Österbottniska ägare 

Handelslaget KPO grundades som Finlands första regionhandelslag redan år 1905. I dag är KPO ett företag som ägs av mer än 120 000 ägarkunder runt om i Österbotten. Verksamheten bedrivs inom Karleby, Jakobstads, Ylivieska och Vasa ekonomiområden. Under sin över 110 år långa historia har KPO följt samma principer: handelslaget ska vara ett inköpsställe för vanligt folk. KPO är fortfarande till för att skapa förmåner och tjänster till sina ägarkunder.

KPO – mycket mer än en närmarket

Under årens lopp har KPO:s verksamhet vuxit enormt och blivit oerhört mycket mångsidigare. I dag är KPO en helhet som består av Prisma-varuhus, S-marketar, Sale-butiker, ABC-trafikbutiker och –bränslestationer, Emotion-skönhetsbutiker, Kodin Terra-järnaffärer, Sokos-hotell, restauranger, bilaffärer och specialbutiker. Ytterligare ingår en omfattande fastighetsrörelse.

Några talande siffror:

  • 150 verksamhetsställen
  • 850,3 miljoner euro i försäljning*
  • 1 700 anställda + över 1 100 sommararbetare
  • 24 miljoner euro i Bonus, ränta och betalningssättsförmån till ägarkunderna *
  • 100 miljoner euro i inköp av mer än 2 400 österbottniska företag *

* år 2018

För ägarkundernas bästa

KPO:s tjänster är avsedda för ägarkunderna och deras bästa. KPO producerar tjänster för sina ägarkunders varierande behov samt belönar sina ägarkunder för att de använder sig av tjänsterna. Det ekonomiska resultatet av KPO:s verksamhet används till att på ett hållbart sätt utveckla servicenätverket samt till att skapa fördelar för ägarkunderna. Du som är ägarkund kan bl.a. dra nytta av KPO:s förmåner som betalas tillbaka som reda pengar; Bonus, ränta på andelsinsatsen och betalningssättsförmån.

De nyaste förmånerna och de hetaste nyheterna

Vill du vara säker på att inte missa våra bästa förmåner, nyaste tjänster och sådant som är mest aktuellt inom KPO? När du ger tillstånd för elektronisk marknadsföring håller du dig informerad om det som händer i företaget där du själv är en av ägarna.

Uppdatera dina uppgifter

Förvaltning

Handelslaget KPO förvaltnings- dvs. verksamhetsorgan är fullmäktige, revisorerna, förvaltningsrådet, styrelsen och verkställande direktören.

Läs mer

Stadgar

Handelslaget KPO:s stadgar fastställer KPO:s verksamhet, medlemskap och organisation.

Läs mer

Historia

Handelslaget KPO grundades år 1906 som första regionhandelslag i Finland.

Läs mer

Ansvar

KPO värnar om sitt verksamhetområde och dess människor.

Läs mer

Bonustabell

KPO:s bonustabell hör till de bästa inom S-gruppen.

Läs mer