Ehdokasasettelupalvelu 13.-31.1.

Asiamies perustaa ehdokaslistan vaalijärjestelmään ja asiamiehen kutsumat ehdokkaat tallentavat itse tietonsa järjestelmään. Listalla on oltava vähintään kaksi ehdokasta, asiamies, vara-asiamies ja allekirjoittaja.  Asiamies, vara-asiamies ja allekirjoittaja eivät voi asettua ehdokkaiksi. Asiamiehen, vara-asiamiehen ja allekirjoittajan on vahvistettava valmis ehdokaslista perustetuksi 31.1.2020 klo 23.59 mennessä, jolloin järjestelmä sulkeutuu.

Asiamies: pääset tästä perustamaan ehdokaslistan.

Selaimena emme suosittele Internet Explorer-selainta, vaan esimerkiksi Edge, Chrome, Firefox tai Safari. Jos sinulla on teknisiä ongelmia, suosittelemme kokeilemaan jotain muuta selainta / laitetta (esim. tietokone, tabletti, älypuhelin).

Ehdokas: Saitko kutsun asiamieheltä? Pääset hyväksymään ehdokkuutesi tästä. 

Voit hyväksyä asiamiehen lähettämän kutsun myös sähköpostissasi olevasta linkistä. Ethän kirjaudu järjestelmään ennen kuin asiamies on kutsunut sinut ehdokkaaksi. Jos yrität kirjautua ehdokasasettelujärjestelmään ennen kuin asiamies on lähettänyt kutsun, voit ainoastaan ryhtyä asiamieheksi.

Jos olet vahingossa rekisteröitynyt asiamieheksi ja haluatkin toimia ehdokkaana, täytyy asiamies-roolisi ensin poistaa järjestelmästä ennen kuin sinut voidaan kutsua ehdokkaaksi. Voit pyytää sen poistamista lähettämällä pyynnön osoitteeseen vaalit.pirkanmaa@sok.fi. 

Sähköisen ehdokasasettelupalvelun opas asiamiehelle, vara-asiamiehelle, allekirjoittajalle sekä ehdokkaille.

Ohjeistusta ehdokasasetteluun

Haluan liittyä ehdokaslistalle eikä minulla ole tiedossa asiamiestä itselleni, saanko asiamiesten yhteystietoja?

Lista niistä asiamiehistä, jotka ovat antaneet luvan tietojensa julkaisuun verkossa:

Asiamiehen nimi Sähköpostiosoite Puhelinnumero Jäsenalue
Henriikka Kaunela henriikka.kaunela@vihreat.fi +358504999105 TAMPERE
Aaron Kallinen aaron.kallinen@gmail.com +358442063332 TAMPERE
Lassi Kaleva lassi@lassi.fi +358400778845 TAMPERE
Tuija Mikkola tuija.mikkola@phpoint.fi +358445301677 POHJOIS-PIRKANMAA
Matti Valkama maol.valkama@gmail.com +358409613280 ETELÄ-PIRKANMAA
Miia-Hannele Vuori mhvuori76@gmail.com +358409642002 TAMPERE
Marko Kivi markokivi@live.com +358449875416 ETELÄ-PIRKANMAA
Hannele Nordfors hannele.nordfors@hameenkyro.fi +358400746031 POHJOIS-PIRKANMAA
Toni Kolehmainen toni.kolehmainen@ylojarvi.fi +358456788242 POHJOIS-PIRKANMAA

Verkkosivujen lista päivittyy muutamia kertoja viikossa. 

Kuka voi asettua ehdolle?

Edustajiston jäsenten ei tarvitse olla kaupan alan ammattilaisia. Tärkeintä on intohimo oman asuinympäristön kehittämiseen ja näkemys siitä, miten osuuskauppa voisi olla oman toimintansa kautta tekemässä Pirkanmaasta ja koko Suomesta parempaa paikkaa elää.

Ehdokkaaksi voi asettua ennen 1.1.2020 osuuskauppaan hyväksytty, osuusmaksun kokonaan maksanut jäsen, joka vaalien alkaessa on täysivaltainen (täyttänyt 18 vuotta viimeistään 24.3.2020) ja asuu osuuskaupan toimialueella. Ehdokkaana voi olla vain yhdessä ehdokaslistassa.

Ehdokaslistan asiamies, vara-asiamies ja allekirjoittaja eivät voi asettua ehdokkaaksi. Lisäksi S-Vaalilautakunnan jäsen on estynyt asettumaan ehdolle, toimimaan asiamiehenä tai allekirjoittajana. 

Kuka voi toimia asiamiehenä, vara-asiamiehenä tai allekirjoittajana?

Ehdokaslistan laatijaksi voi ryhtyä kuka tahansa 31.12.2019 mennessä Pirkanmaan Osuuskaupan jäseneksi hyväksytty osuuskaupan alueella asuva henkilö, joka on täyttänyt 15 vuotta 31.12.2019 mennessä. Ehdokaslistan laatijana ei voi toimia asiakasomistajatalouteen kuuluva henkilö, jolla ei itsellään ole Pirkanmaan Osuuskaupan jäsenyyttä.

Asiamies ja vara-asiamies voi muodostaa ehdokaslistan ainoastaan omalla jäsenalueellaan. Heidän tehtävänä on etsiä vaadittava määrä ehdokkaita ehdokaslistalleen.

Ehdokaslistalla tulee olla vähintään kolme jäsenalueella asuvaa laatijaa, jotka allekirjoittavat ehdokaslistan. Allekirjoittajista yhden tulee olla ehdokaslistan asiamies ja yhden vara-asiamies. Listan tultua valmiiksi asiamiehen on hyväksyttävä lista sähköisellä allekirjoituksella. Tämän jälkeen lista siirtyy vaalilautakunnalle hyväksyttäväksi.

Kuka ehdokaslistan tekee?

Asiamies perustaa ehdokaslistan  vaalijärjestelmään ja lähettää kutsut.  Kutsun saatuaan vara-asiamiehet, allekirjoittajat ja ehdokkaat tallentavat itse tietonsa järjestelmään. Vähintään kolme jäsenalueella asuvaa äänioikeutettua osuuskaupan jäsentä ovat oikeutettuja esittämään ehdokaslistan.

Äänioikeuden saamiseksi asiamiehen tulee olla täyttänyt 15 vuotta 31.12.2019 mennessä. 

Kuinka monta ehdokasta saa olla listalla?

Ehdokaslistalla ehdokkaita tulee olla vähintään kaksi ja enintään kaksinkertaisena se lukumäärä, minkä hallintoneuvosto on määrännyt varsinaisia edustajia valittavaksi siltä jäsenalueelta. 

Varsinaisia edustajia valitaan:

  • Jäsenalue 1: Pohjois-Pirkanmaa 10 kpl. 
  • Jäsenalue 2: Etelä-Pirkanmaa 21 kpl. 
  • Jäsenalue 3: Tampere 29 kpl.

Täytyykö kaikki ehdokkaat lisätä listalle samalla kertaa?

Asiamiehet voivat lisätä ehdokkaita koko ehdokasasetteluajan, eikä ehdokkaita tarvitse lisätä kaikkia samalla kirjautumiskerralla. On vain tärkeää, että ehdokas ehtii hyväksymään ehdokkuutensa ajoissa. Asiamiehen, vara-asiamiehen ja listan allekirjoittajan on vahvistettava valmis ehdokaslista järjestelmään 31.1.2020 klo 23.59 mennessä. 

Mitä tietoja ehdokaslistalla kysytään?

Vara-asiamiehen, allekirjoittajan ja ehdokkaita listalle kutsuttaessa  täytetään henkilön jäsennumero ja sähköpostiosoite. Järjestelmä lähettää automaattisesti sähköpostilla ehdokkaalle kutsun ehdokkaaksi sekä vara-asiamiehelle ja allekirjoittajalle kutsun tehtävään. Viestin vastaanottaja tunnistautuu järjestelmään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tällöin järjestelmä osaa liittää henkilön oikean listan ehdokkaaksi, asiamieheksi tai allekirjoittajaksi. Kutsuttu henkilö voi hyväksyä tai hylätä saamansa kutsun.

Kutsun hyväksyneeltä ehdokkaalta pyydetään perustietolomakkeella tarkemmat tiedot. Ehdokasta pyydetään myös hyväksymään antamiensa henkilötietojen (kutsumanimi, arvo tai ammatti, kotikunta) julkaiseminen vaalijärjestelmissä ja -materiaaleissa sekä ehdokkaan antamien tietojen julkaisemisen vaalikoneessa.

Missä kohtaa S-Etukorttia on jäsennumero?

S-Etukortista jäsennumero löytyy osuuskaupan nimen yhteydestä. Jäsennumero ei ole sama kuin S-Etukortissa kortinhaltijan nimen yläpuolella oleva korttinumero.

Jäsennumeron neljä ensimmäistä numeroa kertovat osuuskaupan ja kuusi viimeistä oman yksilöivän jäsennumerosi. Pirkanmaan Osuuskaupassa jäsennumerot ovat muotoa 1130 + kuusi numeroa, esimerkiksi 1130 123456

Miten toimitaan, jos ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta?

Jos sähköisen ehdokaslistan tietojen päivittäminen ei onnistu, olethan yhteydessä Pirkanmaan Osuuskaupan Asiakasomistajapalveluun puh. 010 767 0011 (ma-pe klo 8-16, 0,084 €/min) tai vaalit.pirkanmaa@sok.fi. 

Milloin ehdokkaat täyttävät tiedot ja kuvan vaalikoneelle?

Helmikuun puolivälissä, kun ehdokaslistat on hyväksytty, ehdokkaille lähetetään sähköpostilla vaalikoneen täyttöohjeet. 

Voinko tehdä ehdokashankintaa osuuskaupan toimipaikassa?

Ehdokashankintaa voi tehdä PIrkanmaan Osuuskaupan Prisma, S-market ja Sale -toimipaikkojen piha-alueilla ja sopimalla kyseisen toimipaikan esimiehen kanssa asiasta. Kampanjoinnissa on huomioitavaa, että 

  • kampanjointi tapahtuu ulkona, ei kuitenkaan suoraan ulko-ovella
  • asiakkaiden kulkua toimipaikassa ei saa häiritä

Kampanjoinnissa tulee muistaa, että käytävät vaalit ovat Pirkanmaan Osuuskaupan ylimmän päättävän elimen, edustajiston vaalit.  On toivottavaa, että kampanjoinnissa keskitytään edustajiston työhön ja asiakasomistajuuteen liittyviin teemoihin ja tavoitteisiin.

Äänestysajan kampanjoinnista on tulossa erillinen, tarkempi ohjeistus vaalisivustollemme.

Milloin ehdokasilmoitus pitää olla valmiina?

Asiamiehen, vara-asiamiehen ja listan allekirjoittajan on vahvistettava valmis ehdokaslista järjestelmään 31.1.2020 klo 23.59 mennessä. 

Milloin ehdokaslistat vahvistetaan?

Tarkastetut ehdokaslistat vahvistetaan 12.2.2020. S-vaalilautakunta antaa tarvittaessa korjauspyynnön asiamiehille. Ehdokaslista on korjattava seitsemän päivän kuluessa korjauspyynnöstä.

Ketkä kuuluvat nykyiseen edustajistoon?

Edustajiston 2016-2020 jäsenet on kerrottu hallinnon sivuillamme.