Yhteiskunnan hyväksi

Miksi S-ryhmä tarjoaa jatkossakin eniten kesätyö- ja harjoittelupaikkoja nuorille?

Vuonna 2016 S-ryhmässä työskenteli 12 000 kesätyöntekijää ja harjoittelijaa. Ensimmäiset työpaikat rakentavat nuorille pohjan aikuiselämälle ja yhteiskuntaan osallistumiselle. Siksi tarjoamme nuorille töitä.
 
Miksi S-ryhmä julkaisee vuosittain verojalanjälkensä?

Vuonna 2015 S-ryhmän verojalanjälki oli 1,7 miljardia euroa. Vastuullisena yrityksenä maksamme veromme Suomeen. Siksi julkaisemme vuosittain verojalanjälkemme.
 
Miksi S-ryhmä kasvattaa Kotimaista-tuotesarjaansa?

Kuluttajaosuuskuntana tehtävämme on tarjota edullisia kotimaisia elintarvikkeita asiakkaillemme. Siksi kasvatamme Kotimaista-tuotesarjaa. 
 

Koillismaalaista ruokaa

Suosimme lähialueella tuotettua ja valmistettua ruokaa. Paikallisleipomojen uunituoreet tuotteet ja suoraan paikkakunnan vesistä nostetut kalat ovat tällaisia esimerkkejä. Paikallisia juustoja, poroa sekä kala- ja marjajalosteita, vihanneksia yms. löytyy myös tuotevalikoimastamme. Paikallisen ruokatuotannon tukeminen edistää alueen työllisyyttä ja mahdollistaa luontevan yhteistyön meidän ja toimittajien välille.

Tuotteiden jäljitettävyys ja alkuperän tunteminen on asiakkaillemme tärkeää. Myymämme tuotteet hankitaan luotettavilta tavarantoimittajilta. Luotettavuus varmistetaan tavarantoimittaja-arvioinnilla, jossa tärkeitä asioita ovat tuote, laatu, saatavuus ja hinta sekä ympäristö- ja sosiaalinen vastuu 

Luomutuotteiden valikoimaa on kasvatettu viime vuosina kaikissa myymäläketjuissa. Esimerkiksi S-marketien valikoimissa on yli 2500 erilaista luomutuotetta. Luomutuotteiden löytämistä helpottaa hintaopasteen yhteyteen kiinnitetty luomumerkki.

Koillismaan Osuuskauppa työllistää ensi kesänä n. 100 nuorta ja olemme mukana Nuori Mieli Työssä-ohjelmassa.

S-ryhmä työllistää ensi kesänä ympäri Suomen noin 13 000 nuorta. Valtaosa nuorista työskentelee myymälöissä ja ravintoloissa asiakaspalvelu- ja muissa tehtävissä. Laadukas perehdytys ja myönteisen ensikokemuksen tarjoaminen lisäävät kiinnittymistä työelämään ja ehkäisevät syrjäytymistä

S-ryhmä on eniten nuoria työllistävä yritysryhmä Suomessa – neljännes s-ryhmäläisistä on alle 25-vuotiaita. Se tarkoittaa 10 000 nuorta vakituisessa työsuhteessa jokavuotisten kausiapulaisten lisäksi.

Kaupan ala toimii siltana työelämään. S-ryhmä on juuri startannut yhdessä laajan kumppanijoukon kanssa Nuori Mieli Työssä -ohjelman, jossa haemme keinoja vahvistaa nuorten kiinnittymistä työelämään. Myönteiset ensikokemukset, perehdytys ja työelämätaitojen opettelun tukeminen ehkäisevät syrjäytymistä.

Hyvinvointia osuustoiminnalla

Koillismaan Osuuskauppa on alueensa suurimpia yksityisiä työnantajia. Koillismaan Osuuskaupan omistavat asiakasomistajamme eikä muita omistajia ole. Koillismaan Osuuskaupan liiketoiminnassa kiertävä raha hyödyttää asiakasomistajiamme ja varmistaa alueellisen hyvinvoinnin ja elinvoimaisuuden.