7.4.2020

Myymälän sisällä aito ja oikea leipomo

Iisalmen Prismassa ja Siilinjärven S-marketissa leijailee tuoreen leivän herkullinen tuoksu. Se tulee Fazerin uudesta myymäläleipomosta, jossa artesaanileivät leivotaan paikan päällä käsin.

  • Iisalmen Prisman Fazer Myymäläleipomon esimies Sari Ahonen korostaa, että kyse ei ole paistopisteestä, vaan ihan oikeasta leipomosta.

  • – Leipomisen aloitamme usein jo neljän aikaan aamulla, Sara Kurttila kertoo.

Iisalmen Prisman ja Siilinjärven S-marketin Fazer Myymäläleipomot on vastikään avattu, vajaan parin viikon välein. Tuoretta leipää ja pullaa leivotaan myymälöiden sisälle rakennetuissa leipomoissa, asiakkaiden silmien alla. Tämän tuoreempaa ja lähempänä leivottua on harvoin tarjolla, jos ei itse innostu työntämään käsiä taikinaan omassa kotikeittiössä.

– Kuten jauhoisista vaatteistamme näkee, leivomme alusta alkaen itse paikan päällä. Tämän työn ehdoton suola onkin se, että me leipurit saamme käyttää ammattitaitoamme ja tarjota asiakkaillemme aidosti lähellä leivottua, tuoretta ja lämmintä leipää, uusien myymäläleipomoiden esimiehet Sari Ahonen ja Sara Kurttila toteavat.

Suurin osan tuotteista valmistetaan myymäläleipomoissa taikinan vaivaamisesta alkaen, Fazerin oman myllyn kotimaisia jauhoja käyttäen.

– Vain muutamia tuotteita, muun muassa kaikkien tuntemat Fazerin klassikkomunkit, saamme raakapakasteina pääleipomostamme.

 

Kaikki tuotteet pussitetaan valmiiksi

Sari ja Sara kertovat asiakkaiden ottaneen myymäläleipomot hyvin vastaan.

– Fazer on arvostettu brändi, jonka asiakkaat hyvin tunnistavat. Näinä aikoina erityisen tärkeänä pidetään perinteisen leipomon vastuullisuutta tuoteturvallisuuden näkökulmasta, Sari kuvailee.

– Koronatilanteen vuoksi meillä ei tällä hetkellä ole irtomyyntiä. Pakkaamme kaikki tuotteet paperipusseihin ja punnitsemme ne asiakkaille valmiiksi turvallisuus- ja terveyssyistä. Leivät ja pitkot ovat yksittäispakattuja, piirakat ja pullat puolestaan useamman kappaleen pusseissa. Erikseen pyytämällä saa toki aina haluamansa määrän tuotteita, kaksikko korostaa.

Aamupäivisin myymäläleipomon hyllyiltä voi tehdä tavanomaista edullisempia löytöjä.

– Asiakkaamme voivat valita kolme edellisenä päivänä leivottua, yön yli nukkunutta leipää tai leivonnaista hävikkitalkoot-pussiin, jonka hinta on aina kolme euroa. Hävikkitalkoilla vähennämme biojätteisiin päätyvän ruoan määrää.

 

Ruis- ja kauraleipä sekä riisipiirakat kärjessä

Fazerin myymäläleipomoiden kokonaisvalikoima kattaa jopa satoja vaihtoehtoja, joista kukin leipomo valikoi leivontaan paikallista kysyntää vastaavat tuotteet.

­– Esimerkiksi tänään tarjolla on parikymmentä erilaista leipätuotetta sekä makeat kahvileivät päälle, Sara laskee.

Sari kertoo valikoiman elävän viikonpäivien, vuodenaikojen ja sesonkien mukaisesti.

– Esimerkiksi pääsiäisen aikaan suosikkituotteiden rinnalle tulevat siirappiset ja rusinaiset limput sekä rahkaiset pullat.

Siilinjärvellä ja Iisalmessa asiakkaat näyttävät tykästyneen samoihin leipomotuotteisiin. Kysytyimmiksi leipomuksiksi ovat nopeasti nousseet ruis- ja kauraleipä sekä rukiinen riisipiirakka. Leivontaa tehdään aamuvarhaisen lisäksi myös päivällä, jotta tuoreita herkkuja riittää myös ilta-asiakkaille.

­Ammattilaisleipureiden käsissä syntyneen artesaanileivän puolesta puhuvat myymäläleipomoesimiesten mukaan aromikas ja täyteläinen maku, kuohkea rakenne, hyvä säilyvyys sekä kotimaista, rikasta leipäkulttuuria arvostavan käsityön tukeminen.

 

Kaksikko Kajaanista

Sari Ahosella ja Sara Kurttilalla on molemmilla leipuri- ja leipomoesimieskokemusta usealta vuodelta Fazerin leipomoista Etelä-Suomesta. Fazer yhdisti heidät ensimmäisen kerran kuitenkin Kainuussa, jossa Sara työskenteli leipurina Sarin luotsaamassa työryhmässä.  

– Olemme molemmat Kajaanista kotoisin ja perheemme ovat siellä. PeeÄssän ryhdyttyä Fazerin kanssa yhteistyöhön myymäläleipomon merkeissä, olemme päässeet siirtymään lähemmäksi perheitämme, leipomisen ammattilaiset iloitsevat.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
S-market
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-market toimipaikkoja:
Prisma
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Prisma toimipaikkoja:
Ketju: Prisma, S-market
S-kanavan sisällöt asiasanalla: Fazerleipomot