26.6.2017

Nuoret matkalla menestykseen

Voimassa: 10.1.2019

Matkalla menestykseen moni nuori tarvitsee rahallista tukea. Koillismaan Osuuskauppa jakaa 14 kappaletta 500€ sponsoritukia vuonna 2018 urheilussa tai kulttuurissa menestyneelle alle 23 vuotiaalle nuorelle.

Miikka Mankinen alppihiihtäjä Kuusamosta

Lahjakas kuusamolainen alppinisti Miik­ka Man­ki­nen on laskenut aktiivisesti ja päämäärätietoisesti jo pienestä pitäen. Menestystä Miikalle onkin kertynyt roppakaupalla. Miikka tekee lajiharjoittelua todella paljon ja sitä kautta omaa varsin vahvan rutiinin laskemiseen. Hän käyttää paljon aikaa myös kuntosali ym. oheisharjoituksille. Laskettelu on fyysisesti vaativa laji ja Miikkakin on kärsinyt oman osansa loukkaantumisia mutta sekään ei ole häntä lannistanut vaan ura jatkuu eteenpäin määrätietoisesti. Laskettelun ohella Miikka kirjoitti ylioppilaaksi Kuusamon Alppi-lukiosta v. 2017.

Miikka kuu­luu Suo­men alp­pi­hiih­don maa­jouk­ku­e­ryh­mään. Hä­nen mie­les­tään Ruka riit­tää pu­jot­te­lus­sa johonkin pis­tee­seen as­ti har­joit­te­lu­paik­ka­na, mut­ta kehittyäkseen pi­tää myö­hem­min pääs­tä harjoittelemaan Skandinavian ja Kes­ki-Eu­roop­paan. Miikka harjoitteleekin paljon ulkomailla.

Kauden 2018-2019 suunnitelmissa Miikalla ovat Syksyn leirit Itävallan ja Norjan jäätiköillä. Leiripäiviä kertyy ulkomailla noin 40 ennen kisakauden alkua. Tämän kisakauden Miikka aloitti pujottelun maailman cupin kisoissa Levillä viime viikonloppuna. Lisäksi Miikan suunnitelmissa tällä kaudella on laskea pujottelun  Eurooppa-cup osakilpailuja ja fis-kisoja. Vuoden vaihteessa hän suuntaa kohti Keski-Eurooppaa harjoittelun ja kisojen merkeissä. Maaliskuusta eteenpäin Miikka kisaa Skandinavian alueella aina huhtikuun loppuun asti.

Tavoitteena Miikalla on tällä kaudella nousta maailman listalla top-100 joukkoon ja tehdä hyviä tuloksia Eurooppa-cupissa

 

Share to LinkedInShare to SähköpostiShare to WhatsApp

Miikka Mankinen

Syntynyt 7.5.1997
Seura: Ruka Slalom

Menestys:

Nuorten maailmanmestaruus pujottelu sija 7. (2017)

Syöksyn Suomenmestaruus sija 1. (2016)

SM-pujottelu hopeaa (2018)

Nuorten SM-kisoissa useita podium sijoituksia 1-3.