24.8.2019

Punajuuripiirakka

4 keskikokoista punajuurta
2 dl ranskankermaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 ps Aurajuustomurua
valmis piirakkapohja suolaisille piirakoille tai itse tehty perusmuropohja
persiljaa tai ruohosipulia koristeluun
 
Keitä punajuuret kokonaisina kuorineen noin 30 minuutin ajan lähes kypsäksi. Anna jäähtyä. Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteen sekaan ranskankerma, kananmuna ja mausteet sekä noin puolet Auramurusta (jos käytät Aurajuustopalaa, murentele se käsin tai veitsellä).
 
Taputtele tai kauli piirakkapohja 28 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Pistele pohjaa haarukalla muutaman kerran, jottei pohja kohoa. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia 180 asteessa.
 
Levitä täyte piirakkapohjalle ja ripottele päälle loput Auramurut. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Koristele persiljalla tai
ruohosipulisilpulla, tarjoa salaatin kanssa.