24.3.2020

Sinulla Töissä -Kari

Kari Hiltunen tuli PeeÄssään töihin vetämään uutta Hophaus-ravintolaa ja toimimaan samalla viinijuhlien toteuttamisesta vastaavassa tiimissä tapahtumajärjestämisen asiantuntijana. Nyt Hophaus on koronaviruspandemian vuoksi suljettu määrittelemättömäksi ajaksi, eikä kukaan vielä tiedä viinijuhlien kohtalosta. – Tässä tilanteessa olen erityisen tyytyväinen siihen, että siirryin osuuskauppaan töihin, Kari myöntää.

  • Kari Hiltusella oli tietty ennakkokäsitys osuuskaupan hommista – ja se osoittautui täysin vääräksi. – Työ on mielenkiintoista ja vapaata. Nyt vallitsevissa poikkeusoloissa korostuu myös PeeÄssän vastuullisuus henkilöstöstä huolehtimisessa.

Kari Hiltunen aloitti ravintolauransa 17-vuotiaana pizzapoikana Lohjalla. Sen jälkeen työpaikka ja työnantaja ovat vaihtuneet lukuisia kertoja. Kokemusta on kertynyt kaikenlaisista alan töistä, kirjavista esimiestehtävistä uusien ravintoloiden suunnitteluun.

– Kotimaan lisäksi olen työskennellyt Englannissa, Hollannissa, Australiassa ja Kanariallakin neljä talvea. Ulkomailla myös opiskelin kansainvälistä kauppaa ja markkinointia, Kari kertoo.

Matkailu- ja ravitsemiskaupan hän kokee todella omakseen.

– Ihmiset, niin asiakkaat kuin työkaverit, ovat pitäneet minut kiinni tässä alassa. Välillä olen poikennut muuallekin, mutta palannut aina pikimmiten takaisin.

 

Ei ainakaan osuuskauppaan…

PeeÄssään Kari päätyi viime vuoden lopulla, kun osuuskauppa etsi vetäjää uudelle Hophaus-ravintolalle.

– Saivat ylipuhutuksi, vaikka ensin sanoin, että en missään tapauksessa lähde osuuskauppaan töihin, hän tunnustaa.

Päätöstä ei ole tarvinnut katua.

– Toisin kuin ennakkoon odotin, työ on osoittautunut todella vapaaksi ja itsenäiseksi. Tiettyjen raamien puitteissa annetaan reilusti tilaa omalle ajattelulle.

Hophausin vetämisen ohella Karin työnkuvaan kuuluu Kuopio Wine Festivalin, Tahkon Oktoberfestin sekä mahdollisesti myös muiden tapahtumien järjestäminen ja kehittäminen osana osuuskaupan asiantuntijatiimiä.   

– Minut haluttiin PeeÄssään vahvan tapahtumaosaamiseni vuoksi. Kokemusta on kotimaan kamaralla kertynyt muun muassa Porin Jazzeista, Savonlinnan Oopperajuhlilta sekä PikkujouluCircuksesta.

 

Töitä riittää poikkeusoloissakin

Viime päivinä ja viikkoina Kari on ollut erityisen tyytyväinen siihen, että hänen nykyinen työnantajansa on vahva ja vakaa PeeÄssä. Odotettua vauhdikkaamman startin ottanut Hophaus ehti olla avoinna vain muutaman viikon, ennen kuin se suljettiin koronaviruspandemian vuoksi. Uuden avauksen päivämäärää ei tiedä tällä hetkellä kukaan.

– Entisessä elämässä istuisin nyt kahvilla ja miettisin omaani ja työryhmäni toimeentuloa. Nyt voin sen sijaan olla luottavaisin mielin, koska tekemistä riittää ja palkka juoksee kaikille. Työporukkani on siirtynyt nyt marketkauppaan, jossa töitä on tiedossa niin pitkäksi aikaa kuin on tarvetta.

 

Poikkeusoloihin sopivia ravintolapalveluja

Ravintoloiden osalta PeeÄssässä on lähdetty pikimmiten miettimään ja toteuttamaan take away -palveluja, jotka tukevat pandemiaan liittyvää fyysisen etäisyyden vaadetta.  Ensimmäiseksi avattiin Keilankannan S-marketin pihaan pop-up Amarillo. Ruokarekasta myydään pääosin lähituottajien raaka-aineista koottuja burgereita.

– Mietimme myös mahdollisia muita ratkaisuja, joilla pystymme edelleen palvelemaan pandemiaohjeistuksia noudattavia asiakkaitamme.

Viinijuhlien kohtalo on vielä avoin, mutta mahdollista on, että tapahtuma tullaan perumaan.

– Meidän pitää tehdä viinijuhlia koskevat päätökset viimeistään toukokuun puolivälin jälkeen, mikäli valtiovallan taholta ei jo sitä ennen tule ohjeistusta kesätapahtumien osalta. Tässä vaiheessa spekulointi on turhaa, koska emme kukaan tiedä, mihin suuntaan tilanne kehittyy.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
Muut pubit ja baarit
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Muut pubit ja baarit toimipaikkoja:
S-kanavan sisällöt asiasanalla: Sinulla töissä