Näin äänestät vaaleissa

Kuka saa äänestää?

Äänioikeutettu on jokainen ennen vaalivuotta Pirkanmaan osuuskauppaan hyväksytty jäsen. Henkilöjäsenen tulee olla täyttänyt 15 vuotta ennen vaalivuoden alkua.

Milloin voi äänestää? 

Äänestysaika on 25.3. – 6.4.2020.

Millä tavoin voi äänestää?

Äänestää voi postitse tai sähköisesti internetissä verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen. Mikäli epähuomiossa äänestit sekä verkossa että äänestyslipulla, jää ensimmäisenä rekisteröitynyt äänesi voimaan. 

Vaalikirje, joka sisältää äänestysohjeet, ehdokaslistat ja äänestyslipun sekä palautuskuoren, tullaan lähettämään kaikille Suomessa asuville, äänioikeutetuille Pirkanmaan Osuuskaupan jäsenille äänestysajan alkamiseen mennessä. 

Miten asuinalue vaikuttaa äänestämiseen?

Äänestää voi vain oman asuinpaikan jäsenalueen ehdokasta. Jäsenalueiden ulkopuolella asuva jäsen voi äänestää minkä tahansa jäsenalueen ehdokasta. Pirkanmaan Osuuskaupan ehdokasalueet nähtävillä https://www.s-kanava.fi/web/pirkanmaa/osuuskauppavaalit

Miten voi tarkistaa osoitetiedot?

Jäsenten osoitetiedot päivitetään automaattisesti väestörekisteristä, ellei henkilö ole kieltänyt osoitteensa luovutusta. Tarvittaessa jäsen voi tarkistaa asiakasomistajarekisteriin merkityn osoitteensa Omalta S-kanavalta tai Asiakasomistajapalvelustamme.