Osuuskauppavaalit

Osuuskauppavaalit - Keula

Ryhdy ehdolle ja äänestä Osuuskauppa Keulan vaaleissa!

Osuuskauppa Keulan omistavat yli 30 000 tuhatta asiakasomistajaa. Joka neljäs vuosi asiaskaomistajat valitsevat Osuuskauppa Keulalle edustajiston, joka käyttää omistajien ääntä sen hallinnossa. Osuuskauppa Keula järjestää edustajiston vaalit 8.3.-21.3.2018.

Näin valitaan Osuuskauppa Keulan edustajisto!

Vaaleja varten Osuuskauppa Keula on jaettu jäsenalueisiin. Asiakasomistajat äänestävät edustajistoon jäsenet omilta jäsenalueiltaan. Jäsenalueiden ulkopuolella asuva asiakasomistaja voi äänestää minkä tahansa jäsenalueen ehdokasta.
Vaalialueet ovat Rauma, Eurajoki, Eura-Säkylä ja Pyhäranta-Laitila.

Näin äänestät vaaleissa!

Osuuskauppa Keulan edustajisto valitaan suhteellisella vaalitavalla. Kaikki ehdokkaat ovat jollain ehdokaslistalla. Ääni annetaan ehdokkaalle, mutta läpipääsyyn vaikuttaa sekä ehdokkaan itse saamat äänet että koko ehdokaslistan äänimäärä.

Tulevissa edustajiston vaaleissa Keulan jäsenet voivat ensimmäistä kertaa äänestää ehdokastaan sähköisesti. Äänestää voi myös perinteisesti palauttamalla äänestyslipun vaalikuoressa postiin. Äänestyslipuke ja äänestysohjeet toimitetaan Osuuskauppa Keulan äänioikeutetuille jäsenille ennen vaalien alkamista.

Tästä linkistä klikkaamalla voit tutustua Osuuskauppa Keulan sääntöihin: säännöt

Ryhdy ehdolle ja tule valituksi!

Voit pyrkiä Osuuskauppa Keulan edustajistoon jos olet ennen vaalin alkua 18 vuotta täyttänyt asiakasomistaja (vuoden 2017 loppuun mennessä Osuuskauppa Keulaan hyväksytty ja osuusmaksun kokonaan maksanut jäsen) ja asut osuuskauppasi alueella. Vaalit alkavat ehdokkaiden keräämisellä. Kolme jäsenalueella asuvaa äänioikeutettua jäsentä (joista yksi on listan asiamies) voi laatia ehdokaslistan. Ehdokaslistoja pääsee syöttämään vaalijärjestelmään 15.1.-31.1.2018, mutta asiamiehiä ja ehdokkaita voi alkaa selvittämään vaikka heti.

Suhteellinen vaalitapa:

Ehdoskalistan voi laatia vähintään kolme jäsenalueella asuvaa äänioikeutettua asiakasomistajaa. Listalla pitää olla vähintään kaksi samalla jäsenalueella asuvaa asiakasomistajaa.

Lue ohjeistus ja ilmoittaudu vaalien asiamieheksi:

Ehdokaslistat vuoden 2018 vaaleissa:

Osuuskauppa Keulan vaaleissa 2018 valitaan edustajiston jäsenet jäsenalueittain seuraavasti:

  • Jäsenalue 1: Rauma, 17 edustajiston jäsentä
  • Jäsenalue 2: Eurajoki, 3 edustajiston jäsentä
  • Jäsenalue 3: Eura-Säkylä, 6 edustajiston jäsentä
  • Jäsenalue 4: Pyhäranta-Laitila, 4 edustajiston jäsentä

Ehdokasasettelun päätyttyä ehdokaslistat käsitellään S-vaalilautakunnassa. S-vaalilautakunta hyväksyy ehdokaslistat tai pyytää asiamieheltä tarvittaessa lisätietoa. Kaikille hyväksytyille ehdokaslistoille arvotaan kirjaintunnus jäsenalueittain ja kaikkien ehdokaslistan ehdokkaille annetaan äänestysnumero. Ehdokkaat käyvät valokuvassa aikavälillä 5.-15.2.2018 joissain seuraavista valokuvaamoista: Jarin Kuvakauppa Rauma, Foto-Eura Eura tai Studio Tarja Laitila. Osuuskauppa Keula vastaa kuvauksien kustannuksesta. Julkaisemme ehdokkaat näiden vaalisivujen kautta viimeistään 8.3.2018.