14.5.2019

Handelslagets bulletin 14.05.2019

Hanna Ray och Antti Tuomela får KPO:s Ungt Löfte-stipendier

Hanna Ray från Esse och Antti Tuomela från Laihela har beviljats Handelslaget KPO:s stipendium Ungt Löfte för i år. KPO:s stipendium Ungt Löfte är avsett för personer eller grupper av personer som är under 25 år gamla, som siktar mot den internationella toppen och som är hemma från eller bosatta inom KPO:s verksamhetsområde. Stipendiet kan sökas av företrädare för idrott, vetenskap eller konst. Sökande ska ha tydliga ambitioner och mål inom sitt område. Stipendiets sammanlagda summa är 2 000 euro.

"Skaran av sökande var brokig och omfattande, och tiotals ansökningar kom in. Därför var valet svårt också i år", berättar Handelslaget KPO:s verkställande direktör Kim Biskop.

Hanna Ray är 18 år gammal och skidåkare. Hon representerar IK Falken och hon hör till ungdomslandslaget. Under sin karriär har hon redan lagt beslag på ett flertal FM-medaljer. Bland Hannas målsättningar hägrar deltagande i världsmästerskapen och de olympiska spelen.

Antti Tuomela är en 19 år gammal friidrottare som representerar Laihian Luja. Anttis huvudgren är längdhopp, och som sidogrenar har han sprinterlöpning och trestegshopp. Senaste säsong lyckades han knipa FM-guld i längdhopp i inomhusmästerskapen samt silver på 200 meter löpning utomhus och brons på samma sträcka inomhus. Han har också placerat sig på silverplats i längdhopp i Nordiska mästerskapen för 20-åringar. Anttis mål för den här säsongen är att komma med i EM-mästerskapen för deltagare under 23 år.
Tidigare mottagare av stipendiet:
friidrottaren Nathalie Blomqvist från Pedersöre
bågskytten Sofia Ketola från Korsholm
utövaren av nordisk kombination Otto Niittykoski från Vasa
orienteraren Karoliina Ukskoski från Perho
friidrottaren Katri Mustola från Kalajoki
skidåkaren Emelie Svenlin från Kronoby
orienterarna Anu och Satu Tuomisto från Vasa
bowlaren Teemu Putkisto från Ylivieska
fotbollsspelaren Olga Ahtinen från Karleby
orienteraren Kirsi Nurmi från Vasa
rullstolsidrottaren Tuomo Himanka från Kalajoki
balettdansösen Minna Somero från Karleby
tävlingsdansaren Jani Neulaniemi från Vasa
utförsåkaren Tii-Maria Romar från Vasa
skidåkaren Kalle Lassila från Vetil

Anvisningar om hur man kan söka stipendiet finns på adressen www.s-kanava.fi/kpo

  

Innehåll på S-kanava med sakordet: Kpo, Sponsorointi