31.8.2019

Savuporo-suppilovahveropiirakka

ø 28 cm

Pohja:
75 g voita
100 g mustapippurituorejuustoa
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
100 g kylmäsavuporoa rouheena tai ohuen ohuena siivuna
1 isohko sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
3 dl suppilovahveroita
1 tl yrttimaustesekoitusta
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
100 g mustapippurituorejuustoa
2 dl juustoraastetta

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi ja laita jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannulla voinokareen kera. Lisää sienet. Jos käytät tuoreita sieniä, kuullota nekin voissa niin, että ylimääräinen neste poistuu. Lisää poro ja mausteet.

Sekoita munat, kerma, tuorejuusto ja puolet juustoraasteesta vatkaimella. Muotoile taikina vuokaan tai pikkuisiin muffinssivuokiin. Kaada muna-juustoseos pohjalle. Lisää vuokaan sieni-poroseos sekä ripottele pinnalle loput juustoraasteet. Paista pikkupiirakoita 220 asteessa 15 minuuttia tai piirakkavuokaa 200 asteessa 30 minuuttia.

Vinkki: Saat gluteenittoman piirakan vaihtamalla jauhot gluteenittomiin