12.3.2019

Minna Canthin Aatteita - valokuvanäyttely

Minna Canthin Aatteita - valokuvanäyttely esillä maaliskuun ajan meillä Puikkarissa.

  • Minna Canth Original Sokos Hotel Puijonsarvi Kuopio
  • Minna Canth Kuopiossa

Kirjailija ja sanomalehtinainen Minna Canth (1844-1897) oli edelläkävijä, välittäjä, vaikuttaja ja uutta luova radikaali suomalaisessa kirjallisuudessa ja yhteiskunnallisessa ajattelussa. Naiskysymys, tasa-arvo, kansallisuusaate, kansainvälisyys, raittius, suomalaisuus, suomalainen työ, kieli- ja koulutuskysymykset, yhteiskouluaate, uskonvapaus, darwinismi, filosofia, teosofia olivat Canthin kiinnostuksen kohteita. 

Näistä aiheista hän kirjoitti ja puhui jo Jyväskylässä asuessaan 1870-luvulla. Keskustelu jatkui Kuopioon muuton jälkeen Kanttilan salongissa 1880-luvulla ja seuraavalla vuosikymmenellä yhä kiivaammin. Eikä vain puhuttu, vaan myös toimittiin. Syntyi pieniä yhteisöjä, verkostoja ja yhdistyksiä, jotka muuttivat ajattelua, käytäntöjä ja vihdoin lainsäädäntöä. 

Minna Canth on tärkeänä osana hotellimme historiaa, ei vain nimetyn osoitteen Minna Canthin kadun eikä naapurissa sijaitsevan vanhan Kanttilan perusteella. Itse Canth on vieraillut Seurahuoneella, nykyisessä Puikkarissa, aikanaan, sekä hänen luomaansa teosta Anna-Liisaa on päästy ihailemaan Seurahuoneen lavalla 1900-luvun alussa.

Valokuvanäyttelyn on toteuttanut VB-valokuvakeskus, kuvat Victor Barsokevitsch / Kuopion kulttuurihistoriallinen museo.

Näyttelyä pääset ihastelemaan maksutta koko maaliskuun ajan!

Uutinen koskee toimipaikkoja:
Sokos Hotels
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Sokos Hotels toimipaikkoja:
Ketju: Sokos Hotels