Yhdessä jo vuodesta 1907

Koillismaan Osuuskauppa yhdessä jo vuodesta 1907

Karu ulkoinen ympäristö on jo ammoisista ajoista lähtien saanut ihmiset täällä Koillismaalla etsimään toistensa tukea elinehtojensa parantamiseksi. Ollaan oltu kirjaimellisesti samassa veneessä tai reessä tai yhteisellä hiihtoladulla. 1900-luvun alun katovuodet ja siitä seurannut yksityiskauppojen hintojen nousu ja keinottelu saikin ihmiset Kuusamossa, Taivalkoskella, Kemijärvellä ja Kuolajärvellä eli nykyisessä Sallassa puuhaamaan vastaiskuksi maataloustuotteiden yhteisostoja. Kun muutama vuosi aikaisemmin Suomeen rantautuneen osuustoiminta-aatteen sisältönä oli ” omin voimin, yhteistoimin `kohottaa  toiminnassa mukana olevien elinehtoja, ei ihme, että ihmiset silloisissa oloissa näkivät siinä tehokkaan keinon olojensa parantamiseksi. Osuuskauppatoiminta Koillis-Suomessa alkoi virallisesti vuonna 1907, jolloin Kuusamoon, Taivalkoskelle ja Kemijärvelle perustettiin osuuskaupat. Posiolle oma osuuskauppa saatiin 1920–1930-lukujen vaihteessa. Kuusamon, Taivalkosken sekä Koilliskuntain Osuuskaupat fuusioituivat vuoden 1984 lopulla ja jatkoivat toimintaansa Koillismaan Osuuskauppana 1.1.1985.

Koillismaan Osuuskauppa toimii nykyisin Kuusamon ja Kemijärven kaupunkien sekä Taivalkosken, Posion, Sallan, Savukosken ja Pelkosenniemen kuntien alueella. Omistajia meillä on reilut 12.900 kotitaloutta. Koillismaan Osuuskaupan tarkoituksena on edelleen tarjota asiakasomistajillemme monipuolisia etuja ja heidän tarpeistaan lähtevän, kattavan ja kilpailukykyisen palvelukokonaisuuden ja edistää muutoinkin toimialueemme taloudellista ja henkistä hyvinvointia.

Tällä sivustolla jaamme muistoja tuolta yhteiseltä 110-vuotiselta taipaleeltamme.

Koillismaan Osuuskauppa - Parempi Vire

Koillismaan Osuuskaupan henkilökunnalle käynnistyi 2016 liikunnallinen 110 V-juhlakisa. Kisa toteutettiin yhdessä HeiaHeia:n ja Hintsa Performancen kanssa. Kisa tähtäsi työntekijöiden hyvinvoinnin kehittämiseen ja yhteisölliseen tekemiseen. Kisan päätavoite oli 110 tuntia vapaaehtoisliikuntaa vuodessa / henkilö ja  kisa liikutti reilua sataa Koillismaan Osuuskaupan työntekijää. Hyvien tulosten rohkaisemana jatkoimme HeiaHeia-liikuntakampanjaa uusituin kuvioin. Nyt leikkimielisessä kisassamme sai pisteitä niin liikuntasuorituksista, hyvinvointikteoista kuin sosiaalisuudestakin. Alkuvuodesta 2019 muutimme Heia-Heia-sovelluksemme Hintsa Performancen ja Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen Parempi Vire sovellukseksi minkä avulla henkilöstömme voi entistä yksilöydymmin pitää huolta työkyvystään ja hyvinvoinnistaan.

 

 

Kaupankäyntiä Koillismaalla

Koilliskuntain Osuuskauppa Kemijärvellä harjoitti myös karjan ostoa, teurastusta ja välitystoimintaa. Isäntä on myynyt mullikkansa ostajalle mutta kaupan kohde suhtautuu silminnähden epäluuloisesti tapahtumaan.  KOK:n kuvakokoelmat

Ostakaa aina oman etunne vuoksi omasta liikkeestänne !

PAIKKAKUNNAN PARHAITEN LAJITELTU VARASTO - KOHTUULLISIMMAT HINNAT - REHELLISET LIIKEPERIAATTEET

Erämies Kekkonen

Erämiehenäkin tunnettu Presidentti Urho Kaleva Kekkonen ihastelemassa Kuusamon Osuuskaupan tytäryhtiön Koillismaan Tuote Oy:n tarjontaa Kuusamolaisten toimijoiden messuosastolla. Koillismaan Tuote Oy harjoitti marja-, maatalous- ja kalatuotteiden jalostusta ja markkinointia 1970-80 luvuilla. KOK:n kuvakokoelma