17.1.2019

Handelslagets bulletin 17.01.2019

Handelslaget KPO sysselsätter över 1 100 unga sommarjobbare -Ansök om sommarjobb nu

Målsättningen är att erbjuda lika många positiva arbetserfarenheter

Handelslaget KPO kommer att sysselsätta över 1 100 sommarjobbare under sommaren 2019. Av dessa är ungefär hälften högstadie- och gymnasieelever, som deltar i programmet " Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna". Största delen av sommarjobbarna kommer att sysselsättas i kundbetjäningsuppgifter, till exempel som försäljare, servitörer och trafikbutikspersonal. KPO är även i år med i kampanjen Ansvarsfullt sommarjobb.

"KPO är även i år en av de största arbetsgivarna i de österbottniska landskapen, vare sig det är frågan om sommarjobbare eller ordinarie personal. Vår målsättning är att erbjuda unga positiva arbetserfarenheter, därför sätter vi stor vikt på att introducera unga i arbetet. Handelsbranschen är för många den första kontakten till arbetslivet" berättar personaldirektören Leif Lindberg.

Ansökan om sommarjobb är i kraft till 3.3.2019. Ansökningstiden för "Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna" börjar 4.3.2019.

Handelslaget KPO hör till de största regionhandelslagen i Finland. KPO verkar inom ekonomiområdet Karleby, Jakobstad, Vasa och Ylivieska och idkar markethandel, bränslehandel, rese- och förplägnadshandel samt bilhandel. I slutet av året 2018 sysselsatte KPO ca. 1 700 personer inom handels- och servicebranschen.
 

Innehåll på S-kanava med sakordet: Kesätyö, Kesätyöpaikat, Kpo