28.9.2018

Ässäkenttä liikuttaa Kaavin koululaisia

Kaavin koululaisten syyslukukausi sai uutta virtaa tällä viikolla, kun koulun pihalle rakennettu Ässäkenttä otettiin käyttöön. Oppilaiden liikkumista aktivoi kentän ohella koulun lähteminen mukaan kansalliseen Liikkuva koulu -ohjelmaan.

  • Kaavin Ässäkenttä sai järjestysluvun 91.

  • Korkeatasoinen liikuntapaikka on paras houkutin, jolla lapset innostuvat jättämään kännykät taskuun ja liikkumaan.

  • Iida Virrantalo on käynyt Pohjois-Savon Liikunnan välituntiliikuttajavalmennuksen. – Halusin välituntiliikuttajaksi, koska tykkään olla porukoissa ja ohjata pienempiä lapsia. Ässäkenttä on tosi hyvä, koska se tuo paljon lisää tekemistä koulun pihalle, Iida kommentoi.

  • Ässäkentän viereen on rakennettu parkour-alue.

  • Opettajat Heini Kontturi ja Riitta Hartikainen testasivat, miten pallo osuu koriin.

  • Tiia Turunen osallistui kentän avajaisiin yhdessä 3-vuotiaan Helmin ja ekaa luokkaa käyvän Aadan kanssa. Kuvaan tuli mukaan myös Aadan luokkakaveri Anni Räsänen. – Varmasti tullaan tänne pelaamaan iltaisin ja viikonloppuisin myös perheen kesken, Tiia lupasi. Tytöiltä kenttä sai täydet pisteet.

  • Välituntiliikuttajat pitävät huolta siitä, että kaikki pääsevät osallistumaan peleihin.

  • Nelinkertainen olympialuistelija Mika Poutala kannusti kuulijoitaan tavoittelemaan unelmiaan.

Osuuskaupat ja Suomen Palloliitto käynnistivät muutama vuosi sitten hankkeen, jonka tavoitteena oli pystyttää kuntien kanssa yhteistyössä 100 monipuolista lähiliikuntakenttää alakoulujen pihoille. Tavoite täyttyy tänä syksynä, kun pyöreä luku tulee täyteen. Pohjois-Savoon näitä monitoimikenttiä on saatu PeeÄssän tuella jo viisi; Leppävirralle, Vuorelaan, Vesannolle, Pielavedelle ja nyt myös Kaaville. 
– Tuemme yksittäisten urheilijoiden sijasta laajempaan lasten ja nuorten yhdessä harrastamista. Ässäkentät ovat aivan loistava keino innostaa lapsia liikkumaan porukalla, PeeÄssän marketkaupan toimialajohtaja Juha Riikola totesi Kaavin Ässäkentän avajaisissa.  
– Tämä on todella iso asia, sillä meidän omat resurssimme eivät olisi riittäneet monitoimikentän pystyttämiseen. Korostan myös sitä, että Ässäkenttä on iltaisin ja viikonloppuisin kaikkien kuntalaisten käytössä, 170 oppilaan koulun rehtori Teemu Laasanen jatkoi. 
 

Liikkuminen parantaa oppimistuloksia

Rehtori arveli, että kenttä tulee olemaan erittäin ahkerassa käytössä sekä väli- että liikuntatunneilla. Välitunneille laaditaan vuorolista, jotta kaikki oppilaat pääsevät tasapuolisesti kentälle pelaamaan. Liikkuva koulu -hankkeen merkeissä koululle on valmennettu 14 vapaaehtoista oppilasta välituntiliikuttajiksi, jotka ohjaavat pelejä ja leikkejä sekä houkuttelevat kaikkia mukaan aktiiviseen tekemiseen. 
– Uskon, että Ässäkenttä tulee liikkumisen lisääntymisen ohella näkymään parempina oppimistuloksina sekä yhteisöllisyyden kasvamisena, Teemu Laasanen ennakoi.
Koulun opettajat Heini Kontturi ja Riitta Hartikainen arvelivat rehtorin tavoin, että koulupäivän aikainen liikkuminen lisää oppitunneilla tarkkaavaisuutta ja keskittymistä.
– Kenttä tulee varmasti myös kehittämään lasten sosiaalisia taitoja ja parantamaan yhteishenkeä. Kentälle pääsyä voisi käyttää myös palkintona, joka motivoi oppimistehtävien tekemiseen.
 

Kenttä voi viitoittaa tulevaisuuden tien

Ässäkentän avajaiset ja Liikkuva koulu -hankkeen startin käynnistäneessä tapahtumassa mukana oli myös nelinkertainen olympialuistelija Mika Poutala. Hän muistutti, että Ässäkenttä voi olla joillekin lapsille  tulevaisuuden tien viitoittava tekijä. Ex-pikaluistelija korosti myös unelmien tavoittelua, pettymysten käsittelyä sekä kiitollisuuden opettelua. 
– Sinä olet arvokas ja rakastettu. Muista se joka päivä ja kohtele muita samalla tavalla kuin haluat itseäsi kohdeltavan, hän ohjeisti.
 
Uutinen koskee toimipaikkoja:
S-market
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-market toimipaikkoja:
Ketju: S-market