22.1.2018

Muumit karkasivat museosta

Joulukuussa Tampere-talossa sijaitsevan Muumimuseon pyrstötähden juurella poseerasi kaksi muumien tulevasta seikkailusta innoissaan olevaa muumifania. – Koska muumit seikkailevat, on ihan loogista, että Muumimuseokin seikkailee, museolehtori Minna Honkasalo kertoi viitaten Tampereen Sokoksen toisessa kerroksessa 4.1. avattuun Pop up Muumimuseoon, joka on esillä 27.3. saakka. 

Muumien Taikatalvi on hurmannut asiakkaat

Pop up Muumimuseon ensimmäisten aukioloviikkojen aikana suosio on yllättänyt Sokoksen väen positiivisesti. – Kaiken kaikkiaan yhteistyöhön Muumimuseon kanssa ollaan hyvin tyytyväisiä. Tavoitteenamme oli tehdä jotain erilaista, joka tuottaa asiakkaalle positiivista lisäarvoa asioidessaan tavaratalossamme, Sokoksen kausialueen kehittämisestä vastaava Petri Widgrén kertoo. – Asiakkaamme ovatkin ottaneet taikatalven hyvillä mielin vastaan ja muumien löytäminen Sokokselta on ollut mukava yllätys. Lapsetkin viihtyvät paremmin mukana ostoksilla, Widgrén jatkaa.

Pop upista löytyvästä pienestä kaupasta voi hankkia Muumimuseon omia tuotteita, suosittuja julisteita ja postikortteja, joita ei saa Muumimuseota ja Pop upia lukuun ottamatta mistään muualta maailmasta. – Eräskin lastenlapsiensa kanssa Sokoksella asioinut rouva oli todella mielissään siitä, kuinka lapset ihastuivat alueeseen. Tästä innostuneena he ostivat muumi-postikortteja niin paljon, että lapset saivat tehdä korteista omat taulut kotiin päästyään, Widgrén kertoo hymyillen.

Pop upiin on rakennettu myös sadunomainen lumilinna, jossa on pieni taidenäyttely. – Näyttelyn avauduttua vuoden vaihteessa on meillä käynyt myös paljon turisteja ja varsinkin heidän reaktionsa ovat olleet ilahduttavan positiivisia. Muistoja muumeista on ikuistettu kameralle moneen otteeseen, Widgrén iloitsee.

Ohikulkijoillekin on tarjolla talven tunnelmaa, kun viime viikolla avattiin Sokoksella Hämeenkadun näyteikkuna, mihin somistettiin samaan teemaan liittyvä tunnelmallinen esillepano. – Näky on taianomainen näin muutenkin kauniissa talvisäässä, Widgrén hymyilee.


Tervetuloa visiitille!

Uutinen koskee toimipaikkoja:
Sokos
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Sokos toimipaikkoja:
Ketju: Sokos