18.6.2019

Entistä toimivampi ABC Pyhäjärvi on avattu

Pyhäjärven ABC uudistunutta ilmettä päästiin ihastelemaan viikko ennen juhannusta, liki kuukauden kiinniolon jälkeen. Kävimme paikan päällä aistimassa avauspäivän hektisiä tunnelmia ovien avaamisen alla. Ensimmäisenä asiakkaana ovista asteli sisään liminkalaisen Väisäsen perheen kaksivuotias kuopus.

 • Kun ovet avattiin, ensimmäisenä sisään astui tomerasti liminkalaisen Väisäsen perheen 2-vuotias kuopus.

 • – Freesi ja moderni ilme, paljon parantunut entiseen verrattuna. Leikkimökki antaa hyvää tekemistä lapsille, saa vanhemmat syödä rauhassa, Väisäset arvioivat ABC:n uudistuksen lopputulosta.

 • Sisustusta hallitsevat aito puu ja mustavalkoisuus, joka on saanut piristyksekseen värikästä turkoosia.

 • Kirjakauppa jatkaa entisellä paikallaan.

 • Katseen vangitsevat valaisimet.

 • ABC Burgerien ystäville on erillinen tiski ulko-ovea vastapäätä. Toki burgereita voi tilata miltä tahansa muultakin kassalta.

 • Jemina Jussinniemi valmistelee kahvilinjastoa avauskuntoon.

 • – Työskentely helpottuu. Aikaisemmin esimerkiksi uunista piti ottaa ruoka näin korkealta, keittiön palveluvastaava Terhi Antikainen esittelee.

 • Oululaisen JC Herculeksen joukkue oli matkalla pelireissulle. He poikkesivat Pyhäjärven ABC:lle hakemaan ennakkoon varaamansa matkaeväät mukaan parikymmentä minuuttia ennen avausta. – Nyt on avaruutta ja tilaa. Varmasti poiketaan toisenkin kerran, joukkuetta luotsannut Jan Sirniö lupasi.

 • Uudistus on ulottunut myös wc-tiloihin, joiden siisteys on monelle ohikulkijalle ratkaiseva tekijä pysähdyspaikan valinnassa.

 • Lähituottajien myymälästä löytyy elintarvikkeita ja käsitöitä.

 • Jaana Haakana-Laitisen Minttu yrttisaippuat on yksi lähituottajien myymälässä tuotteitaan myyvistä yrityksistä. – Saippuoihin ja shampoisiin kerään yrtit luonnosta ja omasta pihasta, hän kertoi.

Perjantai 14.6. Puolen päivän jälkeen tunnelma Pyhäjärven ABC:llä on jännittynyt ja kiireinen. Erinäisten yhteensattumien summana liikennemyymälän uudistustyöt ovat alkuperäisestä aikataulusta sen verran myöhässä, että avauspäivälle on jäänyt paljon tekemistä. Rakennusmiehiä pyörii joka suunnalla taloa. Yksi heiluttaa katonrajassa maalitelaa, toinen kiinnittää kulmalistoja, kolmas tekee viimeisiä sähkötöitä, neljäs varmistaa, että noutopöydän uusi kupla- ja jäävesiautomaatti toimii moitteettomasti. WC-tiloissa asennetaan kuumeisesti käsienpesualtaita paikoilleen.

Talon oma väki pesee pöytiä sekä linjastojen tasoja. Keittiön uunista leijailevat houkuttelevat tuoksut, kun uunissa paistuu tarjottavaa uuteen Leipämö-pisteeseen. Kahvilinjastoa aletaan täyttää sämpylöillä, munkeilla ja muilla herkuilla. Liikennemyymäläpäällikkö Marjo Pekkarinen kulkee puolijuoksua sinne ja tänne, antaa ohjeita, huikkaa kannustavia kommentteja ja tsemppaa joukkoa kohti iltapäiväkahta, jolloin ovet on tarkoitus avata. Ulkona on väkeä jo odottamassa avaushetkeä.

Kello 14.10 ovet avataan asiakkaille ja väkeä alkaa virrata sisälle. Viimeistä piirtoa myöten ei vielä ole valmista, mutta tästä se alkaa, Pyhäjärven ABC:n uusi aikakausi.

 

Lähituottajien myymälä

Marjo malttaa hetkeksi istahtaa aloilleen jutustelemaan tehdyistä muutoksista kattavassa uudistuksessa.

– Onhan tämä hieno ja upea. Apsimme on saanut raikkaan ja nykyaikaisen ilmeen, joka tulee varmasti yllättämään iloisesti asiakkaamme. Ravintolasali, linjastot, astiapalautus ja wc-tilat on täysin uudistettu. Rahtareille ja tilausajokuljettajille on rakennettu uusi taukotila suihkuineen. Tulossa on myös Matkahuollon ja Lehtipisteen yhteinen pakettipiste, Marjo kuvailee.

Kaupan puolella neliöistä on osa lohkaistu lähituottajien myymälälle. Mukana on useita tuottajia lähiseudulta, muun muassa Iltalypsy, Kiurun leipomo, Eeli Design, Napikas, Myllymäen tila ja Metakan mamma.

– Myymälästä löytyy erilaisia käsitöitä, kirjoja, elintarvikkeita, pahkatöitä ja hyvinvointituotteita. Kaikkea ihanaa kotiin viemisiksi, lahjoiksi ja tuliaisiksi.

 

Sujuvampaa asiointia

Marjon mukaan keskeisintä ABC:n uudistuksessa on asioinnin helpottuminen ja nopeutuminen.

– Toiminnallisuus ja selkeys on saatu ihan uudelle tasolle. Asiakkaan on helppo hahmottaa yhdellä silmäyksellä, miten toimia ja mistä mitäkin löytyy.

Keittiössäkin on tehty uudistuksia, jotka sujuvoittavat työskentelyä.

– Muutokset on tehty ergonomia edellä. Keittiöhenkilökunnan työhön sisältyy paljon nostelua, joka nyt on huomioitu muun muassa työtasojen ja uunien sijoittelussa sekä astianpalautuspisteen suunnittelussa, Marjo kertoo.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
ABC-liikennemyymälät
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun ABC-liikennemyymälät toimipaikkoja:
S-kanavan sisällöt asiasanalla: Abc, Abc pyhäjärvi, Peeässä