31.3.2016

PeeÄssän edustajisto on valittu

Osuuskauppa PeeÄssän edustajiston vaalit järjestettiin 9.-23.3.2016.  Ääniä vaaleissa annettiin 18 433, mikä on 3 232 enemmän kuin viime vaaleissa vuonna 2012.

Äänestysprosentti vaaleissa oli 16,7 %. Äänestysaktiivisuus nousi hieman edellisistä vaaleista, toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää kertoo.

Edustajiston rooli osuuskaupan päätöksenteossa on tärkeä – onhan osuuskauppa jäsentensä omistama yritys. Edustajiston päätösvaltaan kuuluvista asioista voidaan mainita esimerkiksi tilinpäätöksen vahvistaminen ja hallintoneuvoston valinta. Muodollisen roolinsa lisäksi edustajisto toimii näköalapaikkana osuuskaupan toimintaan sekä muodostaa tärkeän keskustelufoorumin osuuskaupan johdon ja asiakasomistajien välille.

Osuuskaupan edustajiston vaaleissa jokaisella jäsenellä on yksi ääni. Edustajisto valitaan vaalilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet.

Liitteenä on tulokset edustajiston vaaleista.

 

S-kanavan sisällöt asiasanalla: Edustajistonvaalit, Peeässä