31.7.2018

Jyväskylä Sinfonia: Slaavilainen kattaus 10.10.

Voimassa: 31.7.2018 - 10.10.2018

Tämän konsertin teemana on Puola 100 vuotta, mikä näkyy säveltäjänimissä sekä solistivalinnassa. Itsenäisyytensä 100-vuotista taivalta vuonna 2018 juhliva Puola on antanut taidemusiikille useita merkittäviä säveltäjiä.

  • Jyväskylä Sinfonia: Slaavilainen kattaus 10.10.

Ke 10.10. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Daniel Raiskin, kapellimestari
Łukasz Długosz, huilu

Witold Lutosławski: Pieni sarja kamariorkesterille
Krzysztof Penderecki: Huilukonsertto
Maurice Ravel: Couperinin hauta
Pjotr Tšaikovski: Orkesterisarja nro 4, Mozartiana

Konsertin johtaa musiikillisesta herkkyydestään ja käsityötaidostaan kiitosta saanut venäläistaustainen Daniel Raiskin, joka on työskennellyt paljon Puolassa ja vastikään kiinnitetty Winnipegin sinfoniaorkesterin musiikilliseksi johtajaksi. Häikäiseviä arvioita saaneen puolalaishuilisti Łukasz Długoszin teoksena on Krzysztof Pendereckin huilukonsertto, jonka hän on esittänyt useita kertoja säveltäjän itse johtaessa orkesteria.

Witold Lutosławskin pieni sarja kamariorkesterille pohjautuu puolalaiseen kansanmusiikkiin. Tässä teoksessa hän sai mahdollisuutensa todistaa pystyvänsä säveltämään kommunistista puoluetta miellyttävää musiikkia liian moderniksi syytetyn ensimmäisen sinfoniansa jälkeen. Ranskalaisen Maurice Ravelin teos Couperinin hauta on alun perin pianosävellys, joka perustuu barokin ajan tanssisarjaan. Ravel orkestroi itse pianosarjan neljä osaa, joista jokainen on omistettu säveltäjän ensimmäisessä maailmansodassa kuolleille läheisille. Pianoteosten pohjalta on orkestroitu myös Pjotr Tšaikovskin Mozartiana, joka teki aikanaan kunniaa Mozartin 100-vuotiaalle Don Giovanni -oopperalle.


LIPUT
27 / 25 / 10 € S-Etukortilla 25 / 23 / 8 € teatterin lippumyymälästä

Tapahtuman ajankohta:
10.10.2018
Hinta: 10 EUR
S-Etukortilla: 8 EUR
alk.