22.2.2020

Salami-fetapiirakka

150 g salami- tai metwurstisuikaleita
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
400 g piirakkataikinaa
1 dl tomaattimurskaa
5 munaa
2,5 dl kermaa
1 dl maitoa
4 dl raastettua juustoa
175 g feta- tai salaattijuustokuutioita
1 puntti persiljaa silputtuna
1 rkl tuoretta timjamia tai 2 tl kuivattua timjamia
100 g kirsikkatomaattia
 
Kaulitse voitaikina jauhoisella alustalla ohueksi. Voitele halkaisijaltaan noin 26-senttinen piirakkavuoka ja asettele kaulittu taikina vuokaan siten, että reunat tulevat reilusti ylös. Pistele taikinaa haarukalla muutamia kertoja. Peitä taikina ja pidä kylmässä noin 15 minuuttia.
 
Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma 180 asteeseen). Aseta taikinan päälle leivinpaperi ja täytä piirakka kuivatuilla herneillä, riisillä tai kuivatuilla pavuilla. Esipaista pohjaa uunissa noin 15 minuuttia. Alenna uunin lämpötila 180 asteeseen (kiertoilma 160 asteeseen) ja poista leivinpaperi sekä herneet/riisit/pavut. Jatka paistamista vielä 8-10 minuuttia.
 
Pohjan paistuessa esivalmistele täyte. Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi. Lämmitä isolla paistinpannulla öljyä, lisää sipuli ja paista muutama minuutti kunnes sipulissa on reilusti väriä. Lisää valkosipuli, jatka paistamista vielä muutama minuutti ja jäähdytä. Sekoita munat, tomaattimurska, kerma, maito ja timjami. Kaada jäähdytetyt sipulit esipaistetun pohjan päälle. Lisää lihasuikaleet, hienonnettu persilja, juustokuutiot ja tomaatit. Kaada päälle munamaito-kermaseos. Paista uunissa 25-35 minuuttia kunnes pinta on kauniin värinen. Jäähdytä piirakka ja leikkaa annospaloiksi.