11.9.2017
3 kommentarer

Handelslagets bulletin 11.09.2017

I dag börjar Handelslaget KPO med kvällsrea

Under de sista timmarna då butikerna är öppna får man från och med den 11 september 60 procent rabatt på gulmärkta livsmedel i Handelslaget KPO:s matvarubutiker.

Med gulmärkning avses att produkter vilkas datummärkning håller på att gå ut förses med ett gult klistermärke. I Handelslaget KPO:s butiker säljs de produkter som har gula klistermärken med 30 procent rabatt. Under kvällsrean får man köpa gulmärkta livsmedel med 60 procent rabatt.

- Under kvällsrean uppmuntrar vi våra kunder att köpa rabatterade livsmedel. De förlängda öppettiderna minskade vårt svinn redan i fjol, och i och med kvällsrean lägger vi nu på ett kol extra, berättar branschdirektör Antti Paananen från Handelslaget KPO.

Kolla upp kvällsrean i din egen butik

Kvällsrabatt får man i KPO:s Prisma-varuhus, S-marketar och Sale-butiker varje dag under den sista timmen som butiken är öppen för dagen.  De Sale-butiker och ABC-marketar som ligger vid ABC-trafikstationer utgör i alla fall undantag; i dem börjar rean varje dag klockan 21 och pågår tills butiken stänger. Butikerna informerar om när rean börjar bl.a. med hjälp av anslag eller affischer. Rabatten beviljas i kassan.

Vid vilken tid kvällsrean börjar i den egna butiken kan man kontrollera på ort och ställe eller via adressen Patarumpu.fi.

Allt svinn återvinns

Att minska matsvinnet är av stor vikt för Handelslaget KPO med tanke på både ekonomin och ansvaret. Trots att åtgärder av många olika slag vidtas för att spillet ska minska är ett visst svinn oundvikligt.

– Vi försöker i första hand donera spillet till välgörenhet med hjälp av våra omkring 30 olika samarbetspartners. Om detta inte är möjligt går spillet till återvinning inom energiproduktionen, berättar Paananen.

Närmare information: Antti Paananen, direktör för marketbranschen, Handelslaget KPO, tfn 020 780 7080, antti.paananen@sok.fi

Innehåll på S-kanava med sakordet: Kpo, Ruokahävikki
Ladataan kommentointia...