26.6.2018

Menestysooppera Sillanpäähän lippuja jäljellä

Yleisö- ja arvostelumenestys Sillanpää-ooppera esitetään tänä kesänä viimeistä kertaa Myllykolun kesäteatterissa, Hämeenkyrössä 21.7.-2.8.

Seppo Pohjolan säveltämä teos on monella tapaa ainutlaatuinen. Oopperan idean keksi seitsemän vuotta sitten Waltteri Torikka, joka tähdittää teosta yhdessä sopraano Helena Juntusen ja baritoni Sauli Tiilikaisen kanssa. Torikka teki oopperassa debyyttinsä taiteellisena johtajana. Myös Marco Bjurström ja Osmo Rauhala debytoivat: Bjurström oopperaohjaajana ja Rauhala lavastajana.

Suomen ainoasta Nobel-kirjailija F. E. Sillanpäästä kertovassa oopperassa erikoisuutena on ylistystä kerännyt liikkuva kuoro sekä monikanavaääni. Musiikista vastaa Tampere Filharmonian soittajista koottu ryhmä TampereRaw kapellimestarinaan Petri Komulainen.

Waltteri Torikka isännöi tänä kesänä Hämeenkyrön FEStiwaalit, joiden päätapahtuma ooppera on. FEStiwaalien ohjelmistossa on oopperan lisäksi 26.7. Arja Korisevan konsertti Myllykolussa sekä 30.7. Toivo Kuula ja 4.8. FEStiwaalin päätöskonsertti – kummatkin Hämeenkyrön kirkossa. Oopperaan ja konsertteihin on vielä lippuja jäljellä.

Pirkanmaan Osuuskauppa ja FEStiwaalit tarjoavat asiakasomistajille Sillanpää-oopperan käsiohjelmasta ja libretosta 2 € alennuksen S-Etukortilla (norm. 10 €).

F. E. Sillanpää 130-juhlavuonna konserttivierailla on vapaa pääsy luonnonkauniin kesäteatterin miljöössä sijaitsevaan Sillanpään synnyinkotiin.

Lisätietoa ja liput www.festiwaalit.com