3.5.2017

Ässäkokki-kurssi opettaa lapsille ruokataitoja

Pirkanmaan Osuuskauppa ja Martat järjestävät kuusi Ässäkokkikurssia kesän aikana Pirkanmaalla

S-ryhmän lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen lapsille on yli 100 Marttojen pitämää Ässäkokki-kurssia ympäri maan. Kolme tuntia kestävillä Ässäkokki-kursseilla opetetaan lapsille arjen ruokataitoja ja satokausiajattelua. Pirkanmaan Osuuskauppa järjestää yhdessä Pirkanmaan Marttojen kanssa kuusi Ässäkokki-kurssia 13.6.–10.8. Marttojen opetuskeittiöllä Tampereella. Maksuttomat kurssit on suunnattu 7–12-vuotiaille lapsille.

Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, satokausituotteista, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä.  Sopivissa tilanteissa vertaillaan myös itse tehdyn ja valmiina ostetun ruoan hintoja.

– Meille Pirkanmaan Osuuskaupassa monipuolinen ruoka on sydämen asia, kertoo suunnittelupäällikkö Suvi Sillvan. – Uskomme, että lapsuudessa syntyvät onnistumisen elämykset ruuanlaiton parissa kantavat läpi elämän, Sillvan jatkaa. Pirkanmaan Osuuskauppa julkaisi huhtikuussa oman maskottinsa Soma-nallen reseptivihkosen, joka on täynnä terveellisiä ja helppoja vinkkejä arkiruokiin ja välipaloihin. – Soma-nallen ruokavinkit tulevat olemaan osa myös Ässäkokki-kurssien sisältöä täällä Tampereella, Sillvan paljastaa.

Ässäkokit olivat todellakin ässiä

Kävimme moikkaamassa ja kyselemässä fiiliksiä Ässäkokki-kurssilaisia keskiviikkona 14.6. Keittiössä oli hyvä iloinen pöhinä päällä ja homma näytti olevan lapsilla täysin hallussa. – On ollut tosi kivaa ja tortillojen teko oli mun mielestä kaikista parasta. Nyt voin tehdä niitä kotonakin! Pihla Korpelainen iloitsee. – Minusta rieskojen ja mutakakun teko oli parasta tässä päivässä, Maija Honkonen jatkaa.

Lapset ovat puuhailleet kaikenlaista päivän aikana. Kotitalousasiantuntija Martoilta opastaa ja kertoo lapsille ravintoon liittyviä vinkkejä ja faktoja. Kaverukset Eino Autti ja Oula Paaso olivat myös innoissaan mutakakun teosta. – Parasta oli kun sai nuolla välineistä jämätaikinat, Eino kertoo hymyssä suin. Taisi tulla melko hyvä kakku. Pojat siivoilivat myös ahkerasti ja hoitivat pöydän kattauksen.

Tortillat ja mutakakku nousivat monen lapsen suosikiksi. Oli hieno nähdä kuinka oma-aloitteisia lapset olivat. Kun he saivat ruoat valmiiksi, lapset kertoivat vielä mitä heidän valmistamiinsa ruokiin kuului, niin kuin ammattikokitkin tekevät. Vihdoin he saivat käydä ruoan kimppuun. Hiljaisuus laskeutui keittiöön - ruoka vei kielet mennessään!

Ladataan kommentointia...