24.7.2017

Sinulla Töissä -Janina

Sinulla töissä –juttusarjassa esittelemme PeeÄssässä erilaisissa tehtävissä ja eri toimipaikoissa työskenteleviä henkilöitä.

  • Aurinkoinen Janina

  • Janinan työ on monipuolista ja sisälstää myös toimisto- ja markkinointitehtäviä.

  • Barbour on tällä hetkellä hyvässä nosteessa.

  • Neuleet ovat yksi syksyn tärkeimmistä tuoteryhmistä.

Verkkareita ja neuleita

Nina & Henrin miesten pukeutumisen vahvin merkki on Hugo Boss. Hyvässä nosteessa on myös takeistaan tunnetun Barbourin sisäpukeutuminen, jonka shop in shop saatiin Suomessa ensimmäisenä Kuopioon ja Nina & Henriin.

Tässä Janinan vinkit ko. merkkien ystäville syksyn ja talven pukeutumiseen:

  • Mallistoissa korostuu mukavuus ja käytännöllisyys sekä malleissa että materiaaleissa. Bossin Travel-teeman rypistymätön puku on loistava valinta esim. paljon matkustavalle miehelle.
  • Lounge-asut eli kollarit ja verkkarit jatkavat yhtenä kärkitrendeistä.
  • Neuleet ovat yksi syksyn tärkeimmistä tuoteryhmistä. Bossin ohuet merinoneuleet sopivat hyvin bleiserin alle ja Barbourin muhkeammat palmikkoneuleet lämmittävät parkamallisten öljykangastakkien alla.
  • Syksyn värimaailmaan kuuluvat maanläheiset ruskean, vihreän ja burgundin sävyt. Kirkkaita syksyn trendivärejä ovat mm. punainen ja keltainen.

Janina Palm-Davies on juuri palannut työmatkalta Skandinavian muodin mekasta Kööpenhaminasta, jossa hän kävi ostamassa Nina & Henri -vaateliikkeeseen ensi kevään Hugo Boss -mallistoa.

–  Elämme valikoimamme rakentamisessa jatkuvasti vähintään puolisen vuotta etuajassa. Seuraavan kevään ja kesän malliston luomme pääosin elokuussa ja vastaavasti syys- ja talvimallisto helmikuussa, Janina Palm-Davies kuvailee.

Kööpenhaminan muotimessuilla tehdään sisäänostoja, tutustutaan tuleviin trendeihin ja haistellaan uusimpia muodin tuulia. 

– Pääosan ostoista teemme kuitenkin Helsingissä, jossa useiden muodin kansainvälisten merkkien maahantuojilla on showroomit.

Elokuun messut ovat vielä edessä, mutta Janina kävi jo heinäkuun puolivälissä Tanskassa tsekkaamassa Hugo Bossin ensi kevään malliston.

– Toisin kuin moni saattaa luulla, ostopäivillä ei siemailla kuohuviiniä ja katsella malleja catwalkeilla. Glamourin sijasta päivät ovat kovaa työtä ja niihin sisältyy iso vastuu. Meidän pitää osata valita juuri niitä malleja ja kokoja, jotka houkuttelevat omia asiakkaitamme Kuopiossa. Itse asiassa joku tietty uskollinen asiakas tulee usein mieleen heti, kun jonkin vaatteen näkee ensimmäisen kerran.

 

Palvelu paras vahvuus

Janina vastaa Nina & Henrissä miesten pukeutumisesta sekä markkinoinnista. Työ on monipuolista, sisältäen sisäänostomatkojen lisäksi toimisto- ja markkinointitehtäviä, esillepanojen suunnittelua ja toteutusta sekä tietenkin asiakaspalvelua.

– Panostamme asiakkaitamme kiinnostavaan ja laadukkaaseen valikoimaan sekä kauniiseen ja houkuttelevaan myymälään, mutta henkilökohtainen palvelu on kuitenkin meidän ykkösasia ja kovin vahvuutemme. Palkitsevinta työ on silloin, kun onnistuu tarpeiden ja toiveiden täyttämisen päälle vielä yllättämään asiakkaan iloisesti esimerkiksi jollain nappiin osuneella asusteella.

 

Monenhintaisia merkkejä

Miehet ja naiset ovat vaatekaupan asiakkaina erilaisia. Toki aina poikkeuksiakin on, mutta pääsääntöisesti sukupuolierot ovat vaateostoksilla selkeitä.

– Naiset tykkäävät katsella ja kierrellä rauhassa sekä sovitella useitakin vaatteita, vaikka heillä ei olisi mitään tiettyä tarvettakaan. Mies sen sijaan tulee yleensä myymälään selkeän tarpeen vuoksi, haluaa nopeasti palvelua eikä sovita kovin montaa vaihtoehtoa.

Nina & Henrin ovella leijuu sitkeästi mielikuva kalleudesta.

– On ihan totta, että meiltä löytyy hintavia merkkejä, mutta myös edullisempia vaihtoehtoja. Moni ensimmäistä kertaa meille tuleva asiakas on kertonut yllättyneensä hinnoista, jotka eivät ollekaan sitä, mitä he olivat pelänneet.

 

Kauppa kiinnostaa

Janina on työskennellyt Nina & Henrissä seitsemisen vuotta. Ennen muotikauppaa hän ehti kartuttaa työkokemusta muun muassa ilmailualalta sekä henkilöstöpalveluista.

– Muutimme walesilaisen mieheni kanssa syntymäkaupunkiini Kuopioon Helsingistä. Olemme viihtyneet täällä todella hyvin, aiemmin pitkään ulkomailla, muun muassa Amerikassa asunut Janina vakuuttaa.

Kauppa toimialana on vienyt naisen niin tehokkaasti, että hän näkee itsensä sen parissa myös tulevaisuudessa.

– Haluan koko ajan oppia uutta ja kunnianhimoa riittää edetä uralla. Muotikaupan ohella minua kiinnostaa kauppa laajemminkin, ja siihen PeeÄssä tarjoaa työantajana paljon mahdollisuuksia.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
Nina ja Henri
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Nina ja Henri toimipaikkoja:
Ketju: Nina ja Henri
S-kanavan sisällöt asiasanalla: Peeässä, Sinulla töissä