4.2.2018
1 kommentti

Liigaunelma toteutui, nyt kohti uusia unelmia

  • Kuva: Markku Ruonala

Lentopallon miesten mestaruusliigaan viime keväänä noussut Akaa-Volley ja Pirkanmaan Osuuskauppa solmivat kesällä yhteistyösopimuksen, jonka myötä osuuskaupasta tuli yksi liigajoukkueen pääyhteistyökumppaneista. Liigajoukkueen kumppanuuden lisäksi osuuskauppa on mukana tukemassa joukkueen junioritoimintaa, joka hoidetaan A-Volleyn toimesta.

Risto Lahden huikea urakka

Kun lentopallovalmentaja Risto Lahti otti 1990-luvulla ohjaukseensa nipun vuosina 1988-1991 syntyneitä poikia, A-Volleyn nouseminen jonakin päivänä miesten mestaruusliigaan oli ehkä pienenä unelmana jossakin takaraivossa. Olennaisempaa oli kuitenkin nuorten ohjaaminen monipuolisen liikunnan pariin.

- Koskaan emme kieltäneet poikia harjoittamasta muitakin urheilulajeja. Järjestimme jopa kolmen urheiluseuran yhteisiä kesäleirejä. Mukana olivat A-Volleyn lisäksi usean lajin Viialan Pyry ja jalkapalloseura Viialan Peli-Veikot, Lahti muistelee

Vähitellen nuorten lajivalinnat tulivat eteen ja Akaa-Volleyn onneksi lentopallo nousi monen ykköslajiksi.

- Kuten huomaat, käytän koko ajan tekemisestämme monikkomuotoa. Koko projekti on ollut useiden henkilöiden yhteistyötä. Yksinäni en olisi jaksanut enkä ehtinyt kaikkea tehdä. Kiitokset kaikille matkan varrella mukana olleille.

Kun Lahti itse kävi läpi Suomen Lentopalloliiton valmentajakoulutuksen kaikki tasot ja toimi jonkin aikaa nuorten maajoukkueen valmennustehtävissäkin, hän samalla "värväsi" talkooväkeä projektinsa toteuttamiseen. Projektin tavoitteena oli A-Volleyn miesten edustusjoukkueen nousu ykkössarjaan vuonna 2010.

- Erityiskiitokset pitää antaa myös kaikille kokeneille pelimiehille, jotka vuosien varrella ovat auttaneet joukkuetta menestykseen. Heidän roolinsa on tietenkin vaikuttanut tulokseen, mutta vielä tärkeämpää on se, miten he ovat neuvoneet ja auttaneet nuoria kehittymään, Lahti kiittelee vuolaasti. Näistä pelimiehistä A-Volleyn ja viimeisten vuosien aikana Akaa-Volleyn paitaa kantaneet kokeneet Joni Markkula, Hannu Husu, Kari Lehtola, Mika Nyström, Jimmy Hernandez, Matti Ollikainen ja Mika Pyrhönen ovat kukin vuorollaan tuoneet oman osaamisensa yhteiseksi hyväksi.

- Monen pelimiehen nimi jäi varmaankin mainitsematta tässä nopeasti. Kaikille kuitenkin isot kiitokset! Ja nyt kun mestaruusliiga on käynnistynyt, kokoonpanossa tuossa samassa roolissa ovat Heinon Ossi ja Mikkosen Joni. Kokenut passari ja muutamia vuosia sitten liigan hyökkäystilaston kärkimies ovat joukkueen kantavia voimia ja näyttävät esimerkillään nuoremmille, miten hommia hoidetaan, Lahti iloitsee.

Lahden ja akaalaisen lentopalloilun kaksi aiempaa projektia, ensin nousu ykkössarjaan ja sitten mestaruusliigaan, ovat toteutuneet suunnitellusti ja jopa etuajassa. Seuraava tavoite on vakiinnuttaa paikka valtakunnan korkeimmalla sarjatasolla. Valmennusvastuuta kantaa nyt Lauri Tihinen ryhmineen, seuran talouden turvaamiseen on saatu uusia voimia, ottelutapahtumia kehitellään isolla ryhmällä ja niin edelleen.

Lahti voikin rauhallisella mielellä pohdiskella uusia kuvioita Ikaalisissa savusaunan lämmössä. Akaa-Volleyn edesottamukset ovat kuitenkin miehen ajatuksissa edelleen aivan kärkipäässä.

Ladataan kommentointia...