1.6.2017

Meillä oli mukava vuosi

  • Meillä oli mukava vuosi

Pirkanmaan Osuuskaupan
toimintaa ohjaavina arvoina ovat

Asiakasomistaja on sydämissämme
Teemme vastuullisia valintoja
Osaamme ja kehitymme
Olemme tuloksen tekijöitä

Ympäristöystävällisyyden nimissä Pirkanmaan Osuuskaupan vuosikertomus 2016 julkaistiin sähköisessä muodossa ja se on kaikkien luettavissa:
http://view.sokjulkaisut.fi

Asiakasomistaja on sydämissämme

2015 alkaen sydänteot tulivat toden teolla osuuskaupan asiakaspalvelijoiden työskentelyyn. Sydänteoilla haluttiin korostaa työntekijöille aidosti läsnä olemista asiakkaiden kanssa ja entistä palvelualttiimpaa toimintaa. Vuoden 2016 aikana tehtiin 3,1 miljoonaa sydäntekoa. Sydäntekoja alettiin laskea, jotta olisi mahdollista palkita sydäntekotavoitteeseen päässeitä toimipaikkoja. Sydänteot ovat nostaneet asiakaspalvelun uudelle tasolle.

Pirkanmaan Osuuskaupan ehdoton vahvuus on loistava asiakaspalvelu, joka on omaa luokkaansa. Henkilökohtaista ja mieleenpainuvaa.

Kannamme vastuuta

Teemme vastuullisia valintoja monella eri tavalla. Osuuskauppa työllistää kesäisin yli 1000 nuorta. Jaamme hävikkiruokaa tarvitseville yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Vuonna 2016 lahjoitimme 90 000 kg hävikkiruokaa. Kannustajat-ohjelman kautta pystymme tukemaan paikallisia seuroja ja järjestöjä.

Olemme paikallisia, meillä on yhteistyökumppaneinamme useita lähituottajia. Halpuutimme hintoja, mikä on kasvattanut paikallisten tuotteiden kysyntää. Muutama pirkanmaalainen tavarantoimittaja onkin jo kysynyt miten saisi lisää omia tuotteitaan halpuutettujen joukkoon, päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Mirkka Saikanmäki iloitsee ja lupaa halpuutuksen jatkuvan myös vuonna 2017.

Ilmastonmuutoksen edetessä huolehdimme ympäristöstä energiatehokkailla ratkaisuillamme, esimerkiksi jätteistämme tehdään biopolttoainetta.

Olemme tuloksen tekijöitä

Pirkanmaan Osuuskaupan myynti kasvoi vuonna 2016 lähes kuusi prosenttia. Vapautuneet aukiolot ja halpuutus vaikuttivat omalta osaltaan tähän. Pääsimme luomaan parempia asiakaskokemuksia.

Hallitus vapautti vuoden 2015 loppupuolella kauppojen aukioloajat, mikä mahdollisti lisätyötuntien tarjoamisen Pirkanmaan Osuuskaupan työntekijöille.

Vuonna 2016 henkilöstön kokonaismäärä kasvoi yli 3000 henkilöön. Asiakasomistajia on jo yli 192 000. Asiakasomistajille jaettiin Bonusta, maksutapaetua sekä osuuspääoman korkoa yli 33,1 miljoonaa euroa.

Osuuskauppa on monien mahdollisuuksien työpaikka. Tarjoamme laajasti työtehtäviä niin kaupan alalla kuin parturi-kampaajille ja ravintolatyöntekijöille.

Osaamme ja kehitymme

Ruoan kehityksen saralla on tapahtunut paljon. Koekeittiö Makupajassa kehitetään osuuskaupan ruokatuotteita entistäkin paremmaksi.

Pirkanmaan Osuuskauppa julkaisi vuonna 2016 viisi eri reseptivihkoa, joista löytyy helppoja vinkkejä arjen ruokapöytään. Kaikista julkaistuista resepteistä koottiin lopulta oma keittokirja.

Jo aiemmin Prisma Lielahdessa saatavilla ollut Prisma Kauppakassi Klikkaa ja nouda -palvelu laajeni helmikuussa myös Prisma Koivistonkylään. Asiakkaiden arkea helpottava palvelu on saanut erittäin hyvän vastaanoton. Syyskuusta lähtien on Tampereen keskustan asukkaiden ollut mahdollista tilata kauppaostokset suoraan kotiovelle. Käytännössä palvelu ei vaadi asiakkaalta muuta kuin verkossa tehtävän tilauksen ja sen maksamisen. Tämä palvelu on helpottanut erityisesti vanhusten ja lapsiperheiden arkea.

Vuonna 2016 tehtiin rohkeita investointeja ja uusia aluevaltauksia. Prisma Kalevan remontointi koko Pirkanmaan suurimmaksi ja tärkeimmäksi kauppapaikaksi oli suuri, mutta kannattava investointi. Toimiminen pääyhteistyökumppanina Blockfesteillä oli Sokokselle suuri uusi aluevaltaus ja yhteistyö jatkuu myös vuonna 2017. Syksyllä 2017 Tampereen Koskipuistossa ovensa avaa Puisto, joka on ensimmäisenä Suomessa ravintolan, kahvilan, kaupan ja kesäterassin kokonaisuus. 

Kiitos asiakasomistajillemme kuluneesta vuodesta!

Ladataan kommentointia...