2.10.2019

PeeÄssä kutsuu retkelle kauppaan

Mistä tuotteet tulevat ruokakaupan hyllyihin? Mitä tuotepakkauksista selviää? Mistä tunnistaa kotimaisen ruoan? Millaisia valintoja kannattaa tehdä voidakseen hyvin? Alakoululaiset pääsevät tutustumaan tänä syksynä kaupan maailmaan PeeÄssän S-marketeissa. Taustalla on S-ryhmän ja Ruokatiedon kouluille toteuttama opetuskokonaisuus.

Retki kauppaan on kokonaisuus, jonka tarkoituksena on tukea opetussuunnitelman "ulos luokasta oppimaan" -ajattelua ja kannustaa löytämään uusia oppimisympäristöjä myös koulun ulkopuolelta.

 

– Retki kauppaan tarjoaa alakoululaisille tilaisuuden opetella kuluttajataitoja tavalla, joka ei olisi luokkatilassa mahdollista. Retkellä harjoitellaan myös tuiki tärkeitä ryhmätyötaitoja ja vahvistetaan oppilaiden osallisuutta koulutyön suunnitteluun. Parhaiten retki soveltuu 3.–4.-luokkalaisille, Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi kertoo.

 

Kaupparetken taustalla on S-ryhmän kesällä 2017 julkaisema Ruokamanifesti, jonka tavoitteena on luoda valoisaa tulevaisuutta suomalaiselle ruoalle. Yksi manifestin teeseistä on lupaus edistää lasten terveellistä syömistä. Sen innoittamana syntyi idea koululaisten retkestä kauppaan.

 

– Lapsille ja nuorille on tärkeä tarjota tietoa kaupan maailmasta. Esimerkiksi tieto ruoan reitistä kauppaan ja ruokahävikistä opettaa ymmärtämään tuotteiden taustoja ja arvostamaan ruokaa. Kaupan tiloissa vierailu ja henkilökunnan haastattelu rohkaisevat kehittämään kuluttajataitoja, ja myös tutustumaan kauppaan työpaikkana, kertoo vähittäiskaupan toimialajohtaja Juha Riikola Osuuskauppa PeeÄssästä.

 

Retkeä pilotoitiin muutaman osuuskaupan alueella vuonna 2018. Myös PeeÄssän S-marketeja oli tuolloin mukana pilotissa. Erittäin myönteisten palautteiden kannustamana toimintamalli laajennetaan nyt koko Suomeen. Osuuskauppa PeeÄssän alueella retkiä tehdään kaikkiin S-marketeihin ja maaseudun Sale myymälöihin. Kaupan maailmaan pääsee tutustumaan kaikilla PeeÄssän toimialueen paikkakunnilla.

 

Lue lisää: https://s-ryhma.fi/retki-kauppaan

Uutinen koskee toimipaikkoja:
S-market
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-market toimipaikkoja:
Sale
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Sale toimipaikkoja:
Ketju: S-market, Sale
S-kanavan sisällöt asiasanalla: Osuustoiminta, Peeässä, Retki kauppaan, Suomalainen ruoka