Kannustajat-ohjelma tammi-kesäkuu 2020

Osuustoiminnallisuus merkitsee ihmisten välistä yhteistoimintaa, osuustoiminnallisuutta on myös yhteiskunnallinen vastuu ja muista ihmisistä välittäminen. Tämä ajatus lähtökohtanamme teemme työtä niin henkilökuntamme hyvinvoinnin eteen kuin mahdollistaaksemme asiakkaidemme helpomman ja edullisemman arjen. Jaamme yhteistyökumppaneidemme kanssa halun tehdä asioita yhdessä ja sitä kautta luoda asiakasomistajillemme helpompia hetkiä ja hyvinvointia: jokaiselle parempaa paikkaa elää.

Pirkanmaan Osuuskaupassa on käytössä Kannustajat-ohjelma, jonka kautta Osuuskaupan sponsorointituki ohjataan paikallisille yhdistyksille. Ohjelman avulla asiakasomistajat voivat vaikuttaa Osuuskaupan tukitoimintaan.

 • Osuuskauppa valitsee enintään kymmenen Kannustettavaa yhdistystä puolen vuoden kannatusjaksolle. Emme tue yksittäisiä ihmisiä.
 • Tuemme erityisesti lasten ja nuorten harrastustoimintaa.
 • Mitä enemmän asiakasomistaja kerryttää itselleen Bonusta, sitä enemmän hänen kannattamansa yhdistyksen tukipotti kasvaa.
 • Osuuskaupan tukisumma jaetaan tuettavien yhdistysten kesken siinä suhteessa, missä Kannustajat ovat kerryttäneet itselleen Bonusta
 • Yhdistyksille maksettava tuki ei ole pois asiakasomistajille maksettavasta Bonuksesta, vaan kannustusohjelma antaa asiakasomistajille mahdollisuuden vaikuttaa osuuskaupan tuen jakautumiseen yhdistysten kesken.

Miten voi ryhtyä Kannustajaksi?

 • Kannustajaksi voi ilmoittautua Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajatalouden pääjäsen Omalla S-kanavalla. Ohje löytyy liitteenä tämän sivun alareunasta.
 • Kaikki asiakasomistajatalouden bonusostot kerryttävät tukipottia.

Heinä–joulukuussa 2019 15 000 euron tukisumma jakautui kannustettavina olleiden yhdistysten kesken seuraavasti:

Elixiria Sport ry 15,8 %                                   

Karvian Kiri ry 3,4 %                                         

Koilis-Pirkan Kiekko ry 8,7 %                     

Kurun yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys ry 10,7 %                       

Lamminpään koulun vanhempainyhdistys ry 18,4 %                            

Pirkanmaan Vammaistyö ry 10,2 %                                     

Sata-Hämeen Vasamat ry 7,9 %                 

Tampereen Pianoseura ry 7,1 %                                             

Urjalan Urheilijat ry 6,9 %                                                       

Virtain Urheilijat ry 10,9 %

 

Kannustajat-äänestys syksy 2020

Kannustajat-ohjelma uudistuu tänä vuonna siten, että asiakasomistajat päättävät tuen ohjautumisesta äänestyksellä. Näin tuki ohjataan jatkossa suoraan asiakasomistajien valitsemille yhdistyksille. 35 000 euron tukipotin jakautumisesta äänestetään asiakasomistajien kesken marraskuussa, ja äänestykseen otetaan mukaan kaikki ilmoittautuneet yhdistykset, joiden hakemus täyttää alla olevat säännöt. Äänestyksessä asiakasomistajat pääsevät valitsemaan yhdistyksen, jolle he toivovat tuen kohdistuvan.

Tuen jakautuminen

Äänestystuloksen perusteella 35 000 euron tukipotti jaetaan korkeintaan 20:lle eniten ääniä saaneelle yhdistykselle. Alueellisuutta pidetään silmällä Osuuskaupan asiakasomistajamäärän suhteessa: 50 % tuetuista yhteisöistä on Tampereelta ja 50 % muualta Pirkanmaalta.

Tuki jaetaan siis kymmenelle eniten ääniä saaneelle tamperelaiselle yhdistykselle ja kymmenelle eniten ääniä saaneelle pirkanmaalaiselle yhdistykselle, jonka kotipaikka on muualla kuin Tampereella.

Kummassakin sarjassa suurin jaettava tukisumma on 3000 e ja pienin 1000 e. Lisäksi kaikki äänestyksessä mukana olevat yhdistykset, jotka jäävät äänestyksessä tuen ulkopuolelle, osallistuvat yhden 1000 e arvoisen tukisumman arvontaan.

Hae mukaan äänestykseen

Yhdistykset voivat hakea mukaan äänestykseen 2.1.–31.10.2020 sivun alalaidassa olevan linkin kautta. Äänestyskutsu lähetetään marraskuun aikana sähköpostitse kaikille Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajille, jotka ovat ilmoittaneet Pirkanmaan Osuuskaupalle sähköpostiosoitteensa, eivätkä olleet kieltäneet tutkimuskyselyiden lähettämistä. Tulokset julkistetaan joulukuussa ja tukisumma maksetaan tammikuussa 2021.

Miten yhdistys voi päästä Kannustettavaksi?

Kriteerit:

 • Olette rekisteröity yhdistys.
 • Teillä on vähintään 50 jäsentä ja tuki ohjataan vähintään 50:lle.
 • Toimitte lasten ja nuorten harrastus- ja liikuntatoiminnan parissa.
 • Toimintanne on jatkuvaa, ei voittoa tavoittelevaa.
 • Ohjaatte tuen harrastetoimintaan, ei liigatasolle.
 • Toimitte Pirkanmaan Osuuskaupan toimialueella.
 • Yhdistyksellänne ei ole voimassa olevaa yhteistyösopimusta Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa kilpailevan toimijan kanssa.
 • Teille ei tule kahta peräkkäistä kannustuskautta. Jos yhdistyksen yksi joukkue tai jaosto on ollut Kannustajat-ohjelmassa, tämä ei estä muita hakemasta seuraavaan kauteen.
 • Keskitätte yhdistyksen hankinnat mahdollisuuksien mukaan Pirkanmaan Osuuskaupan toimipaikkoihin.
 • Teette tukisummalla hyvää omassa yhteisössänne. Kerrotte näistä sydänteoista ennen äänestystä ja raportoitte niistä äänestyksen jälkeen Pirkanmaan Osuuskaupalle ja omissa kanavissanne esim. somepostauksin ja artikkelein.
Tammi–kesäkuun 2020 kannustettavat yhdistykset
Erä-Pirkot ry
Hämeenkyrön Räpsä
Leinolan koulun vanhempainyhdistys
Pirkanmaan eläinsuojelu PESU ry
Scuba do ry
Stoolin Partiolaiset r.y.
Takamaan kyläyhdistys ry
Tampereen Voimistelijat ry, akrobatiavoimistelu
Veisu-Koivistonkylän päiväkodin vanhempainyhdistys ry
Vesilahden Visa - salibandy