9.9.2019

Handelslagets bulletin 09.09.2019

Prisma Karleby tar i bruk snabbkassor

Prisma i Karleby har öppnat fem självbetjänings- eller snabbkassor för att kunderna ska kunna betala sina inköp snabbare och enklare. Tre av kassorna passar bäst när kunderna ska betala några små inköp, medan två av kassorna är större och lämpar sig väl också för dem som har mera varor i sin inköpskorg. Dessa två större snabbkassor är utrustade med kassaband och har på samma sätt som traditionella kassor mera plats för förpackning av inköpen. Snabbkassorna är placerade i mitten av kassalinjen, och avsikten är att de ska göra butiksbesöket snabbare och erbjuda alternativ för dem som gillar självbetjäning. I närheten av snabbkassorna kommer det ändå alltid att finnas också en person som står beredd att hjälpa och handleda kunderna.

"KPO har redan haft snabbkassor i bruk i Sale-butiker och S-marketar. De positiva erfarenheterna av dem har gjort att vi gick in för att skaffa snabbkassor också till en butik av Prisma-storlek", konstaterar Veli-Matti Haarala, direktör för Prisma Karleby.

"Snabbkassorna är en extra service avsedd att underlätta kundernas vardag. Idén är att vi ska ge ett alternativ till kassatjänsten och balansera rusningstopparna. Det är enkelt att använda en snabbkassa, och responsen från kunderna har varit synnerligen positiv", fortsätter Veli-Matti Haarala.
 

 

Innehåll på S-kanava med sakordet: Kpo