Osuuskauppavaalit

Osuuskauppavaalit - KSO

Asiakasomistajat valitsevat Kymen Seudun Osuuskaupan edustajiston!

Kymen Seudun Osuuskaupan omistavat sen yli 84 000 asiakasomistajaa. Joka neljäs vuosi asiakasomistajat valitsevat keskuudestaan osuuskaupalleen edustajiston, joka edustaa koko omistajakuntaa osuuskaupan hallinnossa. 

Kymen Seudun Osuuskaupan edustajiston vaalit järjestetään 15.-26.5.2017.

Vaaleissa valitaan edustajiston 50 edustajaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Vaalien tulos julkistetaan 6.6.2017.

Näin edustajisto valitaan

Vaaleja varten Kymen Seudun Osuuskaupan toimialue on jaettu neljään jäsenalueeseen. Asiakasomistajat äänestävät edustajistoon jäsenet omilta jäsenalueiltaan. Jäsenalueiden ulkopuolella asuva asiakasomistaja voi äänestää minkä tahansa jäsenalueen ehdokasta.

Näin äänestät vaaleissa

Kymen Seudun Osuuskaupan edustajisto valitaan suhteellisella vaalitavalla. Kaikki ehdokkaat ovat jollakin ehdokaslistalla. Ääni annetaan ehdokkaalle, mutta läpipääsyyn vaikuttaa sekä ehdokkaan itse saamat äänet että koko ehdokaslistan äänimäärä.

Vaaliaineisto äänestysohjeineen lähetetään Kymen Seudun Osuuskaupan äänioikeutetuille jäsenille toukokuun alussa postitse.

Oheisesta linkistä voit tutustua Kymen Seudun Osuuskaupan sääntöihin: säännöt

Ryhdy ehdolle ja tule valituksi!

Ehdokkaaksi voi asettua jokainen 31.12.2016 mennessä KSO:n jäseneksi hyväksytty, osuusmaksunsa kokonaan maksanut jäsen, joka vaalin alkaessa on täysivaltainen (mm. 18 vuotta täyttänyt) ja joka asuu Kymen Seudun Osuuskaupan toimialueella. Vain jäsen voi olla ehdokkaana, samassa taloudessa oleva rinnakkaiskortin haltija ei voi olla ehdokkaana. Ryhdy ehdokkaaksi, hanki kannatusta ja tule valituksi, niin saat lisää vaikutusmahdollisuuksia oman kauppasi asioihin!

Ehdokasasettelu vuoden 2017 vaaleissa, 13.2.-9.3.2017

Vähintään kolme Kymen Seudun Osuuskaupan jäsenalueella asuvaa äänioikeutettua jäsentä voi laatia ehdokaslistan. Samassa listassa on oltava ehdokkaina saman jäsenalueen jäseniä vähintään kaksi ja enintään kaksi kertaa se määrä ehdokkaita kuin jäsenalueelta voidaan valita edustajiston jäseniä. Jäsen voi olla ehdokkaana vain yhdessä ehdokaslistassa.

Ehdokaslistassa on mainittava jokaisen ehdokkaan etu- ja sukunimet, arvo tai ammatti, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja jäsennumero. Lisäksi, ehdokaslistassa tai sen liitteenä on oltava ehdokkaan suostumus tai listan asiamiehen vakuutus ehdokkaiden suostumuksesta. Kaikki ehdokaslistan laatijat allekirjoittavat ehdokaslistan. Allekirjoittajista yksi on ehdokaslistan asiamies ja yksi tämän varamies. Ehdokaslistassa on oltava asiamiehen ja varamiehen yhteystiedot. Jäsen voi olla allekirjoittajana vain yhdessä ehdokaslistassa. Ehdokas ei voi olla ehdokaslistan allekirjoittajana. Ehdokasasetteluaika on 13.2.-9.3.2017. Ehdokaslistat tulee postittaa S-vaalilautakunnalle osoitettuna osoitteeseen Kymen Seudun Osuuskauppa, S-vaalilautakunta, PL 157, 45101 Kouvola viimeistään 9.3. klo 15 mennessä. Henkilökohtaisesti ehdokaslistat voi palauttaa seuraaviin KSO:n toimipisteisiin:

 • KSO:n konttori (Kouvolan Prisman 2. krs), Tommolankatu 9, Kouvola.
 • Kotkan Prisman asiakaspalvelupiste, Hakamäentie 1, Kotka.
 • Haminan S-marketin asiakaspalvelupiste, Isoympyräkatu 15, Hamina.

Ehdokaslistat ja ohjeet ehdokasasetteluun

Lataa tästä EHDOKASLISTALOMAKE

Lataa tästä OHJEET EHDOKASASETTELUUN

Osuuskaupan toimipaikoissa on myös saatavilla ohjeet ehdokasasetteluun sekä ehdokaslistalomakkeita.

Jäsenalueet vuoden 2017 vaaleissa

Kymen Seudun Osuuskaupan vaaleissa 2017 valitaan edustajiston jäsenet jäsenalueittain seuraavasti:

 • Jäsenalue 1: 7 edustajiston jäsentä
  • Hamina, Miehikkälä, Virolahti
 • Jäsenalue 2: 16 edustajiston jäsentä
  • Kotka, Pyhtää
 • Jäsenalue 3: 14 edustajiston jäsentä
  • Kouvola kaupunkialue
 • Jäsenalue 4: 13 edustajiston jäsentä
  • Kouvola maaseutualue, iitti

Etsi ehdokkaasi vaalikoneella!

Vaalikone kertoo, ovatko ehdokkaan ajatukset lähellä omiasi. Avaamme vaalikoneen näillä sivuilla mahdollisimman pian ehdokasasettelun päätyttyä.