20.10.2017

Sinulla töissä - Hannu

Sinulla töissä –juttusarjassa esittelemme PeeÄssässä erilaisissa tehtävissä ja eri toimipaikoissa työskenteleviä henkilöitä.

  • Hannu Hartikainen on PeeÄssän polttonestekaupan myyntipäällikkö, jonka tehtäviin kuuluu mm. ABC-polttonesteiden hinnoittelu Pohjois-Savossa.

  • Hannu vetää ABC-mittarikenttään liittyvää turvallisuuskoulutusta liikennemyymöiden ja S-marketien henkilökunnalle.

  • – Mobiilitankkaus on kaikista turvallisin tapa tankata, Hannu opastaa.

  • Jos olet joskus tilannut puhelimitse PeeÄssän öljypalvelusta lämmitysöljyä, olet todennäköisesti jutellut Hannun kanssa.

Polttonestekaupan myyntipäällikkö Hannu Hartikainen ohjaa PeeÄssässä ABC-liikennemyymälöiden ja -automaattiasemien polttonesteiden hinnoittelua. Hän tietää joka päivä ja jokaisella asemalla sentin tarkkuudella, mikä on bensan ja dieselin vertailun kestävä, asiakasomistajille edullinen litrahinta.

 

Tarkkasilmäiset autoilijat ovat varmasti huomanneet, että polttonesteiden hinnat voivat vaihdella samassa ABC-tankkauspisteessä päivittäin, ja jopa useita kertoja päivässä.  

– Minulle tulee henkilökunnaltamme kaksi kertaa vuorokaudessa tiedot siitä, millä hinnalla polttonesteitä kyseisen aseman vaikutusalueella myydään. Näiden tietojen perusteella teen tarvittaessa hintamuutoksia suuntaan tai toiseen. Lähtökohtana on, että meidän 24 ABC-asemalla on aina kilpailukykyinen tolppahinta, jonka päälle omistajamme saavat maksimissaan 5 sentin Tankkausbonuksen, Hannu Hartikainen kuvailee.

 

Tunnetusti edulliset hinnat

Tankkausbonusta S-Etukortin käyttäjä saa yhtä monta senttiä jokaisesta tankatusta litrasta kuin mikä hänen asiakasomistajataloutensa bonusprosentti on tankkauskuukautena.

– Tankkausbonuksen käyttöönoton yhteydessä pudotimme viime keväänä litrahintoja kautta linjan. Varmistimme näin, että jokainen omistaja saa edelleen saman verran tai enemmän hyötyä ABC:llä tankkaamisesta kuin aiemmin.

PeeÄssä onkin laajasti tunnettu edullisista polttonestehinnoistaan.

– Jos auton kanssa pyörii vain tässä Pohjois-Savon alueella, asiaa ei välttämättä huomaa. Sen sijaan muualla välillä käyvät tai kauempaa tänne tulevat autoilijat ovat panneet hinnoittelumme merkille ja antavat siitä positiivista palautetta.

 

Kahdessa paikassa jää vastaamatta

PeeÄssän polttonestekauppaan ja Hannun vastuualueelle sisältyy myös polttoöljymyynti. Polttoöljyn tilaukset tulevat yhä useammin netin kautta (www.peeassaoljypalvelu.fi), mutta edelleen lukuisat asiakkaat luottavat myös perinteisempään puhelintilaukseen. Hannu vastaa puheluihin, eikä pahastu siitäkään, jos joskus soitto sattuu tulemaan varsinaisen työajan ulkopuolella.

– Aina on kynä ja paperia sen verran mukana, että saan kirjattua tilauksen ylös, jos asiakas ei jostain syystä halua tai pysty tekemään sitä netin kautta. Joskus on jänispassissa pikkuisen harmittanut puhelimen soiminen, mutta kokonaan jätän vastaamatta vain kirkossa ja saunassa, mies linjaa.

Onpa kyse bensiinistä, dieselistä, polttoöljystä tai mistä tahansa kaupanteosta, Hannulla on kirkkaana mielessä selkeä ja yksinkertainen periaate, joka ohjaa hänen työtään.

– Kaiken tekemisemme pitää ehdottomasti perustua omistajiemme luottamuksen vaalimiseen ja säilyttämiseen. Kun olemme luottamuksen arvioisia, omistaja saa meiltä aitoja etuja ja hyötyjä, ja samanaikaisesti meillä käy kauppa hyvin.

 

Kun nuorena aloittaa…

Hannu Hartikaisella on takanaan jo yli neljä vuosikymmentä osuuskaupan töissä, vaikka hän ei ole vielä kuusikymppinenkään.

– Kun nuorena aloittaa, ehtii paljon. Kokemusta on karttunut polttonestekaupan lisäksi muun muassa maatalous-, rauta-, urheilu- ja päivittäistavarakaupasta.

Rautavaaralaissyntyinen Hannu aloitti myyjänä Osuuskauppa Seudussa Lohjalla päätoimisen opiskelun päätyttyä vuonna 1976. Lähemmäksi kotiseutuaan Pohjois-Savoon hän muutti perheensä kanssa 1980-luvun lopulla. Työsuhde jatkui keskeytyksettä, vaikka osuuskauppa vaihtui Kuopion Osuuskaupaksi ja sittemmin PeeÄssäksi.

– Olin toistakymmentä vuotta marketpäällikkönä Tuusniemen ja Juankosken S-marketeissa, kunnes siirryin tekemään polttonestekauppaa. Olen tykännyt todella paljon siitä, että saman työnantajan palveluksessa saa tehdä monenlaista työtä.

Hannu asuu nykyään järven rannalla Rautavaaralla. Työmatkaa Iisalmen Prisman yhteydessä olevaan työhuoneeseen kertyy 60 kilometriä. Monina päivinä ajamista kertyy vielä paljon enemmän, koska ABC-asemat sijaitsevat hajautetusti ympäri Pohjois-Savoa.

– Joka paikasta on aina jonnekin lyhyt matka ja toisaalle pitkä matka. Tykkään asua luonnon keskellä, metsästystä, kalastusta, sienestystä ja marjastusta harrastava Hannu perustelee asuinpaikan valintaansa.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
PeeÄssän Öljypalvelu
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun PeeÄssän Öljypalvelu toimipaikkoja:
S-kanavan sisällöt asiasanalla: Peeässä, Sinulla töissä