Paras paikka elää

Koillismaan Osuuskauppa vastuullinen toimija Koillismaalla

Koillismaan Osuuskaupan tavoitteena on tuoda hyvät palvelut eri puolille Koillismaata. Koillismaan Osuuskauppa pyrkii toimialueensa omana kauppana myös myötävaikuttamaan toimialueensa vapaa-ajanviettomahdollisuuksien ja tapahtumien onnistumiseen.

Koillismaan Osuuskauppa on investoinut viime vuosina erittäin voimakkaasti. Toimipaikkaverkosto on hyvässä kunnossa. Rakentamisessa ja kiinteistöjen käytössä ympäristöasiat on huomioitu merkittävänä tekijänä. Materiaalit ja kiinteistötekniikka on toteutettu energiatehokkuus, terveellisyys, kestävyys, helppohoitoisuus ja kunnossapitoasiat huomioiden. Elinkaari uusien kiinteistöjen rakentamisessa mahdollistaa toiminnan joustavan laajentamisen ilman suuria muutostöitä. Rakentamisvaiheen hyvällä suunnittelulla ehkäistään tarpeetonta rakennusmateriaalien hävikkiä ja jätteiden syntymistä. Kiinteistöjen lämmön, sähkön ja veden kulutusseuranta on myös otettu käyttöön. Oikea-aikaiseen huoltoon ja laitteistojen säätötoimenpiteisiin kiinnitetään entistä enemmän huomiota.

Jätehuollon osalta Koillismaan Osuuskaupalla on käytössä jätteiden lajittelu.  Hävikin vähentämiseen pyritään tehostamalla ja tarkentamalla tuotteiden tilausta. Pantillisten ja pantittomien palautuspullojen lisäksi kaupoissa otetaan vastaan pienparistoja ja -akkuja veloituksetta. Jatkossakin ympäristöasiat otetaan merkityksellisenä seikkana huomioon mm. uusien liikepaikkojen suunnittelussa.

Yhteiskuntavastuun kannalta on selvää, että toiminnassa noudatetaan lainsäädäntöä, sopimuksia sekä annettuja ohjeita ja määräyksiä. Koillismaan Osuuskauppa huomioi toiminnassaan ympäristölainsäädännön vaatimukset. Suurena toimijana pystymme takaamaan tuotteiden turvallisuuden ja kuluttajansuojan toimivuuden. Koillismaan Osuuskaupan omistavat sen jäsenet eli paikalliset ihmiset.  Asioidessasi Koillismaan Osuuskaupan toimipaikoissa tuet samalla koko Koillis-Suomen kehittymistä entistä elinvoimaisemmaksi alueeksi.