Pohjalaisten omistama

Suomen ensimmäiseksi alueosuuskaupaksi vuonna 1905 perustettu Osuuskauppa KPO on nykyisin yli 125 000 pohjalaisen asiakasomistajan omistama yritys, joka toimii Kokkolan, Pietarsaaren, Ylivieskan ja Vaasan talousalueilla. 115-vuotisen historiansa aikana KPO:n periaate on säilynyt ennallaan: se on perustettu tavallisten ihmisten omistamaksi ostospaikaksi. Olemme edelleen olemassa tuottaaksemme asiakasomistajillemme etuja ja palveluita.

KPO – ei vain lähimarketti

Vuosien varrella KPO:n toiminta on kasvanut ja monipuolistunut valtavasti. Tänä päivänä KPO:n kokonaisuus rakentuu niin Prismoista, S-marketeista ja Saleista kuin ABC-liikennemyymälöistä ja -polttonesteasemista, Emotion-kauneudenhoitoliikkeistä, Kodin Terra -rautakaupasta, Sokos-hotelleista, ravintoloista, autokaupoista, erikoisliikkeistä ja kiinteistötoiminnasta.

Tärkeitä lukuja:

  • 150 toimipaikkaa
  • Myynti 851,3 miljoonaa euroa*
  • 1700 työntekijää + 1200 kesätyöntekijää*
  • 25,2 miljoonaa  euroa Bonusta, korkoa ja maksutapaetua asiakasomistajille *
  • Yli 100 miljoonan euron ostot yli 2400 pohjalaiselta yritykseltä *

* vuonna 2019

Asiakasomistajien eduksi

KPO:n palvelut ovat tarkoitettu asiakasomistajille ja heidän hyödyksi. KPO tuottaa palveluja asiakasomistajiensa muuttuviin tarpeisiin sekä palkitsee asiakasomistajiaan näiden käyttämisestä. KPO:n toiminnan taloudellinen menestys käytetään palveluverkoston kestävään kehittämiseen ja asiakasomistajien eduksi. Asiakasomistajana pääset hyötymään mm. KPO:n suoraan rahana palautuvista eduista; Bonuksesta, osuusmaksun korosta ja maksutapaedusta.

Uusimmat edut ja polttavimmat uutiset

Haluatko varmistaa, että saat tietoa parhaista eduistamme, uusista palveluistamme sekä ajankohtaisista asioista KPO:lla? Antamalla sähköisen markkinointiluvan pysyt ajan tasalla siitä, mitä omistamassasi yrityksessä tapahtuu.

Päivitä tietosi

Hallinto

Osuuskauppa KPO:n hallinto- eli toimielimiä ovat edustajisto, tilintarkastajat, hallintoneuvosto ja hallitus sekä toimitusjohtaja.

Lue lisää

Säännöt

KPO:n säännöt määrittävät KPO:n toiminnan, jäsenyyden ja toimielimet.

Lue lisää

Historia

KPO perustettiin vuonna 1906 Suomen ensimmäiseksi alueosuuskaupaksi.

Lue lisää

Vastuullisuus

KPO:ssa huolehditaan oman alueen ja sen ihmisten hyvinvoinnista.

Lue lisää

Bonustaulukko

KPO:n bonustaulukko kuuluu S-ryhmän parhaimmistoon.

Lue lisää