Tehtävänkuvat

Laadukas asiakaspalvelu on jokaisen työntekijämme tärkein tehtävä. Olemme aina töissä asiakasta varten. Kassatyöskentely kuuluu kaikkien työntekijöidemme toimenkuvaan. Alla lyhyet kuvaukset tyypillisimpien tehtävänimikkeidemme sisällöstä.

Ruoanvalmistuksen ammattilainen

Ruoanvalmistuksen ammattilaisemme työskentelevät ravintoloissamme, ABC-liikennemyymälöissämme sekä kauppojemme ravintolamaailmoissa ja Oma keittiö -palvelupisteissä.

Ruokaravintolassa kokki valmistaa reseptiikan mukaisesti brunssia, lounasta ja à la cartea. ABC-liikennemyymälöissä sekä Prismojen ravintolamaailmoissa tehtäviin kuuluvat lounaan ja à la carten lisäksi kahvilatuotteiden, pikaruoan ja pitsojen valmistus. Osa liikennemyymälöistämme on auki ympäri vuorokauden. Palkkaus on MaRa:n työtehtosopimuksen mukainen.

Prismojen ja S-marketien Oma keittiö -palvelupisteissä myyjän tehtävät sisältävät lihan ja kalan käsittelyä, salaattien ja mukaan otettavien lounastuotteiden valmistusta reseptiikan mukaisesti sekä aktiivista myyntityötä. Kokin koulutus on tehtävässä eduksi, mutta aito kiinnostus ruoanlaittoa kohtaan tärkeintä. Oma keittiö -myyjän palkkaus on kaupan työehtosopimuksen mukainen.

Hygieniapassi on tärkeä työssä tarvittava passi, jonka suorittaminen onnistuu työnantajan kautta.

 

Liikennemyymälätyöntekijä

ABC-liikennemyymälämme ovat hektisiä ympäristöjä monipuolisista työtehtävistä innostuville ja kiireestä lisäpotkua saaville ravintolan ja kaupan alan ammattilaisille. Asiakkaita palvellaan niin kaupan, Hesburgerin kuin kahvilan kassalla. Toisinaan hääräillään noutopöydän parissa, salia siistimässä ja tiskivuorossa sekä oman osaamisen mukaan myös keittiöpuolen työtehtävissä. Liikennemyymälätyöntekijän palkkaus on MaRa:n työehtosopimuksen mukainen ja tehtävä edellyttää valmiutta yötyöhön.

 

Myyjä

Pienissä Sale-myymälöissä myyjän tehtävät sisältävät sekä kassatyöskentelyä että kuorman purku- ja hyllytystyötä. Työhön kuuluvat lisäksi veikkauspalveluiden myynti sekä mahdollisesti Postin palvelut. Sale on paikka ruokakaupan moniosaajalle, joka on valmis työskentelemään myös yksin.

Kokoluokaltaan keskisuuret S-marketit tarjoavat monipuolisia ruokakaupan työtehtäviä niin kassa- kuin päivittäistavaraosastolla. Useissa S-marketeissa on Oma keittiö -palvelupiste, jossa ruoan ammattilaiset valmistavat ja myyvät asiakkaillemme tuoreita ruokatuotteita. Muutamasta S-marketista löytyy lisäksi postipisteitä sekä Oma keittiön yhteydestä Osuusravintola Oksa.

Suuret Prisma-hypermarketit työllistävät kukin yli sadan hengen tiimejä. Kassaosastolla myyjät vastaavat ripeästä palvelusta ja tarkasta rahaliikenteestä. Veikkaus-, toto- ja postiasioissa palvelevat infopisteen myyjät. Päivittäistavaraosasto on paikka myyjälle, joka pitää nopeatempoisesta ja fyysisestä kuormanpurku- ja hyllytystyöstä sekä usein jo aamuviideltä alkavista työvuoroista. Oma keittiö -palvelupisteissä myyjän tehtävät sisältävät lihan ja kalan käsittelyä, salaattien ja mukaan otettavien lounastuotteiden valmistusta reseptiikan mukaisesti sekä aktiivista myyntityötä. Käyttötavaraosastolla myyjältä edellytetään laajaa asiantuntemusta osaston valikoimasta (esim. pukeutuminen, rakentaminen ja remontointi, viihde ja kodintekniikka, puutarha ja piha, urheilu).

Tampereen keskustassa sijaitseva tavaratalo Sokos työllistää myyjiä muodin, kauneuden, sisustamisen ja herkuttelun teemojen parissa. Sokoksen yhteydessä on myös Marks & Spencer. Työskentely edellyttää henkilökohtaista ja ratkaisukeskeistä otetta myyntityöhön. Kauneudenhoitoon ja kosmetiikkaan keskittyvien Emotion-myymälöidemme sekä Sokoksen kauneusosaston myyjän tehtävässä kosmetologin koulutus on eduksi. Myyjiemme palkkaus on kaupan työehtosopimuksen mukainen.

 

Palvelumyyjä, S-Pankki

Pankkialan ammattilaiset palvelevat asiakkaitamme Prismojen ja Sokosten S-Pankki -pisteissä. Tarkkuus ja kokemus rahankäsittelystä ovat edellytyksenä tehtävään. Kokemus myyntityöstä sekä kaupallisen alan opinnot ovat eduksi. Palvelumyyjän tehtäviin kuuluvat esimerkiksi asiakasomistajuusasiat, peruspankkipalvelut sekä muiden pankkipalveluiden opastaminen asiakkaillemme. Palvelumyyjien palkkaus on kaupan työehtosopimuksen mukainen ja edellyttää valmiutta olla vastuussa vuorosta.

 

Parturi-kampaaja, kosmetologi, floristi

Parturi-kampaamomme sijaitsevat Prismojen yhteydessä sekä Sokoksella. Lisäksi Sokoksen toisessa kerroksessa toimii Hyvä Olo -kauneushoitola. Sokoksella on oma kukkaosasto ja Prisma Kalevan yhteydessä Kukittamo, joissa työskentelee floristeja. Parturi-kampaajiemme, kosmetologien ja floristien palkkaus on kaupan työehtosopimuksen mukainen.

 

Tarjoilija, kahvila- ja ravintolatyöntekijä

Pirkanmaan Osuuskaupan Tampereen keskustan ruokaravintolat ja pubit, Sokoksen ravintolat ja kahvilat sekä Prismojen ravintolamaailmat tarjoavat töitä kokkien lisäksi tarjoilijoille sekä kahvila- ja ravintolatyöntekijöille. Prismojen ravintolamaailmojen yhteydessä on pikaruokaravintoloita (Hesburger, Oksa Fried Chicken). Ravintola-alan ammattilaisten tehtävät vaihtelevat toimipaikan mukaan, mutta kaikissa tehtävissä ruoan ympärille rakentuva asiakaspalvelu on tärkeimmässä roolissa. Anniskeluravintolan tarjoilijoilta vaaditaan anniskelupätevyyttä ja vastaavan hoitajan pätevyys on tehtävässä eduksi. Hygieniapassi on toinen tärkeä työssä tarvittava passi, jonka suorittaminen onnistuu työnantajan kautta. Palkkaus on MaRa:n työehtosopimuksen mukainen.

Special CSS

Tehtävänkuva css