25.8.2017

Handelslagets bulletin 25.08.2017

Sale Kinnula har nått taklagshöjd

Arbetet med att bygga Sale Kinnula har nu kommit till taklagsskedet. Byggnadsarbetet inleddes i maj och taklagsfesten har firats i dag. Som byggnadsentreprenör verkar Rakennusliike Somero Oy från Sievi, och som huvudplanerare fungerar Oy Polyplan Ab från Vasa. Den nya butiken kommer att slå upp sina dörrar redan före jul.

Den nya fastigheten kommer att ersätta den nuvarande butiksfastigheten som har nått slutet av sin livscykel. Den nya Sale-butiken blir drygt 400 kvadratmeter stor, och produktsortimentet kommer i högre grad än tidigare att inriktas efter de behov som kunderna i närområdet har.

"Med den nya butiken kan vi säkerställa högklassig butiksservice långt in i framtiden. Sale kommer att erbjuda sina kunder ett omfattande och mångsidigt sortiment", konstaterar Jarmo Palola, direktör för KPO:s S-market- och Sale-grupp.

I nybygget tillämpas många energisparande lösningar. Butiken värms upp med fjärrvärme, och i uppvärmningen utnyttjas också kondensvärme från kylanläggningarna. Kylsystemet i butiken fungerar med naturlig propan, och belysningen i hela fastigheten och på gårdsområdena fungerar med energieffektiv LED-teknik.
 

Ladataan kommentointia...