11.9.2018

Osuuskaupan tiedote 11.09.2018

Sodanjulistus hävikille

Rauman ja Säkylän ysiluokkalaisia mukaan Hävikki-battleen

Millaisia aterioita syntyy, kun raaka-aineina on sattumanvaraisia raaka-aineita? Haasteeseen vastaavat ysiluokkalaiset ympäri maata, kun he kokkaavat Hävikkiviikon aikana aterioita kauppojen hävikkiruoasta. Mukana Hävikki-battlessa on Osuuskauppa Keulan toimialueelta Rauman normaalikoulu ja Säkylän yhteiskoulu.

Toista kertaa järjestettävässä Hävikki-battlessa kotitalouden valinnaisryhmien oppilaat valmistavat kahden ruokalajin aterioita hävikkiruoasta. Varsinainen kilpailu käydään Instagramissa, jossa oppilaat jakavat kuvia hävikkiannoksistaan tunnisteella #hävikkibattle2018. Ruokavaikuttajista koostuva raati valitsee idearikkaimmat luokat, jotka palkitaan.

– Hävikki-battle on ruoanlaiton luovuusharjoitus. Se rohkaisee oppilaita hyödyntämään sattumanvaraisia raaka-aineita ja käyttämään mielikuvitusta ruoan kanssa. Haluamme opettaa, että jääkaapin jämistäkin voi valmistaa maukkaita aterioita, asiantuntija ja kotitalousopettaja Elina Ovaskainen Motivasta kuvaa.

Hävikki-battlen järjestää valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy yhteistyössä S-ryhmän kanssa. Kampanjaa rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Ruoan arvostusta keskusteluun

Raaka-aineet Hävikki-battleen oppilaat noutavat Kehätien ja Säkylän S-marketeista.

Hävikkiruokakassien sisältö vaihtelee, koska se on koottu kaupan sen hetken hävikistä. Todennäköisesti mukana on ainakin leipää ja kasviksia.

– Hävikki-battlessa ollaan hauskalla tavalla tärkeän asian äärellä. Toivomme, että kilpailu johtaa keskusteluun myös ruoan arvostamisen merkityksestä ja tarjoaa vinkkejä, jottei syömäkelpoista ruokaa heitettäisi pois, toimialajohtaja Sami Junnila Keulasta kertoo.

Osuuskauppa Keula palkitsee varsinaisen raadin ohella oman alueensa koulujen kuvista suosikkinsa. Koulut voivat osallistua osuuskaupan kilpailuun tunnisteella #keulabattle

Voittajille (3kpl) toimitetaan paikallisia tuotteita sisältävä tuotekassi (arvo 30€).

Lisätietoa:
Toimialajohtaja Sami Junnila, Osuuskauppa Keula: sami.junnila@sok.fi puh 0440-721373
Asiantuntija, kotitalousopettaja Elina Ovaskainen, Motiva, elina.ovaskainen@motiva.fi (oppilaitosten/opettajien yhteystiedot), puh. 040 7749 390

Lisää tietoa Hävikki-battlesta sekä lista kisaan osallistuvista oppilaitoksista: http://www.saasyoda.fi/hävikki-battle

Uutinen koskee toimipaikkoja:
S-market
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-market toimipaikkoja:
Ketju: S-market