1.7.2019

Mahdollista paikallisia unelmia – se on ilmaista!

Asiakasomistajatalouden pääjäsen voi ilmoittautua näiden yhdistysten Kannustajaksi Omalla S-kanavalla 1.7. - 31.12.2019 välisenä aikana. Omalle S-kanavalle pääsee kirjautumaan S-kanavan oikeasta yläkulmasta. Tarkempi ohje löytyy osoitteesta www.kannustajat.fi

Pirkanmaan Osuuskaupassa on käytössä Kannustajat-ohjelma www.kannustajat.fi, jonka kautta osuuskaupan sponsorointituki ohjataan paikallisille yhdistyksille. Ohjelman avulla asiakasomistajat voivat vaikuttaa osuuskaupan vastuullisuusyhteistyöhön.

  • Osuuskauppa valitsee enintään kymmenen kannustettavaa yhdistystä puolen vuoden kannatusjaksolle.
  • Tuemme erityisesti lasten ja nuorten harrastustoimintaa.
  • Mitä enemmän asiakasomistajatalous kerryttää itselleen Bonusta, sitä enemmän heidän kannattamansa yhdistyksen tukipotti kasvaa.
  • Osuuskaupan tukisumma jaetaan tuettavien yhdistysten kesken siinä suhteessa, missä kannustajat ovat omilla bonusostoillaan kerryttäneet yhdistysten tukipotteja.
  • Yhdistyksille maksettava tuki ei ole pois asiakasomistajille maksettavasta Bonuksesta, vaan kannustusohjelma antaa mahdollisuuden vaikuttaa osuuskaupan tuen jakautumiseen yhdistysten kesken.

Heinä - joulukuun kannustettavat yhdistykset

Elixiria Sport ry

Elixiria Sport ry on tammikuussa 2019 perustettu tamperelainen voimisteluseura, joka sai alkunsa, kun joukko innostuneita ja motivoituneita voimisteluvalmentajia halusi lähteä toteuttamaan omaa visiotaan ja unelmaansa omasta voimisteluseurasta. Tavoitteenamme on luoda jokaiselle liikkujalle elinikäisiä elämyksiä, mahdollistaa onnistumisia ja unelmien toteutumisia sekä tarjota monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Elixiria Sportissa takaamme myös turvalliset ja Tampereen parhaat olosuhteet joukkuevoimistelijoille. Harjoitteluhallistamme Elixiria Centeristä löytyykin tällä hetkellä voimistelijoille optimit harjoitteluolosuhteet: 700 m²:n kanveesialue sekä kolme voimistelumattoa (14 m x 14 m). Laadukkaiden olosuhteiden sekä ammattitaitoisten seuratoimijoiden avulla edistämme turvallista liikkumista. 

Koko tukisumma tullaan käyttämään seuran hankintoihin.

 

Karvian Kiri ry
 
Karvian Kiri on karvialainen, 65 vuotta toiminut urheiluseura, jonka lajeina on hiihto, jääkiekko, lentopallo, liikuntaleikkikoulu, lukkopaini, punttikoulu, salibandy, telinevoimistelu ja yleisurheilu. Laaja ohjaajien joukko tekee lasten ja nuorten eteen arvokasta työtä täysin talkoilla. Eri lajeissa harrastajajäseniä on noin 250 ja tavoitteena on edistää liikuntaharrastusta siten, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori harrastaisi kunto- tai kilpaurheilua edellytystensä mukaisesti ja että harrastusmaksut saataisiin pidettyä mahdollisimman matalana.
 
Kaikki saamamme tuki käytetään eri lajeja tasaisesti tukien, mm. laite- ja välinehankintoihin sekä koulutukseen.
 

 

Koillis-Pirkan Kiekko ry 
 
Koillis-Pirkan Kiekko ry on jääkiekkoseura, jonka vahvana panostuksen kohteena on junioritoiminta. Tulevalla kaudella seurassamme pelaa 12 juniorijoukkuetta Leijonaliigasta (n. 3–6 v) aina B-junioreihin (18 v) saakka. Lisäksi meiltä löytyvät miesten joukkueet III- ja II-divisioonassa, joten pelaajan polku on taattu kolmevuotiaasta aina pitkälle aikuisikään saakka. Lisäksi seurallamme on vahva ote tyttökiekon kehittämiseen yhdessä lähiseurojen kanssa; tällä hetkellä KPK:ssa pelaa n. 25 tyttöä (4–16 v) ja keväällä tuli voitto E-tyttöjen SM-turnauksesta Mini Aurora Cupista! "KPK – Kaikkein Paras Kasvattajaseura" on pyrkimyksemme, ja teemme asian eteen yhteistyötä Pirkanmaan sekä Keski-Suomen muiden junioriseurojen kanssa.
 
Kannustajat ohjelmalla saavutettu tuki menee suoraan junioritoiminnan kehittämiseen; mm. välineiden hankintaan, matalan kynnyksen harrastuksen aloittamisen tukemiseen. Kasvatamme sankareita!
 

 

Kurun yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys KiVa ry

Olemme aktiivinen vanhempainyhdistys, jonka tavoitteena on edistää kodin ja koulun kumppanuutta ja yhteistyötä.

Toiminnallamme pyrimme tukemaan lasten koulunkäyntiä ja viihtyvyyttä. Haluamme edistää oppilaiden hyvinvointia monipuolisesti ja tasa-arvoisesti. Hankimme välituntiliikuntavälineitä välitunneille, järjestämme kerhoja ja kuukausittaisia tapahtumia. Osallistumme myös vuosittain luokkaretkien ja leirikoulun kustannuksiin, jaamme kannustusstipendejä. Päätökset hankinnoista, järjestettävistä tapahtumista ja edistettävistä asioista tehdään yhteistyössä vanhempien, oppilaiden ja koulun henkilökunnan kanssa avoimissa kuukausikokouksissa.

Käytämme tukisumman suoraan oppilaiden hyväksi, hankkimalla tarpeellisia välineitä sekä tukemalla retkiä ja tapahtumia!

 

Lamminpään koulun vanhempainyhdistys ry

Vanhempainyhdistyksemme tukee kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa ja lisää yhteisöllisyyttä. Haluamme tukisumman avulla pyrkiä ehkäisemään kiusaamista ja syrjäytymistä koulullamme. Vanhempainyhdistyksen tavoitteena on yhdessä koulun, oppilaiden ja perheiden kanssa olla tekemässä koulustamme turvallinen ja hyvä paikka kaikille.

Tukisumman käyttäisimme mm. nelosluokkalaisten kummikoulutuksiin. Viidennellä luokalla oppilaat toimivat ekaluokkalaisten kummeina, ja tähän on hyvä saada kunnollinen perehdytys. Koulutuskuluja tulee noin 1 000 euroa vuosittain. Jos vanhempainyhdistys ei pysty tätä maksamaan, joutuvat perheet maksamaan sen itse ja kaikille perheille se ei ole taloudellisesti mahdollista.

Lisäksi käyttäisimme tukisummaa VERSO-ohjelmaan. Vanhempainyhdistys haluaa tarjota koululle vuonna 2020 vertaissovittelu -ohjelman koulutuksen opettajille ja oppilaille. Sovittelu on selkeä toimintamalli, jonka avulla sovittelijoiksi koulutetut koulun henkilökunnan jäsenet ja oppilaat auttavat osapuolia itse löytämään ratkaisun ristiriitaansa.

Pyöritämme toimintaa täysin vapaaehtoistyöllä noin 15 hengen aktiiviporukalla ja raha on välillä tiukassa. Haluaisimme pystyä jatkossakin toimimaan aktiivisesti koulun, oppilaiden ja vanhempien hyväksi.

Tarjoamme oppilaille jatkossakin tasapuolisia mahdollisuuksia osallistumiseen ja hyvinvointiin koulussa perheen taloudellisesta tilanteesta huolimatta.

 

Pirkanmaan Vammaistyö ry

Pirkanmaan Vammaistyö ry tuottaa vapaaehtoisvoimin mukavaa ja mielekästä tekemistä erityistarpeisille ihmisille vapaa-ajalle. Pyrimme osallistumaan ja osallistamaan ihmisiä jo olemassa oleviin toimintoihin ja yhteiskuntamme tarjoamiin virkistyselämyksiin.  Järjestämme teemallisia kerhoja, retkiä, tutustumiskäyntejä, kulttuurikokeiluja, liikuntamahdollisuuksia ja leirejä. Osallistumme myös ryhmänä muiden järjestämiin tapahtumiin. Meidän toiminta on avointa kaikille, emme edellytä jäsenyyttä.

Tulevan kannustajarahan käytämme yhdistyksemme toiminnan tukemiseksi.

 

Sata-Hämeen Vasamat ry

Olemme partiolippukunta, joka toimii Siuron ja Linnavuoren alueella Nokialla. Meitä on tällä hetkellä noin 70, ja vietimme viime vuonna lippukuntamme 50-vuotisjuhlaa. Partio on yhteisöllinen harrastus, jossa asiat tehdään yhdessä. Uuden oppiminen ja itsensä kehittäminen on partiolaisille tärkeää.

Partiossa lapsia ja nuoria kannustetaan terveellisiin elämäntapoihin kuten luonnossa liikkumiseen. Alueellamme on hyvät mahdollisuudet siihen, eikä toisaalta hirveän paljoa harrastusmahdollisuuksia nuorille. Haluamme tarjota monipuolista tekemistä kaikenikäisille, ja kuitenkin pyrimme pitämään harrastuksen edullisena, jotta kaikilla olisi mahdollisuus osallistua toimintaan.

Tuki käytetään lippukunnan viikoittaiseen toimintaan sekä erityisesti retki- ja leiritoiminnan pitämiseen edullisena.

 

Tampereen Pianoseura ry

Tampereen Pianoseura ry on pianonsoiton esittämistä, opettamista, opiskelua ja harrastamista tukeva yhdistys, jonka toimialueena on koko Pirkanmaa.

Yhdistyksemme tavoitteena on tukea lasten ja nuorten pianonsoiton harrastusta ja opiskelua, elävöittää kaupungin ja alueen konserttitarjontaa piano- ja pianokamarimusiikin konsertein sekä lisätä alueen pianomusiikin ammattilaisten, opiskelijoiden ja ystävien yhteisöllisyyttä.

Tampereen Pianoseura järjestää vuosittain kesäkuussa lapsille ja nuorille pianonsoiton harrastajille suunnatun Tampereen pianoleirin. Vuosittain marraskuussa järjestämme Pirkanmaan pianofestivaalin, jonka ohjelmassa on harrastajille ja opiskelijoille suunnattuja pianokursseja, pirkanmaalaisten nuorten pianistien katselmuksia sekä pianokonsertteja. Festivaaliohjelmaan kuului viime vuonna ensimmäistä kertaa myös alueellinen Pirkanmaan pianokilpailu. Yhdistys järjestää myös valtakunnallista Tampereen pianokilpailua.

Tukisumma käytetään etupäässä Tampereen pianoleirin 2019 kulujen kattamiseen, lisäksi Pirkanmaan pianofestivaalin 2019 kurssien toteuttamiseen. Tukea voidaan käyttää myös stipendien myöntämiseen pirkanmaalaisille nuorille pianonsoiton harrastajille.

 

Urjalan urheilijat ry

Urjalan Urheilijat ry on perustettu vuonna 1909 ja juhliikin tänä vuonna 110-vuotistaivalta. Tällä hetkellä seuran lajivalikoimaan kuuluvat yleisurheilu, hiihto, suunnistus, koripallo, sulkapallo, maahockey ja kuntourheilutoiminta. Lisäksi kyläseura Halkivahan Haka toimii UrjU:n alajaostona järjestäen toimintaa Halkivahan kylässä.

Urjalan Urheilijoiden aktiivisin toiminta tapahtuu yleisurheilun saralla, tämän toiminnan tarkoitus on eettisesti kestävällä tavalla innostaa ja palvella jäseniään ja tuottaa laadukasta, arvostettua ja koko yhteiskunnan kattavaa yleisurheilutoimintaa; lapsi-, nuoriso- ja kilpaurheilusta aina kansainvälisesti menestyviin urheilijoihin asti. Urjalan Urheilijat järjestää kesäisin myös useammat yleisurheilu kisat ja esimerkiksi viime vuoden Varstakisat toivat yleisurheilukentälle liki 350 osallistujaa.

Seuramme arvoihin kuuluvat: tasa- ja moniarvoisuus, eettinen kestävyys ja kasvatuksellisuus, yhteisöllisyys, liikunnan riemu ja terveys ja hyvinvointi.

Tukisummamme käytämme seuran lasten ja nuorten yleisurheilun tukemiseen ja puitteiden parantamiseen, esim. yhteiskuljetus isompiin kilpailuihin toimien yhteisöllisyyden lisääjänä ja osallistumisen mahdollistamisella.

 

Virtain Urheilijat

Järjestämme talvikaudella liikuntaleikkikoulua 3–6-vuotiaille sekä kesällä heidän lisäkseen myös yleisurheilukouluja 7–13 vuotiaille. Pienempien kohdalla on tavoitteena innostaa lapset ja perheet liikkumaan. Vanhempien lasten osalta tavoitteenamme on saada mahdollisimman moni innostumaan yleisurheilusta niin harraste- kuin kilpailumielessä.

Meillä on pitkät vuosikymmenien perinteet  yleisurheilukoulussa ja liikunaleikkikoulun toiminta täyttää 15 vuotta tänä syksynä. Tällä hetkellä varustetilanne kaipaisi päivitystä, sillä olemme kouluttaneet uusia ohjaajia yleisurheilukouluihin. Heillä on kova into kehittää toimintaamme täydentämään Virtain liikuntatarjontaa.

Tulemme käyttämään tuen ohjaajakoulutuksiin, väline-ja varustehankintoihin sekä salivuokrien maksamiseen.