10.10.2019

Handelslagets bulletin 10.10.2019

Gratis Ässäkockskurser i Karleby och Vasa!

Skulle det smaka med plåtbröd, energiröra eller mandelmuffins? De Ässäkockskurser som S-gruppen och Marttaliitto inledde 2017 får nu en fortsättning.

De bärande idéerna för kockkurserna är trevlig sysselsättning tillsammans, vardagliga matkunskaper, smart konsumtion och skördesäsongstänkande. Inom Handelslaget KPO:s verksamhetsområde ordnas Ässäkockskurser under höstlovsveckan i Karleby och Vasa.

Ässäkockskurserna riktar sig till barn i åldern 7-12 år. Under kurserna lagar barnen god vardagsmat, kör ner händerna i mjölpåsen och tränar på att laga enkla mellanmål. "Bäst lär man sig att sätta värde på maten och att äta mångsidigt genom att laga mat och äta tillsammans. Barn som stökar runt i köket växer ofta upp till nyfikna ungdomar som är intresserade av och vill experimentera med mat" berättar Handelslaget KPO:s kommunikations- och kundrelationschef Mikko Keskinen.

Marttaliitto och S-gruppen arrangerar under 2019 cirka 80 gratis kockkurser runt om i  Finland. I Karleby och Vasa ordnas kurserna i oktober. Närmare information och anvisningar om hur man anmäler sig finns på adressen www.martat.fi

Innehåll på S-kanava med sakordet: Kpo