravintolat
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Muut ruokaravintolat toimipaikkoja:
Ladataan kommentointia...