11.1.2020

Ranskalaiset

Kuudelle

1 kg            yleisperunaa
noin 1 l      rypsiölyä
                   merisuolaa

Huuhtele perunat ja leikkaa haluttuun muotoon. Laita perunasuikaleet kulhoon ja peitä kylmällä vedellä. Anna liota noin tunti.

Valuta vesi pois ja aseta perunasuikaleet paperille tai pyyhkeen päälle. Painele perunoita liinalla kunnes ovat kuivia.

Laita kattilaan noin 5 cm öljyä ja kuumenna 150 asteeseen. Friteeraa perunat kolmessa tai neljässä erässä. Friteeraa perunoita öljyssä noin 4–5 minuuttia kerrallaan tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Ne eivät saa ruskistua tässä vaiheessa, ainostaan kypsyä. Paista jokainen erä, valuta ne ja kuivaa uudelleen pyyhkeellä tai paperilla.

Kun kaikki perunat on kypsennetty, kuumenna öljy 180-asteiseksi. Friteeraa perunat uudelleen erissä kunnes ovat kauniin kullankeltaisia ja rapsakoita. Nosta perunat pois öljystä ja valuta ylimääräinen öljy pois. Mausta suolalla ja nauti.

HUOM: Käsittele varovasti kuumaa friteerausöljyä. Vaaratilanteessa laita palavan öljyn päälle kansi, pyyhe tai vastaava. Koskaan ei saa kaataa vettä päälle.