Osuuskauppavaalit

 

Osuuskauppavaalit - Pirkanmaa

Pirkanmaan Osuuskaupan omistavat yli 200 000 asiakasomistajaa. Joka neljäs vuosi Pirkanmaan Osuuskaupalle valitaan 60-jäseninen edustajisto, joka edustaa koko omistajakuntaa osuuskaupan hallinnossa.

 

Virallisen vaalitiedotteen voit lukea klikkaamalla tästä

Ehdokasasettelu 13.1.-31.1.2020

Ehdokkaaksi voi asettua ennen 1.1.2020 osuuskauppaan hyväksytty, osuusmaksun kokonaan maksanut jäsen, joka vaalien alkaessa on täysivaltainen (täyttänyt 18 vuotta viimeistään 25.3.2020) ja asuu osuuskaupan toimialueella. Ehdokkaana voi olla vain yhdessä ehdokaslistassa.

 

Vaaleja varten Pirkanmaan Osuuskauppa on jaettu jäsenalueisiin. Äänestäjät valitsevat edustajistoon jäsenet omilta jäsenalueiltaan. Jos äänestäjä asuu jäsenalueiden ulkopuolella, voi hän äänestää minkä tahansa jäsenalueen ehdokasta.

 

Edustajiston jäsenet jäsenalueittain valitaan seuraavasti:

Jäsenalue 1: Pohjois-Pirkanmaa, 10 edustajiston jäsentä

  • Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Jämijärvi, Jämsä, Karvia, Kihniö, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Ruovesi, Virrat, Ylöjärvi

Jäsenalue 2: Etelä-Pirkanmaa, 21 edustajiston jäsentä

  • Akaa, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Pälkäne, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti

Jäsenalue 3: Tampere, 29 edustajiston jäsentä

  • Tampere

 

Äänestäminen 25.3. – 6.4.2020

Äänioikeutettu on jokainen ennen vaalivuotta Pirkanmaan osuuskauppaan hyväksytty jäsen. Henkilöjäsenen tulee olla täyttänyt 15 vuotta ennen vaalivuoden alkua.

 

Vaalikirje, joka sisältää äänestysohjeet, ehdokaslistat ja äänestyslipun sekä palautuskuoren, tullaan lähettämään kaikille äänioikeutetuille Pirkanmaan Osuuskaupan jäsenille äänestysajan alkamiseen mennessä.

 

Pirkanmaan Osuuskaupan edustajisto valitaan suhteellisella vaalitavalla. Ääni annetaan ehdokkaalle, mutta läpipääsyyn vaikuttaa sekä ehdokkaan itse saamat äänet että koko ehdokaslistan äänimäärä.

Linkit 

Pirkanmaan Osuuskaupan säännöt

Virallinen vaalitiedote

Lisätietoa