Nuorten sponsorituki

Matkalla menestykseen moni nuori tarvitsee rahallista tukea. Koillismaan Osuuskauppa jakaa 14 kappaletta 500€ sponsoritukia vuonna 2018.

Tukea voi hakea seuraavien ehtojen täyttyessä;

·         Hakija on alle 23 –vuotias

·         Hakija harrastaa menestyksellisesti kilpaurheilua tai kulttuuria

·         Tuki laskutetaan osuuskaupalta yhdistyksen tai yrityksen kautta

.         Tuettavan perheen on oltava asiakasomistajatalous

Lisätietoja Toimitusjohtaja Henrik Karvonen, henrik.karvonen@sok.fi

Jere Ohtonen jääkiekkoilija Kuusamosta

Jere Ohtonen on 17-vuotias nuori urheilija joka käy toista vuotta lukiota. Hän opiskeli  viime vuonna vuoden Kajaanin lukiossa ja urheiluakatemiassa. Silloin hän pelasi Kajaanin Hokin B-junioreissa vuotta vanhempien sarjaa. Syksyllä 2018 Jere palasi takaisin Kuusamoon opiskelemaan lukioon ja urheiluakatemiaan. Tämän kauden hän pelaa PaKan edustusjoukkueessa keskushyökkääjänä ja varakapteenina. 

Paluumuuttajana hän tuo oman panoksensa edustusjoukkueeseen, ja samlla kannustaa myös muita junioreita jatkamaan jääkiekkoa uudessa hallissa yhden välivuoden jälkeen.

Jere harrasti aikaisemmin mm. jalkapalloa poikien sarjassa ja muutama vuosi sitten, debytoi edustusjoukkueen peleissä.

Tavoitteena hänellä on koko ajan kehittyä jääkiekossa, kasvaa urheilijana ja päästä pelaamaan mahdollisimman korkealle. Tavoitteena Jerellä on myös päästä pelaamaan mahdollisesti jo ensi vuonna nuorten Sm-liigaa.

Menestys:

PaKassa

C2-sarjan Pohjoisen alueen mestaruus joukkueessa 2015-2016

PaKan vuoden junioripalkinto 2015-2016

Jr. C Suomi-sarja pistepörssin voitto Pohjoisen alueelta ja myös koko Suomen alueelta 2016-2017

Hokissa

Oman joukkueen pistepörssin voitto 2015-2016 Hokissa B-nuorten Suomi-Sarjassa hopeaa kaudella 2017-2018.

B-nuorten Suomi-sarja oman joukkueen pistepörssin toinen sija 2017-2018

B-nuorten kauden hyökkääjä palkinto 2017-2018

Natalia Leinonen koripalloilija Kemijärveltä

Natalia Leinonen on 177 cm pitkä, 15 vuotias Kemijärveläinen koripalloilija. Pieneltä paikkakunnalta pelaajaksi kehittymiseen ovat Nataliaa edesauttanut kova harjoittelumotivaatio, innostus pelaamiseen ja oppimishalu. Lajiharjoittelun ohella hän harjoittaa kokonaisvaltaista ja monipuolista liikuntaa lihasten, ketteryyden ja kestävyyden tahoilla. Lisäksi Natalia käy Lapin Urheiluakatemian yläkoululeiriä vahvistamaan urheilijaksi kasvua.

Natalia on aloittanut koripallon vuonna 2011 koripallokerholaisena Kemijärven Urheilijoissa. Hän on pelannut pohjoisen aluesarjaa, SM-sarjaa C-tytöissä keväällä 2017, Ruotsisarjaa ja Barents kalottimaaotteluita Suomen joukkueessa keväällä 2018. Tällä pelikaudella hän pelaa valtakunnallista A-tyttöjen 1-divisioonaa Rovaniemen NMKY U19-joukkueessa.

Keväällä 2018 hänet kutsuttiin Suomen Koripalloliiton maajoukkueohjelman ensimmäiseen vaiheeseen kesäkuun Susi All Stars-leirille Susi Training Centeriin Kisakallioon Lohjalle. Karsintojen jälkeen hänet kutsuttiin toiseen vaiheen heinäkuun leirille ja kolmannen vaiheen lokakuun leirille. Tämä on hieno mahdollisuus edistyä koripallon saralla ja Natalia toivoo jatkossakin saavansa olla mukana Suomen maajoukkuevalmennuksessa sekä pääsevänsä pelaamaan SM-sarjaa ja maaotteluita

Miikka Mankinen alppihiihtäjä Kuusamosta

Lahjakas kuusamolainen alppinisti Miik­ka Man­ki­nen on laskenut aktiivisesti ja päämäärätietoisesti jo pienestä pitäen. Menestystä Miikalle onkin kertynyt roppakaupalla. Miikka tekee lajiharjoittelua todella paljon ja sitä kautta omaa varsin vahvan rutiinin laskemiseen. Hän käyttää paljon aikaa myös kuntosali ym. oheisharjoituksille. Laskettelu on fyysisesti vaativa laji ja Miikkakin on kärsinyt oman osansa loukkaantumisia mutta sekään ei ole häntä lannistanut vaan ura jatkuu eteenpäin määrätietoisesti. Laskettelun ohella Miikka kirjoitti ylioppilaaksi Kuusamon Alppi-lukiosta v. 2017.

Miikka kuu­luu Suo­men alp­pi­hiih­don maa­jouk­ku­e­ryh­mään. Hä­nen mie­les­tään Ruka riit­tää pu­jot­te­lus­sa johonkin pis­tee­seen as­ti har­joit­te­lu­paik­ka­na, mut­ta kehittyäkseen pi­tää myö­hem­min pääs­tä harjoittelemaan Skandinavian ja Kes­ki-Eu­roop­paan. Miikka harjoitteleekin paljon ulkomailla.

Kauden 2018-2019 suunnitelmissa Miikalla ovat Syksyn leirit Itävallan ja Norjan jäätiköillä. Leiripäiviä kertyy ulkomailla noin 40 ennen kisakauden alkua. Tämän kisakauden Miikka aloitti pujottelun maailman cupin kisoissa Levillä viime viikonloppuna. Lisäksi Miikan suunnitelmissa tällä kaudella on laskea pujottelun  Eurooppa-cup osakilpailuja ja fis-kisoja. Vuoden vaihteessa hän suuntaa kohti Keski-Eurooppaa harjoittelun ja kisojen merkeissä. Maaliskuusta eteenpäin Miikka kisaa Skandinavian alueella aina huhtikuun loppuun asti.

Tavoitteena Miikalla on tällä kaudella nousta maailman listalla top-100 joukkoon ja tehdä hyviä tuloksia Eurooppa-cupissa

Miikka Mankinen

Syntynyt 7.5.1997

Seura: Ruka Slalom

Menestys:

Nuorten maailmanmestaruus pujottelu sija 7. (2017)

Syöksyn Suomenmestaruus sija 1. (2016)

SM-pujottelu hopeaa (2018)

Nuorten SM-kisoissa useita podium sijoituksia 1-3.

Desinit X on kuusamolaisista 11-12 vuotiaista tytöistä koostuva seitsemänhenkinen joukkue. Joukkue on treenannut yhdessä kaksi vuotta, mutta suurin osa tytöistä on harrastanut joukkuevoimistelua pienestä pitäen.

Joukkuevoimistelussa kilpaillaan kolmessa sarjassa (harraste-, kilpa-, ja SM-sarja) ja joukkue on tähän asti kilpaillut kilpasarjassa, kuten muutkin seuran joukkueet. Viime keväänä tyttöjen potentiaali huomattiin lajiliitossa asti ja sen seurauksena tytöt kutsuttiin Kohti SM-sarjaa leirille, josta tarkoituksena olisi nousta kovimpaan sarjaan kilpailemaan Suomen huippujoukkueiden kanssa.

Lahjakkaat tytöt treenaavat lajitaitoja neljästi viikossa, joiden lisäksi yleisurheiluvalmentaja Reijo Jokinen vetää yhdet treenit viikossa. Voimistelussa olennaisena osana on kaikki liikunnan osa-alueet kestävyydestä jalkatekniikkaan ja liikkuvuuteen.

Tyttöjen voimistelu-ura joukkueena on ollut alusta asti nousujohteista, vuoden aikana nousu on tapahtunut alemmista kategorioista (voimistelun arvosteluasteikko) aina parhaimpiin kategorioihin asti.

Joukkueen vahvuutena on ehdottomasti periksiantamattomuus ja tahto pyrkiä aina yhä parempiin suorituksiin. Lisäksi, vaikka tytöt ovat voimistelleet vain vähän aikaa yhdessä, on joukkuehenki erinomainen.

Joukkueessa voimistelevat:

Maria Lämsä

Emmiina Ollila

Eerika Heiskanen

Hanna Korpua

Sara Riipinen

Emmi Tarvainen

Aada Alanko

 

Valmentajat:

Milla Haataja

Siiri Ervasti

Aada Heiskanen

Matleena Patosalmi

Roosa Määttä on lahjakas kuusamolainen 22 - vuotias lentopallonpelaaja. Roosa on edustanut juniorina Kuusamon Pallo-Karhuja ja siirtyy nyt tulevaksi kaudeksi pelaamaan Oulun Kiskoon lentopallon naisten 1- sarjaa. Lentopallon 1-sarja on valtakunnallinen sarja, jossa pelimatkoja kertyy Kouvolaan, Saloon ja Helsinkiin asti, mukaan lukien Pirkanmaa ja itäinen Suomi. 

Roosa on 179cm pitkä vasenkätinen hakkuri, joka treenaa kesällä myös beach volleyta. Roosa kiertää lisäksi lentopalloliiton järjestämää beach volley - kiertuetta. Lentopallon harjoitteluun kuuluu Roosalla isona osana myös kuntosaliharjoittelu. 

1-sarjan jälkeen Roosan tavoitteena on pelata joskus naisten lentopallon mestaruusliigaa, joka olisi sitten ehkä mahdollista taas kotiKuusamossa. :) 

Menestys:

A-tyttöjen Suomen Mestaruus 2014 Kuusamon Pallo-Karhut,

Naisten 1 - sarjan mestaruus 2013 Kuusamon Pallo-Karhut,

Naisten 1 - sarjan hopeaa 2014, Kuusamon Pallo-Karhut.

Power Cup Kultaa 2013, Kuusamon Pallo-Karhut.

Kiia Kangas on 15-vuotias (s.2002) kuusamolainen tyttö, joka on aina nauttinut monipuolisesta liikunnasta ja ollut rohkea kokeilemaan uusia lajeja. Jääkiekkoa Kiia on pelannut 7- vuotiaasta lähtien. Jääkiekon rinnalla Kiia harrasti myös joukkuevoimistelua Kuusamon naisvoimistelijoissa. Kun molemmat harrastukset vaativat paljon aikaa, Kiia joutui jättämään toisen pois, jolloin hän halusi keskittyä enemmän jääkiekkoon. Kiia on pelannut puolustajana poikien kanssa Kuusamon Pallokarhuissa Pohjoisen ja Lapin alueen aluesarjaa. Kaudella 2017-2018 Kiialla on ollut kaksoisedustusoikeus ja hän on pelannut myös Rovaniemen Kiekon naisjoukkueessa Naisten Mestistä, missä Roki Naiset sijoittuivat neljänneksi. Tämän talven aikana Kiia on opiskellut viisi viikkoa myös Lapin urheiluopiston Yläkouluakatemiassa.

Suomen jääkiekkoliiton järjestämille valtakunnallisille Leijonapentuleireille Kiia on valittu useamman kerran jo vuodesta 2015 saakka. Kahdella viimeisellä kaudella Kiia on ollut mukana Kuortaneen jää- ja opiskeluleireillä, joihin valitaan aina 22 ikäluokan parhainta suomalaista jääkiekkotyttöä. Tällä hetkellä Kiia valmistautuu ensimmäiseen kansainväliseen turnaukseensa Suomen maajoukkuepaidassa.  Hänet valittiin myös Vierumäellä 15.-19.4.2018 pelattavaan 16-vuotiaiden tyttöjen Eurooppa Cup turnaukseen.

Kiia on motivoitunut harjoittelija, sinnikäs ja periksi antamaton joukkuepelaaja. Hänen tavoitteena on siirtyä pelaamaan jääkiekkoa naisten sarjaan ja olla osana Suomen maajoukkuetta.

 

Riku ja Riikka Voutilainen freestylesisarukset Taivalkoskelta.

Riku
Syntynyt 2.7.1998
Seura: Taivalkosken Kuohu Freestyle
19 vuotias Taivalkosken Kuohua edustava Riku aloitti lasketteluharrastuksensa 4-vuotiaana. Hän osallistui ensimmäiseen kumparelaskukilpailuunsa jo kymmenvuotiaana Iso-Syötteellä.
Intohimo lajiin syttyi tuona talvena ja laantumisen merkkejä ei ole näkyvissä.  Riku on motivoituneesti tehnyt töitä menestyksensä eteen. Hän tekee lajiharjoittelua todella paljon ja sitä kautta omaa varsin vahvan rutiinin laskemiseen. Hän on myös erittäin itsekriittinen ja vaatii itseltään treeneissä ja kilpailuissa onnistuneita suorituksia. Riku on kuulunut maajoukkueen haastajaryhmään kaksi edellistä kautta ja on nyt A-maajoukkueessa. Nyt alkavalla kaudella päätavoite on juniorien MM-kisoissa ja Eurooppa cupissa, molemmissa tavoitteena palkintopallisijoituksia. Pidemmän tähtäimen tavoitteena on menestyminen vuoden 2022 olympialaisissa.
"Siviilissä" Riku on loppusuoralla lukio-opinnoissa. Aktiivinen Riku harrastaa lisäksi urheilua monipuolisesti. Hän on mm. pelannut jalkapalloa Taivalkoski Calciossa.

Menestys:
alle 20-v. MM-kisat 2017, 1. sija parikumpareissa
Eurooppa cupissa useita TOP 6 sijoituksia  
Parhaimmillaan yleisen sarjan SM-kisoissa 4.
Useita nuorten Suomen mestaruuksia


Riikka
Syntynyt 5.4.2002

Seura: Taivalkosken Kuohu Freestyle
15 vuotias Riikka aloitti lasketteluharrastuksensa veljensä tavoin 4-vuotiaana.
Hän osallistui ensimmäiseen kumparelaskukilpailuunsa 2010 myös isonveljen esimerkin innoittamana. Voittamisen tahto Riikalla oli kova jo pienenä ja epäonnistuneiden laskujen jälkeen saattoi kyynel vierähtää poskelle. Mutta sisukkaan luonteen omaava tyttö ei siitä lannistunut, vaan teki seuraavalla laskulla aina onnistuneen suorituksen.
Lajiharjoittelunsa tekevät niin Riikka kuin Rikukin pääasiassa Koillismaan erinomaisissa oloissa, Taivalvaaran ja Rukan kumpareikoissa.  Riikka on kuulunut lajiliiton seurantaryhmään ja nousi tänä vuonna maajoukkueen haastajaryhmään.
Tulevalla kaudella päätavoite on hänellä juniorien MM-kisoissa ja Eurooppa cupissa. Mahdollisuuksien rajoissa on myös Maailman cup kauden avaava kisa Rukalla. Pidemmän tähtäimen tavoitteena menestyminen vuoden 2022 olympialaisissa.
Riikka käy yhdeksättä luokkaa. Suunnitelmissa on aloittaa opiskelu Taivalkosken lukiossa ensi syksynä.

Menestys:
alle 20-v. MM-kisat 2017, 9. sija kumparelaskussa
2017 Eurooppa cupissa kokonaiscupin 8. sija, parhaassa kisassa 3. sija.
Yleisen sarjan naisten Suomen mestari 2017

Useita nuorten Suomen mestaruuksia

Kuusamolainen 13-vuotias Saara-Sofia Sora-aho on ollut aktiivinen liikkuja siitä lähtien, kun oppi kävelemään. Suurimman urheilukärpäs-pureman hän sai isoveljeltään.

Harrastuskerhot ovat  vieneet hänet uintiin, jalkapalloon, hiihtoon, yleisurheiluun ja viimeiset 3 vuotta salibandyyn.  Tietysti lasketteluakin hän on pyrkinyt harrastamaan kaiken muun ohella, onhan meillä siihen oivat puitteet.

Nykyisen harrastuksen, salibandyn, myötä Saara-Sofia valittiin maaliskuussa ikäluokkansa T04 tämän vuoden Floorball Talent Alueleirille Kuortaneelle. Alueleiriltä valittiin 60 pelaajaa kesäkuun Vierumäen Talent-leirille, josta 30 valikoitui heinäkuun lopun päätapahtumaan Talent All-Stars Tournamentiin Helsinkiin. Tapahtumassa olivat Suomen ja Ruotsin parhaat pelaajat jokaisissa ikäluokissa 2001-2004. Tournamentissa Suomen joukkueet löivät Ruotsin vastaavat ja pelasivat loppuottelussa. Saara-Sofia valittiin joukkueensa tähdistöön oikeana puolustajana.

Saara tunnetaan joukkueen keskuudessa myös taitavana mailan käsittelijänä. Saara treenaakin kikkailua ja pomputtelua oikein tosissaan ja hänen taitojaan voi ihastella vaikkapa Saaran instagram-tilillä olevilla videoilla.

Tavoitteena Saaralla on satsata urheiluun jatkossa tosissaan ja mahdollisesti löytää ammatti liikunnan parista.

Antti ja Severi Vierelä ovat laskettelijaveljekset Kemijärveltä.

Antti Vierelä on 17-vuotias para-alppihiihtäjä joka opiskelee toista vuotta Kuusamossa sekä harjoittelee Rukan alppikoulun mukana Mika Pellin ohjauksessa. Antti laskee alppia monipuolisesti istumakelkalla eli sitskillä synnynnäisen alaraajavammansa takia. Antti edustaa Sallan Karhuja. Lähimmät para-alppikisat järjestetään Hollannissa, missä Antti on käynyt kaksi kertaa kisaamassa. Kokonaisen kilpailukiertueen kiertäminen olisi tässä vaiheessa Antin urheilu-uraa liian iso rahallinen satsaus ja valmentajan kanssa onkin katsottu parhaaksi Antille keskittyä treenaamiseen ja kotimaan kisojen kiertämiseen missä Antti  osallistuu normaalisarjoihin ja sitä kautta  saa tarvittavaa kilpailukokemusta. Tulevaisuudessa Antti pyrkii Eurooppa Cupiin ja sitä kautta haaveena ovat paralympialaiset.

Severi Vierelä on 16-vuotias kumparelaskija joka opiskelee nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi Rovaniemellä. Severi harjoittelee Lapin urheiluakatemiassa SantaSportissa akatemian valmentajien ohjauksessa. Kumparelaskussa häntä valmentaa liiton kumparelaskuvalmentaja Eemeli Kallas. Severi edustaa RukaSlalom -seuraa. Tulevalle kaudelle Severi nousee miesten sarjaan ja lähtee haastamaan Suomen ja Euroopan kärkeä Eurooppa Cup-kiertueella. Viimeiset neljä kautta Severi on kiertänyt Suomen Cupin lisäksi Nordic Cupia Ruotsissa ja Norjassa. Kahtena viime kautena Severi voitti sekä Nordic Cupin, että Suomen Cupin alle 16-vuotiaiden sarjassa. Severi on ainoana Suomessa valittu kahdesti  vuoden kehittyneimmäksi kumparelaskijaksi

Aada Nieminen on 13-vuotias salibandyn pelaaja Kuusamon Pallo-Karhuista. Aada on tunnollinen harjoittelija ja saavuttikin viime kaudella c-tyttöjen  joukkueessa alumestaruushopeaa. Hän oli  myös viime kaudella c- tyttöjen pistepörssin kakkonen pelatessaan aluesarjaa ja vieläpä vuoden alaikäisenä. Keväällä Aada valittiin floorball talent alueleirille Kuortaneelle ja täältä hän pääsi jatkoon Vierumäelle, jonne koottiin 60 ikäluokkansa kärkipelaajaa alueleireiltä. Vierumäeltä kutsuttiin 30 ikäluokkien kärkipelaajaa Ruotsi-Suomi ALL STARS maaotteluturnaukseen , joka pelattiin heinäkuun lopussa Helsingissä.  Aadan kausi huipentuikin siellä hienosti, sillä Suomen 2004 syntyneet tytöt saivat kulta ja hopea mitalit.Tulevaisuuden haaveena hänellä on kehittyä vielä monipuolisemmaksi pelaajaksi ja pelata SM- sarjaa

Milja Jaakkola on 14-vuotias lumilautailua ja salibandya harrastava kuusamolainen tyttö. Salibandya hän pelaa Kuusamon Pallo karhujen riveissä ja lumilautailussa edustaa Rukan Lumilautailijoita. Milja on laskenut laudalla viisi vuotta. Kaksi viimeistä vuotta hän on myös kiertänyt kisoissa eri puolella Suomea. Hänen suosikkilajinsa on slopestyle, jossa lasketaan parkkia ja tehdään temppuja hyppyreistä ja reileistä. Paipista eli lumikourusta hän myös pitää. Milja on myös menestynyt hyvin kilpailuissaan. 2016 vuonna hän sai SM-kisoista slopestyle hopeaa. Viime talvena Suomi Tour-sarjassaan (Groms tytöt) kokonaistuloksessa hän oli kuudentoista kilpailijan joukossa toisena. 2017 vuoden SM-kisoista hän sai lisäksi Big Airista ja lumilautacrossista hopeaa. Lautailu on ainakin tällä hetkellä hänen ykköslajinsa, ja haaveena Miljalla olisi päästä peruskoulun jälkeen Vuokatin urheilulukioon. Ensi kauden tavoitteena Miljalla on kirkastaa hopeiset SM-mitalit kultaiseksi. Lumilautailun lisäksi on Milja pelannut salibandya Pallo Karhujen joukkueessa kolme vuotta. Tänä vuonna hänet mm. valittiin Talenttileirille Vierumäelle. Salibandya Milja pelaa yleensä keskushyökkääjänä.Urheilun ja opiskelun lisäksi on aktiivisella Miljalla suunnitelmissa pyrkiä 15 vuotta täytettyään Koillismaan Osuuskaupalle kesätöihin.

RukaSlalomia edustava Tatu Söderlund on 12v lahjakas nuori urheilija joka harrastaa monipuolisesti pujottelua, suurpujottelua ja supersuurpujottelua.Tatu on ehtinyt menestyä jo hienosti nuoresta iästään huolimatta.  Vuonna 2015 kisasi Tahkolla 10 vuotiaitten sarjan 50 valtakunnallisesti parasta laskijaa ja Tatu oli tällöin suurpujottelussa 4. ja oli  kaikissa lajeissaan 10 parhaan joukossa. Samana talvena PS-cupin kahdeksan kisan sarjassa Tatu oli kokonaiskilpailun toinen. Ski Crossissa  hän lisäksi voitti SM hopeaa. Viime talvena 11 vuotias Tatu laski PS cupin 12 vuotiaitten sarjassa ja menestyi silti hyvin mm. voittaen yhden osakilpailun ja ollen  Levin valtakunnallisissa kisoissa kaikissa kolmessa lajissaan taas Top 10:ssä.

Sponsorirahansa Tatu aikoi käyttää välinehankintoihin. Toivomme Tatulle menestystä tuleviin kisoihin.

Kuusamon Eräveikkoja edustava Kalle Heikkinen aloitti mäkihyppäämisen viisivuotiaana kotipihallaan itse rakennetusta hyppyristä hypäten. Nyt 18 vuotta täyttävä nuori urheilija on päässyt testaamaan jo monia isompia mäkiä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kallelle on tullut myös menestystä mm. viime kilpailukaudelta nuorten SM hopeaa talvelta ja nuorten SM pronssia kesältä sekä aikuisten SM kisojen 7. sija. Myös Maailman Cupin ja Continental Cupin kisoista on herunut pistesijoja. Hänellä on myös nuorten Maailman Mestaruuskisojen joukkuemäestä 6. sija. Viime kesänä Kalle harjoitteli nuorten MM harjoitusryhmässä ja tänä vuonna hän harjoittelee maajoukkueen haastajaryhmässä. Ensi kauden tavoitteena Kallella on nousta maajoukkueeseen ja menestyä nuorten MM-kisoissa ja nousta pitkällä tähtäimellä maailman kärkeen. Tällä hetkellä Kalle asuu Kuopiossa ja opiskelee Kuopion Urheiluakatemiassa mikä mahdollistaa täysipäiväisen harjoittelun. Koillismaalaisena Kalle harrastaa kalastusta ja metsästystä kunhan vain urheilukiireiltään ehtii.

Sallalainen 18-vuotias Janne Niemelä, on harrastanut jääkiekkoa 3-vuotiaasta asti.
Hyökkääjänä pelaava Janne aloitti uransa Kemijärven kiekon riveissä.  Yläasteiässä hän pelasi Napapiirin Panttereissa sekä Rokissa Rovaniemellä ja nyt edellisen kauden Kemijärven Kiekon B-junioreissa, loistavalla pistesaldolla (26 ottelua, 60 pistettä). Pelaamisen ohella Janne samalla suoritti ylioppilastutkinnon.
Kevättalvella häneen otettiin yhteyttä Kanadan Ontariosta, Bradford Bullseista, päävalmentaja Michael Telford. Michael tarjosi Jannelle mahdollisuutta lähteä ensi kaudeksi heidän riveihinsä pelaamaan, oppimaan ja hakemaan kokemuksia jääkiekosta. Janne toteuttaa unelmaansa ja lähtee Kanadaan elokuussa 2017.

 

13 vuotias jalkapalloilija Eelis Karjalainen on yksi tällainen urheiluun kovasti satsaava ja siinä menestyvä Koillismaalainen nuori. 4-vuotiaana Hippo-liigassa pelaamisen aloittaneella Eeliksellä on tällä hetkellä kaksoisedustus FC Pakassa ja OTP:ssä. Eelis osallistui myös alkukesästä Huuhkajaturnaukseen jonne oli kokoontunut 2003-ikäluokan parhaimmat jalkapalloilijat koko Suomesta. Turnauksessa Eeliksen Pohjoisen joukkue voitti pronssia ja laitapakkina pelannut  Eelis valittiin myös turnauksen All Starsiin. Tulevaisuuden suunnitelmissa lahjakkaalla nuorella siintelee Kastellin urheilulukio Oulussa ja ammattilaisura jalkapalloilijana.